kelikkk la saya pelisss!!

happy birthday adam danish!!


fresh from oven ~ 29/4/08 4.18 pagi


hari kedua



seminggu


3 minggu



1 bulan




4 bulan





5 bulan









5 bulan







6 bulan

6 bulan




9bulan







9 bulan












1 thun!!! yey...
SELAMAT HARI JADI ADAM DANISH!!

ayah n mami doakan semoga adam sentiasa sihat dan ceria,menjadi anak yg soleh... sentiasa gembira dan rezeki yang berpanjangan... jadi anak yg baik dan bijak...!!












dentist


perghhh...penat...baru balik dari klinik gigi...wat chek up biasa,mmg rutin 6 bulan sekali sara gi dentist...pastu dentist tu cakap ada gigi yg baru start rosak...ok dokter wat sume yg mana rosak n pastu 'cuci' (scaling) - tujuan scalling tu ialah nak buang plak yg terdapat pada gigi...dentist tu cakap...kalau kita gosok gigi n keluar darah..maknannya gusi kita tak sihat,n kena la wat scalling gigi....tak sakit pun,rasa ngilu2 je...kalau first time buat mmg la skit skit sbb plak tu dah tebal...kalau dah rutin 6 bulan sekali buat tak sakit pun sekali rawatan tu tengok pada klinik la...ada amik rm50 ada rm60...hehehehe...tadi sume sekali tampal 4 gigi + 1 cuci rm185...tak de la mahal sangat kan??



hp charm 2


ni plak cubaan kedua... amik masa 2 jam uhuhuh...punya la lama....sebab kids xcited nak join sama...uhuhuhu... masa tunjuk yg butterfly tadi tu mr.hubby cakap tu butterfly cacat...sbb syap dia tak sama...uhuhuhu.... tapi tak pe..sara maafkan...maafkan dia jugak ye kawan2...sebab dia kerja kat kompeni wat sayap kapal terbang... so kalau tak balance n tak simetri tu maknannya ada yang tak kena la...bagi pandangan dia...wakakakak...n maaf..maaf sebab gambar kurang memuaskan...sebenanrnya monster tu kaler light orange / peach.... apesal monster? sebab aku design pun main bantai jer...n mr.hubby tak le nak komen lebih2... ate dah namanya monster...takkan nak cantik cam ct nurhaliza plak kan? ;P





custome made hp charm


korang abaikan la henpon yg tak canggih tu...aku nak korang fokus kat charm tu je ye...eheee!!



hari ni...pas boring wat cross stitch...aku geledah sume kotak2...pastu jumpa felt....tatau nak wat apa...aku try jer...aku try wat hp charm,sebab aku punya yg asal dah ilang...aku mmg tak suka hp tu kosong je...ari tu ada charm tapi mana tah ilang...adam punya koje...jadi la hp charm yg aku wat sendiri,tu bentuk butterfly ye kawan2...skill menjahit dah berkarat n part sambung benang tu ada sikit cacat..uhuhuhu....apa pendapat korang?? bagi skala 1-5 berapa korang nak bagi? post kat komen ye!!






to you bro!!


hehehe...petang tadi sempat siapkan kad untuk angah sempena b'day dia yg ke 25, ingat nak wat simple je...just guna 2 watna black n silver...tapi si arissa sibuk nak tampal brads as amblishment...ok..sara biarkan je dia tampal...hasilnya cam tu lah..ok la jugak kan??... n ada small gift unk dia...apa hadiahnya? ehehe.... supprise!!


personaliti

aku cedok dari blog kak era

Berikut disenaraikan kajian mengenai bulan dan sikap anda, yang telah dijalankan oleh Yang Berbahagia Dato’ Dr. Hj. Mohd Fadzilah Kamsah. Anda boleh menyemak sendiri ciri-ciri ini dalam diri anda dan menjadi salah satu pengetahuan untuk mengenali sahabat dan muhasabah diri.

MEI
Keras hati & degil.
~ ye aku mmg degil n keras hati...

Kuat semangat & bermotivasi tinggi.
~ yg ni tatau la plak

Pemikiran yang tajam.
~ tak sure

Mudah marah apabila tidak dikawal
~ ye betull!!

Pandai menarik hati & perhatian orang lain.
~ ye la kot

Perasaan yang amat mendalam.
~ perasaan apa tu ye??

Cantik dari segi mental & fizikal.
~ ihiikk.. ye ke??

Tidak perlu dimotivasikan.
~ ye ke tak perlu??


Tetap pendirian, tetapi mudah dipengaruhi oleh orang lain.
~ kadang2...

Mudah dipujuk.
~ ye betull...(lagi mudah kalau ajak gi poh kong ke...habib ke...ekekke...)

Bersikap sistematik (otak kiri).
~ ye..aku suke sume menda teratur...wat kerja ikut jadual..yg mana dulu kena dulukan...

Suka berangan.
~ ye betul... (kalau la ada duit rm10 juta??...lalalalalala)

Kuat daya firasat memahami apa yang terlintas di hati orang lain tanpa diberitahu.
~ lebih kurang la...

Bahagian telinga & leher mudah diserang penyakit.
~ herkk... kurap ke??

Daya khayalan yang tinggi.
~eheee... :p

Permikiran yang tajam.
~ errmm...kalau selalu asah kot!!

Pandai berdebat.
~ ye!!

Fizikal yang baik.
~ye..alhamdulillah tak de kecacatan...

Kelemahan sistem pernafasan.
~ ermmm?

Suka sastera, seni & muzik serta melancong.
~ ye tepat sekali!!

Tidak berapa suka duduk di rumah.
~ boleh la....tapi kena la duduk gak...huhuhu..

Tidak boleh duduk diam.
~ ye??

Tidak punya ramai anak.
~ hah?? eheeee...

Rajin dan bersemangat tinggi.
~ye!!

Agak boros.
~ ye!! markah penuh!!


JUN
Berfikiran jauh & berwawasan.Mudah ditawan kerana sikap baik.Berperangai lemah lembut.Mudah berubah sikap, perangai, idea dan mood.Idea yang terlalu banyak di kepala.Bersikap sensitif.Mempunyai pemikiran yang aktif (sentiasa berfikir).Sukar melakukan sesuatu dengan segera. Bersikap suka menangguh-nangguh.Bersikap terlalu memilih & mahukan yang terbaik.Cepat marah & cepat sejuk.Suka bercakap & berdebat.Suka buat lawak & bergurau.Otaknya cerdas berangan-angan.Mudah berkawan & pandai berkawan.Orang yang sangat tertib.Pandai mempamerkan sikap.Mudah kecil hati.Mudah kena selsema.Suka berkemas.Cepat rasa bosan.Sikap terlalu memilih & cerewet. Kurang mempamerkan perasaan.Lambat untuk sembuh apabila terluka hati.Suka pada barang yang berjenama.Mudah menjadi eksekutif.Kedegilan yang tidak terkawal.Sesiapa yang memuji, dianggap musuh. Siapa yang menegur dianggap kawan.


aku tertarik dengan artikel dari blog kak era... aku lahir bulan may n mr.hubby lahir bulan jun... cer korang tengok... yg aku tanda warna merah n warna biru .. lebih kurang ada persamaan kan?? hehehe...sebab tu la kami sherashi kot!!

my permata hati!

























tengahari tadi lepas ambik arissa dari sekolah...layan crossstitch kejap,sambil tengok tv...pastu baru perasan apesal senyap je umah hari ni...owhh rupanya adam n arissa duk "baca buku"....ekekeke aku perasan arissa dah pandai layan adik dia...banyak mengalah,walaopun kadang2 tu ade gak la masa2 dia nak menyakat adik dia...m si adam plak mcm biasa tumpang sibuk kalau kakak nak wat apa2...fuhh senang hati tengok diorg mcm ni...kalau hari2 mcm ni kan bagus...lagi banyak masa mami nak wat kerja...eheee!!




















testing!!

testing..testing new siggy!!
thanks kak syana...n mama_tisya




new arrival!!



yahooo my new collection...clear stamp!!
sonok wat card pkai stamp ni....

ggrrrrrrr!!!


mami: adam wat apa tu??
adam: tak de wat pape mami


mami: betul ke??
adam: ye mami..



mami: ha tu apa yg bersepah tu??
adam: mana ada...(sambil kuis2 ngan kaki)




mami:mami baru mop tau lantai tu...apesal wat sepah2 balik??
adam: tak sengaja mami...sori!!





mami: dah jgn sengih2 kat situ..pegi mop lantai!!



pergghh tensen beb...tak sampai 10 minit mop lantai kena mop balik....!!

takde tajuk...


tatau nak letak tajuk apa... hari selasa n rabu aman cuti...tak sihat...katanya sakit kepala,pas gi klinik dokter cakap migrain,darah ada tinggi skit..tak banyak...mungkin sebab penat n tension kerja...dokter bagi ponstant..tapi esoknya kena gastrik plak sebab makan ponstant tu....errmm...dalam gastrik2 tu sempat plak ajak aku gi mydin....aku mmg on je...arisa tak ikut,dia gi sekolah mcm biasa...


kami gi mydin baru buka kat air keroh...besau... pertama kali la aku gi soping kat mydin...tak penah seumur idup aku jejak kaki dalam mydin tu...kat KB or kat melaka hatta kat kl sekali pun...wakakaka.. (ok..ok sila ketok pala aku..!!)..buka nak belagak beb...tapi aku tak kuasa la nak beratur berebut bagai...aku tau mydin tu mmg kat mana2 pun org ramai yg amat...n mr.hubby pun mmg tak suka berhimpit2 ni... (dia selalu cakap...setakat nak beli susu anak 2 peket tu...beratur smpai 13 baris baik tak payah....huh!!)..tapi semalam sebab sume org kerja kot...mydin tu tak de la ramai sampai kena berhimpit2...ekekeke...n brg2 pun murah2...perghh...tatau nak pilih yg mana....wakakaka...
sudahnya beli susu adam n arissa,n low fat milk je...muahahaha...sebab tak plan nak pegi pun kan...balik umah lupa nak sembunyikan plastik mydin tu...balik dari sekolah arisa tanya..."ayah beli kat mana susu ni??"... ni plastik kedai mana...wakakaka...walopun tatau baca tapi dia kena plastik tesco,giant sume2 tu tau...hihihii..dusshh kantoi la apa lagi...

merisik

sabtu lepas mak n pa'min, kak a',iwan n anis n abe n family datang...penuh mah aku...ekekeke sonok weiii org datang umah ramai2..... mcm raya...ngehngehngeh....bukan raya ye..."rombongan diraja" datang sebab hari ahad lepas kitaorg pegi merisik kat muar...eheee iwan nak kaween...iwan nak kaweenn...MySpace

adam plak dah 2 hari duk ngan auntie dia...dah belajar perkataan baru... selalunya kalau tanya "mana ball?" dia akan cakap "tu" sambil tunjuk tah mana2... tapi sejak kawan ngan auntie...bila tanya "mana ball?" dia akan cakap "there".....eekeke.... kalau tanya "mana adam?" pun dia cakap "there" jugak...ekekeke

arissa plak..time sume2 nak balik punya la dia menangis nak ngikut MySpace...huhuhu...ye la seronok sesekali berkumpul cam tu ye dakk?? tak pe bulan depan datang lagi....lagi ramai kut....

dah 3,4 hari melaka panas...MySpace...tido pun tak lena...panas woooo..tak tahan weii....kejap2 mandi..kejap2 mandi sudahnya rasa nak demam plak ari ni...MySpace

arissa dah pandai...!!

video

sejak dah sekolah ni arissa dah boleh ngaji sendiri...pas mandi kul 7 tu dia amik buku n baca sendiri...adam mcm biasa la tukang kacau...

melaka bandaraya bersejarah

apa kena mengena ngan entry kali ni...ada la sikit...sebab semalam cuti melaka bandaraya bersejarah...so kitaorg gi abiskan masa n abiskan duit...ekekeke...pusing2 melaka...walopun banyaka kedai tutup...hajat dihati nak cari benang xstitch tapi kedai plak tutup...so gi beli brg dapo sbb weekend ni 'rombongan diraja' nak datang lagi MySpace
nak tau apa yg kitaorg beli kali ni?? MySpace
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
tadaaa.....karpet baru..cantik tak??
tapi curtain plak tak kena...tak pe2...bajet curtain sedang diusahakan...eheee....
p/s: korang tengok adam...duk berangan nak jadi tiger wood....ekekekeMySpace
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...