kelikkk la saya pelisss!!

lepak2







weekend ni lepak2 kat rumah je...mengemas n membasuh baju2 yg bertimbun tu....huhuhu jenuh nak abes....sesambil layan arissa n adam try2 la buat felt craft....kain felt yg baru sampai tu,mmg exited sesangat nak cuba buat...sambil2 buat jugak 'thanks card' utk majlis arissa n adam raya haji nanti...minggu depan nak balik kelantan lagi...nak kena packing lagi...adeiii penat sehhh!!!
mama sms tadi cakap kawasan rumah dah naik air...(rumah tak naik la...jadi cam pulau),so tak le nak keluar ke bandar la...terpaksa la delay penghantaran serunding ima tu...huhuhu sian ima...kalau 2,3 ari lagi tak surut sara akan return le duit tu ekk...kalau rabu baru leh pos,sara suh mama sara pos via pos laju la...hope leh dapat sebelum raya....huhuhuhu....tak sangka plak jadi cam gini....

tengah sibuk2 buat kraft tu tak sedar si adam dah sambar tin pearl kacip fatimah....sib baik dah licin....wakakaka...sempat sara snap adam n tin pearl kacip fatimh...(bole jadi duta tak??? ekekekeke)..........

CUTI2 MALAYSIA ~ DAMAI LAUT,LUMUT




22hb nov - 25hb nov pergi bercuti kat damai laut...pergi dengan mak mertua n anak buah...iskandar....kalau tanya budak2 ni mesti la seronok bercuti....nak2 si arissa tu hotel + swimming pool = holiday!!! ekekekeke....adam plak enjoy,bole rasa macam2 food...ye la org makan dia pun sibuk jugak,aman plak bole tido sampai petang tu la erti holiday bagi diorg,sara plak cam biasa la,cuma tak le nak ngadap pc...huhuhuhu....errmm....gambar kat atas tu amik dr web sebab lepas balik dr hliday tu camera plak cam hampeh tak le nak upload gambar...uuuuuuuuwwaaa!! dah banyak snap gamba plak tu..langsung tak le tengok....prob kat dics kut.....bilik mmg cantik...kat dlm pic tu ada letak sebakul buah...tapi sebenarnya tak de pun...wakakakak...action jer lebih...just dapat welcome drink yg tatau apa nama n rasa...ekeekeke....amik 2 bilik connecting room...
abang belanja sara n mak massage treatment kat samsara spa...fuh..syok sungguh....sejam je....tapi 2 hari turut2...rega?? huh tak yah tanya la...http://www.damailaut.com/spa.html
ni link utk tengok2 gambar dalam spa tu...memang menarik,eksotik....layanan first class....sara n mak apa lagi....sampai tertido2 kitaorg...wakakakaka....seronok kena urut ngan minah2 indon tu....lepas urut..hidang plak ginger tea....balik bilik apa lagi....fire!!!! wakakakaka!!!

sulam manik 2







ni baju sendiri yg pakai raya hari tu...tapi tak sempat jahit manik..pas raya baru le nak wat...wakakaka...wat simple2 je sebab kalau sarat2 kang nak tak le nak dukung adam plak...hehehehe...tak pun nanti si arissa tu kutip satu satu..huhuh...sara guna design sulam lilit je utk tangan n bawah baju...utk leher sara reka sendiri je..tak tau nama apa...adesss!!

batik
















start khamis hingga ahad yg lepas (13 - 16 nov) sara menyertai festival kraftangan warisan anjuran perzim n kerjasama kraftangan melaka....oleh sebab sara tak leh nak tunggu gerai sara mintak sepupu sara dr kelantan wakilkan...susah ooo nak bawak arissa n adam,kang nak gi toilet la nak tido la...huhuhu....sara gi kejap je la..tengahhari dah balik...so ni ler antara kleksi batik yg sempat nak snap...sebab arissa sibuk ajak gi jalan...pas tu ajak gi tengok swimming pool...ajak gi playground...pas tu hujan...huhuhuu...tensen tul!!! mmg tak jadi ler kerja kalau bawak si kenit dua2 nih...





puding roti


tak sempat nak update...rabu petang tu maktam datang...so ptg tu buat puding roti...hehehe tu je yg sempat...sebab nak kemas rumah lagi n melayan budak2 ni lagi,sesambil jugak chatting ngan kawan2...hehehee

adam n langsir









adam ni suka sangat main tarik2 langsir....satu hari sara kat dapur..tiba2 dengar dia menjerit,ingatkan si kakak yg usik..makin lama makin kuat plak,so sara jenguk la...rupa2nya adam terperangkap dalam langsir...wkakakaka...terus grab camera n snap gambar...

semua pun ada...
















antara gambar yang baru upload...ni dari camera kakak ipar sara...so enjoy!!
ada gambar masa raya...open haus kat rumah sedara,ada gamba lepak2 kat kg.pandan makan sate...mcm2 la...hehehe...

puding


semalam cuba2 try test puding...apa nama puding tu pun sara taktau...biras sara yg bagi resepi...(thanks kak jeni)....so pes time try..sib baik menjadi..kalo tak wat kena gelak je ngan aman...wakakakaka...


caranya buatnya senang jer..tapi renyah la skit....


bhn utk puding:
1 peket agar2
2 cawan air
3 biji putih telur
bhan utk kuah:
1 tin susu cair
setengah tin susu pekat (kalau nak manis wat 1 tin)
1 cawan susu segar
1 tin buah2
1 cawan air
cara wat puding:
- masakkan aga2 tu dengan air tadi
- sesambil tu pukul telur putih sampai jadi gebu
- bila agar2 tu dah masak...masukkan putih telur yg dah kembang tu
-sambil2 tu kacau campuran tadi sampai suam...
- masukkan sedikit kaler (sukati nak kaler apa pun)
- masukkan ke dalam peti
cara wat kuah:
- masukkan susu cair , air, susu pekat,susu segar
- tunggu sehingga simmering (tak sampai boil lagi - kuar buih2 kecik je...)
- masukkan buah2 tadi..kacau n sejukkan
sedap hidang ketika sejuk...

cucuk bontot

Tak de wat pape hari ni...selain rutin harian...tengahari cuma goreng mee je mamak stail...wakakaka....punye la maleh aku nak masak banyak2 lauk...lagi pun arissa suka makan mee...so, ok la kan...malam gi cucuk adam....so ini yg last dah...nanti umur setahun pulak la baru pergi lagi,sib baik la meraung kejap je...hehehe...memang dokter sumathi tu pandai betul kalau ngan budak2...

sehari dua ni duk sakit tengkuk n bahu...ingatkan sebab salah bantal..baru pasan..rupanya sebab duk jahit manik..huhuhu...memang sakit sampai kena makan ubat tahan sakit...maybe sebab dah lama tak duk cam tu kut..ye la dah setahun dah berenti jahit manik tu...ermm..

sekarang ni adam dah pandai nak marah2 kalau org kacau dia...adam n arissa ni memang tak le dekat...si adam ni nampak je kecik....tapi hangin dia,huhuhu...kalah org besar...memang tak le dekat langsung....tingat masa sara kecik2 dulu...cenggitu la sara ngan adik lelaki sara...asal jumpa je gaduh,asal jumpa je gaduh...asal gaduh je jumpa...wakakaa
ni klip adam n arissa...memang hangin betul si adam kalau kakak dia kacau...bising rumah ni mengalahkan ada anak 10..wakakakaka....so enjoy the klip ye kawan2..
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...