kelikkk la saya pelisss!!

entry terakhir 2010

salam semua... saja sara tunggu saat2 terakhir utk update blog ini...hehehe
cerita hari ni bermula awal pagi...pas subuh terus kejutkan arissa..hari ni ada orientasi kat sekolahnya...
dengan exitednya bangun mandi n pakai baju sekolah...
sampai kat sekolah ambik buku teks dulu lepas tu taklimat dr pengetua,pk hem... so barulah masuk kelas
oh seronoknya tengok anak2 dah besar dengan seragam sekolah... rindu pulak rasanya zaman persekolahan dulu2...ermm... harap2 arissa pandai bawa diri,sara sangat gerun bila baca berita pelik2 kat paper .... kawan2 doakan keselamatan anak dara sara ye...amin..


dah ready nak ke sekolah

posing dulu sebelum masuk sekolah

ngantuk,tunggu ayah bayar yuran... member sebelah tu pun malu2 je..hehe
arissa dapat kelas 1 alif.. tak ramai pun murid tahun 1...ada 3 kelas je... ehehe...

adam tumpang sekaki..

nak baca buku la pulak adam ni...

tahun depan kena hantar adam ke sekolah la..kesian pulak tengok dia exited nak ke sekolah..huhu..

balik dr sekolah singgah salon... potong rambut arissa... lambat sangat nak siap... bagun pagi dah satu hal,nak mandi satu hal,tunggu rambut kering satu hal..nak ikat lagi...huhu..ayah dia cakap potong pendek je la.. senang... ermm... mami baru berangan2 nak pakai kan reben comel2 (sbb banyak sangat koleksi arisa yg blom di pakai...huhuhu)

pas potong...,masih boleh pakai clip..boleh la kan..hehehe



disamping itu sara juga nak mengucapkan selamat tahun baru kepada kawan2 dan pembaca semua...semoga tahun depan lebih baik dari tahun ini...pape pun 2010 banyak kenangan pahit manis yg kita boleh simpan dan jadikan pengajaran... harap2nya kita lebih matang,bijak membuat penilaian dan keputusan...

selain tu sara jugak nak ucapkan terima kasih yg tak terhingga kepada penggunjung,pembaca yg meninggalkan jejak,silent reader...terima kasih kerana menyokong blog sara..harap2 masih sudi datang lagi sini....

bg yg nak bg pandangan boleh la tinggalkan jejak kat shoutbox atau komen box..kalau malu jugak boleh la email sara ye...
(peh lama pikir utk buat ayat skema ini...hahahha)

terima kasih sekali lagi..... love u all!

mary stayed out all night

salam,
current watching sekarang cerita ni "mary stayed out all night" (cerita secret garden still tak habis lagi episodenya skarang dah sampai episode 14... 6 episode to go... cepat lah upload... tak sabo dah tunggu ni... makin lama makin best plak...wawawawa...MySpace..)

ok back to tajuk hari ini... cerita ni pun menarik...sbb pelakon perempuan Moon Geun Young ada lah super kiut,dengan mata bulat  nya MySpace..hero pun comel... tp cerita ni sasaran nya adalah golongan muda belia kot..tp sara tak kisah sbb sara muda belia lagi kan... (blom 30 lagi pun kan :P )






sinopsis:
Mary is a young woman with the energy of the sun. She looks like her late mother, but her hot temper comes straight from her deadbeat father ( Park Sang-Myeon ). Her father always makes troubles as a failed businessman, but Mary also loves him the most. Because Mary can't afford to pay her college tuition fees, she temporarily stops attending school. Without having any special skills, Mary starts to work odd jobs. One day, Mary's father proposes that Mary marries a man named Jung-In to pay off their debts. When Mary hears of her father's plan she devise her own plan. Mary takes fake wedding pictures with her new friend Mu-Gyul , whom she has just met over the last couple of days. She sends the pictures to her father's cellphone with the message that this is the man she loves and will marry. Unfortunately for Mary, her deadbeat father has already registered a marriage certificate on her behalf with Jung-In! Jung-In then proposes that Marry spend 100 days of marriage with both men and decide whom she wants to live with.
Mu-Gyul is the lead vocalist and guitarist for a rock band. He is chic and lives a carefree bohemian lifestyle. He doesn't talk much and only wants to make music. Mu-Gyul doesn't care about success. He also suffers trauma with his mother and, because of this, becomes tired of the women he dates and leaves them. Mu-Gyul is a bad guy to women. When it appears Mu-Gyul will never get married a once-in-a-lifetime opportunity comes about. He meets Mary, money becomes involved and a 100 days of marriage ensues. During this time, Mu-Gyul not knowing the meaning of family, surprisingly falls in love with Mary who is combative, loyal, and spunky. Mu-Gyul finds himself becoming a rival of Jung-In for Mary's love.Jung-In is the president of music company JI Entertainment producing a music drama. Jung-In was born into a wealthy family and has never lacked money. Jung-In is also good looking and has good manners. Because of this, Jung-In appears to be highly eligible bachelor for marriage. But, Jung-In also has a cold side - he doesn't like becoming too close to people. His weakest point is that he can never say no to his father. He enters into a 100 day fake marriage with Mary and soon falls in love with Mary. Jung-In also comes across Mu-Gyul who will help fulfill Jung-In's dream in the music world. Mu-Gyul will also become a rival for Jung-In over Marry. Then Seo-Jun enters the picture.
Seo-Jun is a sexy and sophisticated woman. She also comes from a rich family. Seo-Jun works as an actress, preferring to make movies rather than dramas. Seo-Jun broke up with Mu-Gyul about a year ago, but still occasionally attends his performances without his knowledge. She also has the same care-free spirit as Mu-Gyul. Seo-Jun then meets Mu-Gyul once again and makes a contract for a drama produced by Jung-In. Seo-Jun starts to develop feelings for Jung-In in a bizarre love triangle

family day ~ 2010 part 3

sambungan hari kedua...
dah penat2 main tu mesti la dapat hadiah kan... mlm tu acara bagi hadiah,makan2 n acara tiru gaya artis,dan acara bebas iaitu karaoke...


hadiah tempat pertama acara 'mami'


hadiah tpt ketiga acara bowling

tempat pertama acara tarik tali

acara tiru gaya artis ~ maafkan dia...dia sedang dirasuk hantu waka waka...hehehe


 besoknya....

meeting utk fd 2011...antara ajk dr keluarga induk (pilih tempat best2 tau!)


sebelum chek out...

buku aturcara....

family day ~ 2010 part 2

hari kedua.... seperti tahun2 sudah,acara sukaneka... seronok betul dengan macam2 ragam...bukan penat main sangat pun..penat gelak je....hehehehe

selepas breakfast,acara bergambar... dengan baju pasukan masing2...
ada pasukan biru (team family mak ngah),pasukan kuning (team family mami),pasuka merah putih (team family che mah),pasukan merah hitam (team family che yah),pasukan coklat (team family mak long)
ada satu lagi keluarga induk yg tak dapat hadir iaitu team ayah chik,dlm gambar jugak tak de pasukan dari family che dah.... ermm tak komplete rupanya...tp sbb tak nak buang masa terpaksa la teruskan jugak sbb dah tengahari..takut panas la plak nak sukan....




breakfast....makan kenyang2 sbb nak gelak banyak pas nih...hehehe



arissa dlm acara rebut gula2...dapat dlm 50biji..ingat dah banyak..rupanya ada lagi banyak...hahahaha

acara makan ice cream....comel tak?? hehehe

pasukan kuning sebagai barisan pengadil...

acara pecah belon... main ni mmg ganas...sampai darah2 kaki...budak2 ni ganas betul!

acara pak kaduk...(tetiba rasa aman comel je kat sini...)hahaha :P

tengah bungkus mami...

mami yg dah siap di balut... dari pinggang ke atas sahaja...(pasukan kitaorg dpt tempat pertama ok..tgk la sapa yg balut..kemas sampai tak le nafas mami tu...haaha)

golf lelaki

bowling (balingan ini menjatuhkan 4 pin ye!)
sara dapat tempat ke3...jadi lah kan..huhuu

lari bawak telur...acara lelaki dewasa

acara kemuncak...acara yg ditunggu2...hehehe

pasukan kami ler juara bertahan..mana boleh lawan...semua lelaki pasukan biru adalah lelaki "perkasa"...heheeh

family day ~ 2010 part 1

alhamdulillah... familay day 2010 berlangsung dengan lancar...
kali ni bertempat di pusat latihan LKIM camar laut,bagan lalang..tempat baru kot..bersih dan selesa...harga pun berpatutan... ada padang utk bersukan..so kiranya kemudahan asas semua lengkap lah...
sara sampai di bagan lalang lebih kurang pukul 5.30ptg dari melaka.. sepatutnya pukul 1 dah boleh chek in..tp sbb kami gerak pun dah agak lewat,pastu berenti makan..tambah dgn jem pulak dekat pekan sg.pelek tu..huhuhu...

barisan chalet

kalau ikutkan atucara majlis pukul 8mlm dah start makan2...tp biasa lah start lambat skit...pas makan2 acara sambutan b'day bagi yg b'day bulan dec ini...

ada 3 org kalau tak silap b'day bulan 12...arissa,ashraf m kak ngah

cabutan bertuah..dapat sandwish maker...


game utk mlm tu... "goreng pisang" game ni korang kena sambung perkataan last...

yg kalah sila keluar...hahaha..


dan pemenangnya utk game goreng pisang...puan pengerusi....hehe


ni pulak game utk lelaki... soalan yg mesti dijawab dengan soalan...agak tricky...tp mmg lawak la game ni...harap2 boleh dibawa ke tahun depan...

selesailah sudah acara utk hari pertama...

selamat bercuti! ho ho ho...

salam semua... erm..selamat bercuti kepada yg bercuti... sara sedang bersiap2 untuk ke sepang sempena sambutan hari keluarga..insyaAllah sehingga 27 dis ini... so,pada yg nak bercuti,balik kampung sila memandu dengan berhemat,berhati2 di jalan raya....

so kita jumpa lagi bila sara balik ke melaka..insyaAllah dengan gamba2 dan berita menarik....

안녕하세요 !!

hahah...maksud tajuk di atas ialah ahn nyeoung ha seyo ( hello!)

ermm kali nak nak cerita pasal drama baru yg sara tengah tengok... "SECRET GARDEN"
hero dia ialah hyun bin... beliau agak cengkung dlm citer ni berbanding dlm cerita kim sam soon... tp tak pe kehenseman tetap tak hilang MySpace
start episode 1 pun dah menarik (bagi sara ler) sbb hero approach awal2 heroinnya... tk mcm cerita lain yg cerita pasal menda lain dulu hehehe... (padahal sara baru episode ke5 ni hehehe).. ok..ok tak mo cerita banyak nanti hilang menariknya cerita tu...


sinopsisnya:


The drama tells the story of Kim Joo Won (Hyun Bin), an arrogant and eccentric CEO who maintains the image of seeming perfection, and Gil Ra Im (Ha Ji Won), a poor and humble stuntwoman whose beauty and body are the object of envy amongst top actresses. Their accidental meeting, when Joo Won mistakes Ra Im for actress Park Chae Rin, marks the beginning of a tense, bickering relationship, through which Joo Won tries to hide a growing attraction to Ra Im that both confuses and disturbs him. To complicate matters further, a strange sequence of events results in them swapping bodies.

p/s: sms allert tone yg gil ra im pakai tu sama mcm sara punya...comel tak?? hihihi..
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...