kelikkk la saya pelisss!!

pasta


hari ni masak pasta je...senang dan ringkas....sara nak share resepi ni...
bahan2:
pasta fetucini
brocoli
red capsicum
cendawan butang
ayam tanpa tulang dipotong nipis
olive oil utk menumis
1/2cut lemon
bawang putih 2 ulas
garam n black papper secukup rasa
cara:
rebus pasta
perap ayam bersama lemon n black papper
gunakan olive oil utk tumis bawang putih,masukkan ayam,lada n cendawan dan brokoli
bila dah kering air ayam tu masukkan pasta gaul sehingga masak
taburkan garam black papper secukup rasa
resepi ni sangat ringkas utk ibu2 yg bz...hehehee walaupun sara tak bz tapi adam n arisa sangat suka pasta....ermm...
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-

seee.........!!

raya haji

hari raya haji tahun ni kat KL je....nak2 lagi korban tahun ni giliran mr.hubby...tp dia amik yg hantar ke kemboja punya...so tak de la aktiviti sangat...pas balik dr sembahyang raya,makan..makan dan makan...pastu boring2 ajak mr.hubby gi lepak2 kat sogo... tak de nafsu plak nak membeli belah,nak2 plak adam tak reti duk diam..berlari sana sini.....terus mati nafsu nak bersoping sakan..so lepak n makan2 je la kat sogo sebelum balik...sampai penat adam berlari2...masuk kereta terus lentuk....








tak sempat nak duduk dah terlelap...hahahaha,kuih kat tangan pun tak sempat abes...














adam dah tak larat nak buka mata...hehehe..kakak kacau je...!





hari sabtu sebelum balik ke melaka sempat ajak aman gi beli craft tools kat balakong...ni la brg2nya... yg papan kayu tu bukan utk wat kuih siput tau...hehehe...tu digunakan utk embosed kertas...




2012



baru balik dari dating ngan mr.hubby,tengok citer nih... duration 2jm 30minit++ lama plak tuh...ekekkee...komen?? a lil bit boring!! mr hubby siap nguap2... jalan citer tak bape kemas... entah tak reti nak komen... tp action dia bole wat tegang2 perut ok...wakakaka...!!!


twilight...!!!

sapa dah pernah tengok citer twilight ni?? mesti tak sabar nak tengok sambungan dia kan?? akan release pada 27hb ni...adoiii tak sabo nak gi tengok...best giler citer ni.... very romantic n no 18sx yg melampau...ehehehe.... kisah percintaan manusia dengan vampire...adehh sangat la romantik...tak de rupa2 buruk n taring2 dlm citer ni...sesuatu yg lain la bg sara sbb biasanya kalau vampire mesti ada taring2 n tak le kena matahari bagai kan??









ni sambungan dia the twilight saga:new moon




citer ni di adaptasi dr novel ni.... nak beli ah novel ni... org kata citer dlm novel ni lagi best...ermmm...

terbelii lagi....


semalam terbeli lagi tudung...ekekeke....kali ni awning bercorak pua kumbu material thai silk...hehehe kaler hijau lembut...i like!!
asik terbeli je kan?? bila nak kayo?? huhuhuhu...





semalam buat agar2 bandung ni...hehehe...cantik tak?? bentuk rose...tp kat atas tu tercacat skit huhuhu...arisa dan adam suka betul makan puding dan agar2...

one,too,tee,for




sara record adam dah pandai kira one sampai four (sekarang umur dia 1 tahun 8 bulan)...hahahaha....sapa2 nk cop wat menantu sila email...wakakakaka!!

p/s: sila abaikan pemandangan kat belakang tu ye... tak sempat berkemas lagi...hahaha

sara juga baru update produk terbaru kat sararisa-craft jemput la kesana plak ye!


tertidur!




tak sedar..tengah syok2 update blog...tiba2 rasa apesal sunyi sangat ni...gi cari adam rupanya dah tertido kat sofa...sambil2 tengok tv...wakakaka....patut la senyap je...ari ni plak mendung dr pg...sejuk je...tu yg tertido tu..biasanya adam tak tido lagi time nih...


kenangan...

pagi2 tadi rasa semak sangat rumah ni...then sara pun kemas la kat bahagian rak2 buku tu...arisa n adam suka la tarik2 buku...tu yg bersepah tu....sampai bab album dr nak mengemas terus tersangkut kat situ...ekekeke duk belek2 album tu.... sara suka kumpul gambar...tp skang ni zaman camera digital...so gambar asik terperap dlm pc...adehhh bila nak gi cuci la...sara suka simpan album2 gambar ni...ye la kan..esok2 dah tua dah tak larat nak buka pc...bule buka album ye dak?? tak mr.hubby tak paham..kalau soh gi cuci mesti dia tanya nak wat pe?? nak simpan la...adeiiii.....!!!!


sempat la sara snap ape menda yg sara simpan....kawan2...sila enjoy!!!

tiket F1...gi tengok ngan hubby masa baru kawen...ekekeke..simpan ooo...pas tu tak pergi dah...sb tak best pun bagi i....hahahaha


































ni plak sebahagian koleksi kad2 dlm simpanan...sara suka kumpul kad...kad zaman bercinta pun masih ada.... ni sebahagian je..ada lagi...ehehee








sebahagian dari kad yg lekat kat hadiah tu...kawan2 bg masa kawen...ni pun sebahagian je jugak...





























































ni plak sebahagian koleksi gambar arisa masa kecik...dah beso ni tak suke plak amek gamba....





ni gambo mr.hubby...masa belajo kat uk...tp berani nak snap banyak2 takut kena marah...ekekeke
















ni gambar sara masa kat FIM
























ni masa belajar kat UiTM s.alam









ni gambo sara masa kecik...cumiill tak? ehehehe....
gambo klasik kan?? i laikeee!




50% halal??!!



baru dapat email pasal ni....mee ayam + babi... (ayam halal +babi haram = 50% halal)
kalau betul produk ni ada....biar betul org indon ni...bole plak 50% halal 50% haram??
tu yg selalu dapat musibah tu...mempermainkan hukum Allah....dah haram tu haram la...cemana plak bole jd setengah halal...b*ngang!!!
diaorg ni tak pikir ke akibat dia?? huh!!!

tak de tajuk




kawan2 sapa yg kumpul menda nih?? u all rasa berbaloi tak?? ekekeke...sara tak de la kumpul sangat...dah ada tu tampal je la kan..mana tau ada rejeki....bukan tiap2 minggu pun masuk giant (sbb sara rasa tesco lebih murah...hahaha)



ni plak borang yg nak kena isi..mak aiiii tebalnya...mcm nak masuk unversiti...uhuh...pening kepala....dah lama tak isi borang2 nih.... semalam staff kraftangan dtg umah anta borang ni... ari ni katanya dah nak kutip balik...ohh terpaksa la terhempas pulas mengisi borang...wakakaka...
motiff entry ari ni nan hado?? uhukkk..den tarak idea....!!! + bosan + tak bape bz tp gatal nak update....uwaaaaaaa!!


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...