kelikkk la saya pelisss!!

dinner ~ pit stop bistro

baru je balik dari makan2....aman nak makan western ari ni...hekhek....punya la jauh sampai ke alor gajah nun....pergghhh....tak sangka kat situ ada bistro...walopun kampung jerk...hehehe....tapi food dia heaven giler...best...sori ye kekawan...lupa nak snap tadi...tak bawak camera....diaorg ni pakai halaman umah je wat bistro,tapi dengarkata chef dia ni dah lebih 12 tahun pengalaman dalam bidang culinary art....(patut la sedap food dia....)...harga pun..huhuhu walopun kat kampung je...tapi harga kelas bistro ler jugak...adehhh!!

aksi adam


cer tengok...sempat lagi tu...apa dia nak wat pu tatau...


ha...dah tersekat tu baru tau nak panggil mami...



tolong...tolong...


yahhh...boleh dah duduk sini....
masa tengah kemas2 tu sempat gak snap gambar adam....entah aa dia nak wat pun tatau...cari port baru ke apa....sara baru clearkan bahagian bawah rak tv tu....pastu tetiba plak dia naik duk kat situ...ekekeke.... rak tv ni utk tv bhg dapo....tapi tak pakai sangat...sudahnya jadi tempat kumpul brg2 je...huhuhu....tu yg nak kemas sesangat tu....


"nampak cam sedap je ni..."




"boleh makan ke ni??"






"eh...sedap la pulokk!!".....


tu la keja adam...dari kerja 1 jam jadi 2 jam....elok2 aku masukkan dalam kotak....dia kuarkan balik...adusss....penat tulll!!!
P/s: korang le baca balik n3 tajuk 'pc demam ' tu....sara dah update gambar masa gi zoo taiping ari tu....klik sini



jiwa kacau


fabrik


felt



paper




kotak ni sume2 wat isi kertas utk kad,emblishment dll





kotak ni utk tools



ni plak koleksi paper puncher....mahal ni..import okey....ekekeke
aku sayang ni...





kotak ni isi reben.... klu arisa jumpa nnti dia nk wat ikat rambut dia...huh!!







kotak ni plak wat isi plastik 'tima kasih'...plastik ni sara wat bubuh brg sapa2 yg beli ngan sara...kotak ni sara buh sume la tali,kertas minyak,tag harga,plastik pos laju...sume2 berkaitan ngan pembungkusan....







kotak jahitan...alat2 jahitan,manik...yg dalam kotak love tu sara buh benang...








sebelum ni....ni la rupanya huhuu...







sejak balik dari kelantan ni...aku rasa tak bermaya...serabut,penat,rimas,lemas tengok keadaan umah aku...so semalam aku dengan "bantuan" adam mulakan operasi mengemas umah...ekekek....bukan wat apa pun...cuma kemas brg2 craft aku yg dah banyak n oleh sebab aku letak merata2...sikit kat situ..sikit kat sini...kadang2 adam n arisa pun tumpang main sama...adess....jiwa kacau tul aku...so aku kemas la sume2 tu....masuk dalam 1 bekas...
ni belum lagi keluarkan kotak cross stitch tu....dah berabuk dalam stor tu...huhuhu....

yahooo.....!!





nape tajukk yahoo?? pasal aku gumbira...mr.hubby dah install sofware sony..baru le ada semangat nak wat karangan bergambar...ekekekek...

nampak tak gigi adam yg dah tumbuh tu?? ekekeke sungguh la cumil...kan?? suka betul tengok bb yg baru tumbuh gigi....kat atas tu baru nampak sikit je....tu yang asik nak mengigit tu...gatal gusi la tu...n yg menjadi mangsa of kos la mami...huhuhu....walopun gigi baru keluar sikit tp perasan nak makan biskut mcm org besar...ekekeke...mungkin dia suka bila ada bunyi tu kan....

arissa plak...mlm semalam sara duk sembang ngan dia sebelum tido...tetiba dia tanya...."mami cemana nak lembutkan pipi arissa ni..nak bagi lembut mcm pipi adam..." ok soklan tu nampak biasa...tapi bagi aku yg yg jadi ibu ni rasa tersentap gak ler....tersentap bukan pasal apa...tapi tetiba rasa cam...adehh dah bosa rupenya anak dara den ni...rasa baru semalam pandai berjalan n tumbuh gigi....huhuhu cepatnya masa berlalu....n oleh sebab aku tak bape ready ngan soklan2 cam ni...aku jawab la cam ni..."pas mandi pakai la bedak banyak2....makan sayur n nasik banyak2..." pas tu aku tengok muka dia blur je...mesti dia nak tanya apa kena mengena pipi lembut ngan sayur n makan nasik....so,sebelum dia tanya aku cakap cam ni..."dah masuk tido...esok nak sekolah..." wakakaka.....!! selamat aku!!

takde pape yg menarik

sabtu lepas tak de wat pape pun...kami gi branch kat melaka mall...pas tu shopping baju adam n arissa sepasang dua...sementara parkson ada sale ni...pastu balik lepak kat umah.....adesss....
sib baik malam tu ada cerita best....'grey's anatomy'....memang faberet sungguh citer ni..sara iukut citer ni dari season 1 lagik...eheeee...

hari ahad pun cam tu gak...gi branch kat ikan bakar malim....kedai ni mmg sedap sume lauk2 dia...pastu terus ke giant untuk shopping brg umah...balik n lepak lagi...wakakakaa

tag dari kak era...

ya ampuunnn kak era....baru ler sempat nak buat tag yg kak era bg tu...eheee.....


1. Do u think u're hot..
~ errmmm memang hot...selalu hot...sebab tu kena selalu on ekon....ekekekeke


2. Upload ur fav pic



3. Why do u like that pic ?
~ hah...now u can see sapa baik n sapa kaki buli....kekekeke


4. When was the last time u ate pizza ?
~ lupa la...lama dah kot...awal tahun ni la kot....adesss...

5. The last song u listen to ..
~ misha omar : cinta adam dan hawa

7. What name u prefer beside yours ?
~ sarah

People to tag :

1.saladin
2.kak syana
3.bad
4.kak eja
5.ady

8. Who is no 1?
~ best friend,dari sekolah...mula kawan ngan adik dia..tapi kamcing ngan dia plak ekekeke...still contact sehingga sekarang...

9. no.3 is having relationship with ...
~ of kos la binik dia...n anak dia...selain tu kena tanya dia sendirik...wakakaka!!

10. Say something bout no 5
~ ady ni kawen ngan ima,keja kat kedai kakak dia kat kajang..sapa2 nak beli produk kesihatan leh contact dia...ehehehehe

11. how about no 4
~ kak eja duk penang,sporting...selalu bagi nasihat n pendapat yg bagus...

12. and no.2
~ kak syana,ni pernah beli brg ngan dia...suka baca blog sia...sebab dia suka gi jalan2 n enjoy makan2...ehehehehehe








pc demam!!


arissa paling suka badak air ni....eheee


cumill kan??



tumpang seronok tengok 'brader' tu lepak...ekekekeke




dalam banyak2 kandang...aku suka kandang ni....diorg wat cam savana afrika...
dalam tu ada zirafah,zebra,burung unta...pastu apa lagi dah lupa dah...tapi cantik la tempat dia...




zebra...dah tu je la gambo yg cantik..yg lain2 ada gak tapi baik korang gi tengok sendirik...ekekeke...














slim tak aku kat sini?? sempat lagi tu nak perasan...







kakak arisa yg cun...







adam paling suka tengok gajah.....tengok binatang lain dia wat derkk je....sampai kat gajah baru dia exited...ekekeke








muka ceria...kanak2 rebina....dapat gi zoo...wakakakaa





n3 ni di edit pada 26 mac,aku tambah gambar je! (sebab dh dapat upload gambo...yahooo!!)







salam sume...lama sungguh tk update blog....nak wat cemana dari kelantan hari tu...kami sempat singgah kat taiping....pastu jalan2 kat bandar taiping....gi zoo...pastu gerak balik ke kl...singgah kat bukit beruntung...bermalam kat sana plak...umah abg ipar...pastu baru la gerak balik melaka...penat sunguh....mmg tak terkata...adess..ni pun tak abes lagi mengemas baju2....pc plak mmg tengah demam....baru je boleh buka tenet...tapi tak sempat install sofware sony ni...so tak le la nak upload gamba...uhuhuhuhu...sedey sungguh....nak bertenet pun tarak mood...sebab pc yg lembab gile ni....sudahnya....sara abeskan masa layan citer korea je...ekekekeke

our 5th anniversary!!




adam yg blur + ngantuk


sempat lagi posing...eheee



tukang bayo....hehehehe




kangkong belacan





siakap steamed in nyonya style






red tom yam soup








fried prawn with butter







fried fish with mango



claypot chicken in sam pui style











arissa yg tak menyempat2...ekekeke....punya la exited...!













akhirnya....fuhh! kenyang yg amat....!!













semalam bz skit....dalam kesempatan ni...kami sempat ke besut..melawat pak long sara yang tak berapa sihat....asik kluar masuk wad je..pastu melawat nenek aman yg dah uzur....pastu melawat plak sepupu aman yang baru bersalin....baby boy...baru 25hari....penat mmg penat...tapi bila lagi kan...dalam kesempatan macam ni la kami curik2 masa jumpa sedara yg jarang jumpa....malam baru sampai rumah n terus siap2 untuk keluar diner...
kami booking kat NEW HORIZON GARDEN,mmg bagus...service,tempat mmg selesa...cuma parking ke yg payah skit....errmm...























rasanya tahun ni amat bermakna n meriah sebab dapat celebrate bersama parents n in law...seronok n enjoy....hehehehe.....

lama tak online dan balik kampung...


green leaf hotel..kuantan...gambar dalam bilik tak leh nak upload....sebab snap pakai camera hanpon...nanti ada masa sara upload lagi ye....



arissa yang penat...




arissa yang tak sabar nak balik hotel...dah penat sangat...





muka penat....






persiar pejalan kaki penuh dengan gerai2 jual cenderamata....sempat gak aku sambar fridge magnet seketul dua....eheee







pemandangan waktu senja...romantikkan??


















muka lapar...sempat lagi posing sakan...hehehe










kontrol hensem...lapar punya pasal...sib baik tak telan camera...muahahaha!!









adam yang penat....macam dia plak yang drive sepanjang hari....hehehehehe











pada kawan2...sori lama gile tak online..sebab pc problem.....huhuhu....sesak nafas betul bila lam2 tak leh nak online....huwaaaa....tapi apa kan daya den.....hari ni 9/3...online dari kota bharu kelantan...dengan menggunakan pc mak sedara aku...ekekeke aku melepaskan gian mengonline kan diri (semangat beb!!)...oleh sebab tak tahu nak start dari mana...biar la aku start cerita mengenani perjalanan balik ke kampung...ehem...ehem....aman ajak balik kampung sebab dah lama tak balik...lagipun kan kitaorg nak beranibeseri tak lama lagi...eheee....anggapla sambil2 gi jalan2 makan angin...pukul 11am lebih kurang kami gerak dari melaka ke kuantan...perjalanan slow skit...hujan setempat2....sampai di kuantan pada pukul 4.30ptg terus chek in green leaf hotel,rehat2 kejap pastu terus ke teluk chempedak...makan2...fuh..lapar beb!!
balik hotel balik..berehat sambil tengok tv...pastu tido sampai pagi....
8/3 lepas breakfast pagi tu kami sempat kuar gi pusing2 bandar kuantan...pastu singgah kat stadium darul makmur..sebab ada warehouse sale....ada sale anakku,elle,audry,voir....sempat gak la rembat sepasang bra audry n baju budak2 ni sepasang dua...ehehehe....pukul 1 chekout,n meneruskan perjalanan ke kota bharu....melalui jalan lama...ikut terengganu,kuala berang,besut...lebih kurang pukul 7mlm baru la kami selamat sampai kat rumah....fuh...penat...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...