kelikkk la saya pelisss!!

lebam


kwan2 cer tengok lebam ni...minggu lepas sara sakit perut sengugut....sakit sangat sampai tak tahan..call aman n gi klinik...so sebab tak tahan sangat dokter syorkan cucuk ubat tahan sakit...cepat skit tindak balas banding yg kita makan...so pas cucuk tu ok la tahan la skit sakitnya...akibatnya dah seminggu lebam tak hilang,malah makin banyak plak...cemana ekk kawan2? gerun sara tengok...cemana nak ilangkan lebam tu ekk??
patut ke sara gi klinik tu balik n lempang dokter tu?? hehehe or mintak ganti rugi (walau tak de apa yg rugi..) :p? or saman je?? hhehehehehe

tempahan dari qis




atas permintaan puan qis...kad warna lite blue... cuma sara lapiskan dengan kaler silver n ribbon organza kaler gold sikit2....sara tambah pearl sekeliling tulisan tu n tambah heart kaler lite blue...simple n sweet je...ceh aku je pasan...puan qis!! cemana ok dak ni??
saiz card ni 10cm x 21cm


green card


ni plak rembat foam yg dah bentuk2 cam ni...ada banyak choice sampai rambang mata...tapi aku amik yg bentuk bear n tulip je....cantik tak kawan2?
kalau ada org jual cam ni tapi alphabet punya...bagi tau sara ye kawan2...




mlm tadi pergi pasar malam...on da way balik umah sempat lagi ajak mr.hubby singgah kedai stationary... n terjumpa kad ni... very nice green color....n terfikir plak dengan tempahan mem_meda,rasanya sangat sesuai dengan tema kad yg dia nak... err..err cemana mem?? sesuai tak?? kalau sesuai sara nak gi borong la banyak2...hikhikhik....





selamat bertunang




date: 23/5/09 (sabtu)
tempat: muar
acara: majlis pertunangan adik ipar sara
cerita?? tak de cerita...penat n rasa nak tido je..hehehe...nanti kalau rjin baru cerita ye...bye..





frame untuk pembeli terbanyak


ni plak gift untuk pembeli terbanyak semasa jualan amal sempena b'day sara hari tu
...puan ima...hehehe..saya suke dia sebab dia suke beli dengan saya dan dia jugak tak cerewet... so saya buat frame ni khas untuk beliau n baby beliau.... ima..nanti buh gamba scan dalam frame ni tepek kat fridge...mesti cantik tau....hehehe
dan juga..thanks ye pada pembeli2 yg lain..kerana menyokong sara...harap ada rejeki lagi kita leh wat lagi cam ni ye...

frame tempahan dari mek_win














fuh akhirnya sara berjaya jugak siapkan tempahan dari mek_win


2 keping fridge frame ni...tapi ni baru asas la...mungkin ada tambahan lagi kalau akak tu nak tambah pape...tapi bagi sara suke jenis simple cam ni....hehehe


cemana kak? suke ke tak?? ke nak tambah pape??



tag dari mama tisya

tag dari mamatisya


1.bila kali terakhir anda cuci toilet?
-sabtu lepas...(setiap hari sabtu mmg toilet day...hehehe)

2.pencuci apa yg anda guna?
- harpic untuk toilet bowl...n zip untuk dinding...kalau tak puas hati aku bantai klorox yg murah tu je...hehehe

3.dalam 1 minggu berapa kali anda mop lantai? kenapa?
- seminggu? minimum 7 kali..tiap2 hari kena mop... kalau lebih 2 kali sehari...huhuhu
kenapa?? dah kerja aku bibik...huhuu (adam tu asik tumpahkan susu je...)

4.apa tugasan anda sebelum menjelang malam?
- tak berapa paham soklan ni...kalau belum mnjelang malam..biasanya mandikan kids,siapkan makan malam,


5.apa menu hidangan makan malam anda yg paling simple?
- roti,telur goreng n fries....(rasanya selalu...wakakaka)

6.minuman yg anda buat setiap pagi?
-milo + oat utk aman

7.sebelum tido apa yg anda lakukan?
-tegangkan cadar
-gosok gigi
-belek muka kejap,tengok gigi
-wat susu arissa
-sikat rambut,pakai lipbalm,pakai lotion,sembur pepium skit (ehem..ehem...)
-tido kan adam
-baru la tido

8.harus menjawab tag ini?
-kak ain
-kak era
-red
-sal
-kak eja
-zafa


tempahan dari kak jue...


semalam walaupun sakit2 sempat jugak siap kad yg kak jue tempah...4 keping kad...
sara guna motif yg sama tapi berlainan patern...harap2 kak jue suka la ye...

packing



perghh..pagi tadi penat aku packing brg2 ni....nak2 plak adam "tolong" sama...kerja setengah jam jadi 2 jam....huhuhu....



my lunch


tengahari ni tatau nak masak apa...ayam dah kuar..tapi aman tak balik lunch...so malas la plak nak masak nasi... so sara slice dada ayam tu..perap dengan black paper,garlic dan oyster sos....hehehe
untuk sos plak mmg ada instant brown sos,just tambah mushroom dengan herbs je....so siap la lunch saya yg simple dan sedap...untuk tambah sedap lagi saa letak je cheese slice atas ayam tu pastu curah sos panas..so chees tu cair la...nym..nyum....tapi sbb malas tak de la side dishnya...n as a desert plak ada ais krim kihkihkih...see dok sorang2 pun leh enjoy makan per...(kang jap lagi timbang naik 5kg...wakakakaka)

tudung baru


alamak tersama plak dengan baju...hehehe



uhuhuk... penuh nya muka aku kat sini...cam bulan mengambang tak kawan2?? hehehe


hari sabtu lepas aku beli tudung... sbb susah sangat anak jumpa kain jenis ni...see baru je sampai aku terus snap...gelojoh tak aku?? kihkihkih...rasa cam nak oder lagi la....tapi kakak tu kata stok kat tangan dia tak banyak kaler... ala baru je nak abeskan duit..akak ni potong stim betul..ehehehe....kalau pakai wat travel mesti best ni...senang...tak mudah kedut n serap peluh...kalau kain lycra tak best pakai gi jalan2..peluh la...huhuhu...



award dr kak nasmie



syarat nak terima syarat ni:
1.pastikan jantina anda perempuan
2.copy award n paste kat blog anda
3.nyatakan 7 sebab kenapa anda bangga jadi perempuan
4.pass award ni kat girlfriend anda

7 sebab kenapa saya bangga menjadi perempuan/wanita

~ banyak produk kecantikan utk wanita
~ banyak fashion cantik utk wanita
~ boleh pregnant
~ boleh pkai skirt
~ boleh mintak duit hubby
~ anak2 mesti lebihkan kita...ehehehe
~ makin tua makin cantik....hehehhe

thanks ye kak nasmie

so sara pass award ni pada:

~kak ain
~kak era
~ima
~red
~kak syana
~kak eja
~sal
~r_nyz

selamat hari jadi siti sarah ghazali

semalam gi jalan2 beli hadiah...hehehe..oleh sebab dah lama tak beli handbag baru...so gi la shopping handbag baru...cantik tak kawan2?? hehehe REGAL LARGE TOTE GUESS by MARCIANO...




ehehehhee... hari ni hari jadi aku yg ke 27.... semoga impian aku akan tercapai....setiasa dipermudahkan segala urusan dan kasih sayang yg melimpah....

selamat balik...

alhamdulillah...mr.hubby selamat tiba kat rumah sabtu tengahari....huhuhu sian dia penat..jet leg...pastu selsema (bukan selsema b*b* ye!!).... akibat pertukaran cuaca yg mendadak je.....hehehehe...adam n arissa kemain seronok....



tengok adam...tak saba2 nak buka beg...hehehe...


sebab dah lama tak jumpa ayah...ari ni dia wat perangai...pas mandi tak mo pakai baju...dia lentik2kan badan dia bila sara dukung...terpaksala ayah dia layan...wakakakaka





cenderamata dari sana....ni kira hobi kitaorg la..kumpul fridge magnet...tak main la beli online...ekekeke....(kalau yg obersea tu mr.hubby yg beli or hadiah dari omak mertua den...kalau local tu ada jugak hadiah ada jugak yg sara beli sendiri...)



koleksi yg semakin bertambah.....yey!!






adam lagi

baru je semalam cakap ngan kak ain... budak lelaki mmg kreatif bab menjahanamkan menda... dalam pala otak aku duk pikir ape menda yg tak boleh dirosakkan si adam nanti...(dalam kepala otak aku pikir... bola kut) rupanya aku salah...huhuhu nak tau apa kerja yg adam buat mlm ni??
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-






ye...bola yg nenek bagi bulan lepas kalau tak silap...huhuhu
jahanam di kerja kan dek adam...




dah tu...aku suh tiup balik...wakakakak takut kena marah la tu... sungguh2 dia tiup...



ok tak le kembung balik...campak je la...huhuhuu

dah gi masuk tido ...heiiiii..pening pala!!



silly adam


cube korang tengok adam.... sara suh dia pegang sendiri botol susu dia... kejap je pusing kepala.... tengok2 kat muka dia penuh susu....adeiiii!!




frame


woodie...bahagian tepi...

see...ada magnet...

semalam siapkan frame gambar ni dengan arissa.... untuk cikgu dia sempena hari guru nanti...hehehe tak de ideanak bagi apa...so sara abeskan je la stok2 card yg masih ada tu... ada sticker...button n start tu arissa yg tampalkan... frame ni utk gambar saiz 4R... ni bukan utk letak kat dinding or atas meja tau..tapi utk lekat kat peti ais...ekekeke..sara tampalkan magnet dibhg belakang....so skang nak siapkan kad je la lagi...eheee...
p/s: sesapa nak tempah leh email/ym/sms sara ye...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...