kelikkk la saya pelisss!!

terima kasih mama tok n papa tok!!

pagi2 lagi sara n aman bawak adam n arissa pergi klinik...arissa demam..semalam pn tak pergi sekolah...adam pulak sejak 3 hari lepas berak2...mcm ari tu jugak...ni dah masuk kali ke 4 dah adam mcm ni... setiap kali mkn ubat ok, tukar susu isomil... so dokter cakap td penghadaman dia tak betul kot... kali ni dokter suruh chek ngan pakar kanak2... so dia wat surat utk rujukan nnt... balik dr klinik beli nasi n singgah pejabat pos kejap...
balik rumah tengah sedap2 makan ns pos laju dtg... tengok2 dpt parcel dr mama sara....
apa isinya?? hehehe hadiah utk adam n arissa... (esok b'day adam!)MySpace



see...sepasang bj utk adam, sepentot pun adaMySpace
sepasang telekung utk arissa,surat n cross stitch hepi b'day utk adam..nnti bole frame...



telekung utk arissa...sbb arisa dah masuk 6 tahun so kena la belajar sembahyang...
( mama sara juga sedia menerima tempahan telekung kanak2 n dewasa) menggunakkan material cotton yg berkualiti... siap ada lace kat bawah...(sulaman pun ada sangat exclusive!!)MySpace



tak lupa...ni utk saya!!! yahuu...sukee!!! MySpace



MySpace terima kasih mamatok n papatok!!


weken ini...

sejak dr hari khamis badan adam dah panas2.... tengah malam makin panas...bagi ubat bontot... lap badan dia... sepanjang malam dia merengek...tak selesa, dah 2 malam mcm tu..sara pun dah tak cukup tido jugak nih...huhu... so weken ni tak de la pegi mana2 pun...just pergi shopping brg dapo je... selebihnya lepak kat rumah je...

lama tak masak agar...since adam tak selera nak makan sara buat la agar2 santan ni... ingat nak wat utk minum petang tp belum tengahhari dah tinggal setengah loyang...hahaha... tak tau la sempat ke tak utk minum petang...



bocor ke??

hari ni plak...pagi2 keluar breakfast dengan MIL,adik ipar n biras baru,kids n aman...mkn nasi kerabu kat tmn.dagang...balik umah siap2 terus gerak balik melaka... tp singgah kejap kat seremban jumpa adik sara yg tenga praktikal,hantar brg sat je...ajak gi makan tak mo...sbb dia demam...so kami terus la balik ke melaka...
samapi kat umah buka je pintu bilik pergghh bau hapak..chek punya chek rupanya siling bocor kot sbb toto adam basah... terkena bantal...busyukk weii...ambik sume letak dlm mesin basuh n basuh...bantal tu je sara buang... klu basuh pun tak hilang kot bau dia...bantal kekabu plak tu...
huhuhu...tak pernah2 plak terjadi cam ni...sib baik la tak terkena kt tilam kitaorg...jenuh la nak basuh n jemur nanti...huhuhuu

cuti-cuti kuantan part 3

pas breakfast budak2 gi swimming pool dengan mr.hubby...pas chek out kami terus ke KL... sampai kl singah tesco ampang,sbb mak mertua ada kat sana... so kami makan2 je kat kluang station tu...sambil2 tunggi MIL sara beli brg sempat plak rembat tudung selai kat situ...hehe... then kami gerak ke rumah mak cik mr.hubby...sbb diorg jemput minum petang kat umah diorg...so makan2 la lagi... pas maghrib gerak la balik umah..bukan jauh pon dr tmn.nirwana ke cheras indah tu..hehehe,pas mandi siap2kan kids...layan tv jap..terus tido tak sedar apa...nak2 plak hujan lebat lagi la best!!

cafe mengadap pool...







cuti-cuti kuantan part 2

hari kedua di kuantan dimulakan dengan sarapan pagi...hehehe
breakfast tu kan penting...tambah2 plak bila masakan tu sedap... mmg boleh bagi 7/10 lah breakfast kat sri m,sia kuantan nih... nasi goreng kampung,roti jala n kari ayam,ubi kayu cicah kelapa mmg sedap... tambah omelette...pergghh mmg heavy b'fast pg tu...pastu tambah roti bakar dengan homemade kaya...mmg sedap...sampai tak larat nak minum teh...hahahaha.....




adam makan koko crunch




sangat kenyang hokey!!




muka kekenyangan!





sempat posing kat taman mini depan bilik...
sementara nak chek out,aku packing2 brg mr.hubby bawak kids pergi swimming pool...
dlm kul 1 kami chek out...terus ke duta village resort plak.... lebih kurang dlm 30-45minit dr bandar kuantan

walaupun cuaca sangat panas terik..tp perut dah lapar balik.. ( ni yg tak suka nih..bila cuti2 je perut cepat benor lapar...huhuhu), pas chek in kami pergi makan...tp tak tahan sangat panas...sara cakap singgah je la kedai mana2 yg dekat...so kitaorg makan je la kat kedai masakan panas kt tepi jln nih... sib baik ns goreng ikan masin dia sedap..tp makan separuh je...selebihnya bungkus wat balik...tak tahan sangat panas weiii.....

balik bilik sambung mkn nasi pastu tido...hehehe petang skit baru la keluar gi jalan2 kat pantai...



kaunter





lobi



bilik


adam tengah tunggu ayah..lamanya ayah bersiap...nak gi pantai je padahal...hehehe

















































korek2...cari ketam...













haha..beriya cari ketam....
dekat maghrib balik bilik n bersiap2 utk keluar mkn...mkn pun dekat2 situ je..banyak restoran ikan bakar n masakan panas... so pas makan balik bilik lepak2 pastu tido...hehee











cuti-cuti kuantan part 1

khamis lepas kami sefamily (ade ke perkataan tu?? hihihi...) ,
plan awalnya nk ke JB tp mr.hubby tetiba ubah haluan...huhhu... dr segamat terus ke kuantan...
sbb pg2 dah bangun so sepanjang jln tu tido je la kejanya...senang betul hati den...ihihi






muka2 happy sebelum gerak.... pas sarapan kuih lapin yg mami masak subuh2 hari tadi....
boleh la kan...sarapan simple2 je...mlas plak nk kena kemas dapo nnt...
sepanjang perjalanan tu adalah sangat lancar,tetiba selepas memotong sebuah 4wd,keta tetiba mati...apesal boleh mati?? kat tetenah ladang kelapa sawit plak tu kalau tak silap batu 50 pulau manis,lebih kurang5 minit nak sampai ke gambang...mr.hubby dah panik dah...mau taknya...hp pon tak de signal...wawawawawa....
nasib baik la ada sorng pakcik india nih yg tengah jagan lembu2 dia berenti tanya masalah kitaorg....

ni lah pakcik tu...
mr.hubby dah call sahabat EON,tp katanya 45minit br sampai....





sesambil borak ngan pak cik tu datang la sorang hamba Allah ni yg kebetulannya adalah seorang pomen,alhamdulillah... bila dia chek2 katanya petrol pump ke menda tah yg jem...so dia boleh betulkan kat situ jugak tak perlu panggil tow truck.... so kami berempat naik la kereta brader ni pergi ke gambang beli alat ganti...kenapa ber4?? takkan aku nak tinggal ngan budak2 kat tepi jalan tu kan...huhuhu dah la sunyi...keta laju2...seram weiii...




adam yg dah lapar...






kereta brader pomen tu...




lebih kurang setengah jam baru la kereta tu ok balik...dah boleh jalan seperti biasa...
so kami meneruskan perjalanan ke bandar kuantan...tak de la jauh mana pun dlm 10-15 minit dah sampai... berenti kat berjaya mega mall,makan kat my rasa... then masuk giant beli jajan... pastu terus ke hotel sri malaysia,sampai sana terus masing2 pancit...tido...hehehehe

chek in


















petang sikit barulah mr.hubby bawak budak2 ke pool... mmg tak sah kalau pegi hotel tak main kat swimming pool... arissa kalau ajak pegi jalan soalan pertama dia mesti tanya ada swimming pool tak...hehehe...



































malamnya kami jalan2 di teluk chempedak... makan2...sempat singgah kat bazaar malam tu..aku sempat plak rembat blouse selai...pikir2 balik nyesal plak apesal tak amik 2 ke 3 ke...murah weiii..hehehehe












suasana di bazaar malam...
balik hotel...semua terus pengsan..hehehehe


arisa cabut gigi

salam,
hari ni dalam pukul 3 ptg tadi ke klinik gigi... sara nak buat scaling gigi...lama tak cuci... sesambil tu chek gigi arisa...dokter cakap rosak teruk...so sebelum dia sakit baik la terus cabut je... mula2 masa kena bius tu ok je lagi walaupun cuak...bila dokter suruh tunggu kat luar,then masuk balik baru la dia melalak....hahaha...sib baik kejap je...pastu belanja dia makan ABC...jalan2 kat JJ pastu balik...
leka2 je kat umah...tak de wat apa...
sekarang ni duk pulun sungguh2 cross stitch bg siap minggu depan..adeiii... harap2 la cepat siap...tak seronok rasanya ada hutang dgn org nih...hehehe...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...