kelikkk la saya pelisss!!

welcome 2012 @__@

sararisa nak ucapkan kepada semua pembaca,pengunjung blog sararisa... terima kasih diatas support anda sepanjang tahun ini..harap2 tahun depan sara ada semangat baru untuk berblog dengan lebih tekun lagi...puahahahahaha....!!
azam tahun depan ialah nak berblog dengan penuh semangat dan dedikasi...hehehehe



bako lagi...







bagi hadiah utk pemenang sukaneka... secara amnya semua dapat hadiah..hahahaha



sebelum balik...
(gambar ihsan dari adi razman)






family day 2011 ~ part 2

24/12/2011


bahan- utk bbq... ada ikan,sotong,daging,ayam,lamb,hot dog,daging burger perghh kenyang!



sebesen nasi goreng dan setalam bbq....ehehe.. licin weii!!



25/12/2011





ni bukan krismas gift tau... ni baru door gift...hehehe...patutnya semalam dah dapat tp tertunda sbb kontijen dari bukit beruntung lambat sampai...so pagi2 semasa b/fast mak buat acara ni dulu...



sambutan hari jadi arissa (7/12) dan asyraf (24/12)


hadiah lagi...



siap sedia nak sukaneka plak


lupa nak bagi tau... cantik tak tshirt sara ni? tshirt ni sara tie n dye sendiri tau!!



p/s:untuk sukaneka tak de plak sara snap gambo...huhuhu... nanti kalau abg ipar sara dah upload gamba sara paste kat sini....huhuhu @-@

family day 2011 ~ part 1





















alhamdulillah akhirnya semprna sudah acara tahunan bg keluarga besar kami... kali ni acara tahunan ni bertempat di pulau chekas,raub pahang. tempat yg sangat sesuai ut aktiviti keluarga, penginapan dan kemudahan yg selesa. bg yg nak berehat,lari dari kesibukan kerja,nak tenangkan fikiran mmg sesuai sangat2... chalet sebelah je dengan sungai..sambil tido tu dengar deruan sungai mmg best sesangt!




aktiviti keluarga kami bermula dr 24-26 dec 2011. semua ahli turut serta adalah seramai 21 org. mcm2 aktiviti lah yg kami buat kat sini,BBQ,makan2,sukaneka,memancing,lepak2,gosip2...hehehe...


walaupun penat (sbb kami kena masak sendiri), ye lah dah ramai kan.. lebih jimat masak sendiri,kemudahan dapur pun disediakan... so bawak bahan2 je...senang sesangat!


mmg seronok lah sesekali berkumpul ramai2 cam ni... aktiviti cam ni mmg sesuai la,nak2 pulak semua org sibuk dan jarang berjumpa.kalau raya pun belum tentu semua ada,ye lah kan..semua nak kena ikut giliran,so hari raya mmg tak semua ada.jadi hari keluarga setiap tahun mcm ni lah semua berkumpul..mmg seronok.so, next entry sara akan letak gambar sepanjang kat sana ye... malasnya nak taip banyak2. hehehehe






















glory jane (man of honor)



currently drama... citer yg agak sedih untuk episode awal2 tu... and jalan cerita agak menarik,semakin kita nak tahu apa yg jadi pada jae in... skarang pun masih ada ditayangkan kat KBS tv setiap hari rabu dan khamis kalau tak silap... tp sara lebih senang download je... hehehe..
and baru perasan chun jung myung (as kim young kwang) adalah sangat hensem!!

memori terindah...
























tengah membuat operasi pembersihan... sara tengah mendelete gambar2 yg tak perlu... buka folder2 lama... jumpa gambar adam n arissa.... seriusly really miss this moment especially masa diorg masih bulat dan tembam2... arissa terutamanya..ingat lagi kalau pergi kedai ke mana2...semua org geram nak cubit pipi dia... urmmm.... bestnya time tu... cepatnya masa berlalu,anak2 dah besar...arissa dah nak masuk darjah 2,adam dah 4 tahun. ermm..perluka tambah lagi sorang?? kih kih kih kih.....

Breaking Down


semalam mr.hubby ajak keluar tengok wayang.so sara pilih cerita twilight. walaupun citer ni dah dekat 2 minggu keluar tp tak pe lah..huhuu show pukl 9.25mlm. bawak adam, nasib baik la dia baik je mlm ni..tak banyak cakap.. boleh la tengok dengan aman. seat pun agak penuh jugak mlm tu... mlm minggu katakan... pas tu pusing2 town cari makan... dah lama tak pusing2 amik angin malam ngan mr.hubby huhuhu... so mlm tadi mmg seronok tp lebih seronok kalau si arissa ada, adeii bila arissa nak balik nih..!

komen tentang cerita? hehehe tak yah ulas... citer mmg best wedding scene tu mmg cantik sesangat...kawin dlm hutan..wahh cantik lah... !!!! wedding gown si Bella tu pun cantik sesangat!!! huhuhuhuhu....

kepulangan yang dinanti...

Yahoo...hari ni mr.hubby balik...seronoknya... dah boring tinggal berdua dengan adam ni... so pagi2 bangun kemas umah,kemas bilik... sebelum mandi ingan nak pakai mask ( ye lah kan nak sambut kepulangan suami tercinta mesti la kena berseri2 muka kan...tp malangnya mask dah abes...huawaa..lupa nak beli hari tu...) so, sara buat la mask emergency ni... menggunakkan bahan2 yg sedia ada dlm umah ni...



ni lah dia mask emergency... dulu selalu buat tp skang dah malas... hehehe...
bahan2nya sara pakai 1 biji kuning telur,1 sudu kecil madu, 1 sudu minyak vitamin E, 1 sudu kecil olive oil, 5 titik scar serum (scar serum dan minyak vit E sara pakai brand coco palmer)... kacau sebati,pastu pakai lah kat muka...best tau... madu dan kuning telur mmg bagus utk kulit muka jenis kering..nak2 time panas2 ni... since 1 adunan tu lebih banyak kan... sara buat 3 kali pakai... pakai dlm 10 minit,basuh,pakai lagi,basuh dan pakai lagi...heheheh....
lepas basuh kena bilas dengan ari sejuk sbb masa pakai mask ni,madu ni berfungsi membuka pore kita...so bila dah buka kena la tutup balik...wahahahaha...!




beg yg dibawak balik,perginya 1 beg je..balik berbeg2... soping sakan nampak!




tak lupa bukti yg dia mmg pergi kerja...wakakakak!




coklat utk anak2...



dan jugak untuk isteri dia...yahooo!!
kalau cam ni selalu pergi pun tak pe!...
bestnya... skang ni dah lengkap dah koleksi corelle dan corning ware sara!
terima kasih abg!

Selamat Hari Jadi Arissa Sofia








Hari ni genaplah umur arisa 7 tahun... alhamdulillah.




semoga arisa sentiasa dalam lindungan Allah dan menjadi anak yang solehah...




aiss rindu lah pulak nak tengok muka dia yg chubby2 dulu..huhuhuhu

kena tinggal...

Hari Ahad yg lepas en.suami berangkat ke Langkawi kerana terpaksa bertugas di LIMA..so tinggal la sara 2 beranak kat umah ni...huuhu sedihnya... ikutkan hati nak je pergi LIMA or cameron highland dengan kakak ipar...tapi apa kan daya kerja menimbun2....huwaaa!!! tak pe lah..rezeki jgn ditolak kata org...heheheh.. alhamdlillah musim2 cuti ni banyak tempahan diterima sempena musim kenduri ni kan... ermm...

petang semalam masak bubur pulut hitam faberet adam... tak tahu plak dia suka bubur ni.. masa balik KB hari tu mama masak bubur ni..bermangkuk2 dia makan...so hari ni try buat sendiri... (tak pernah buat bubur ni...senang je rupanya...hahaha)



ada sedang enjoy bubur pulut hitam...








balik kampung

assalamualaikum... ermm penatnya... hari rabu lepas (23hb) sara balik ke kota bharu,naik air asia... yg lawaknya naik yg pukul 6.30pagi..korang bayangkan lah pukul berapa nak kena bangun dan siapkan anak2...aduii nasib baik 2 org je... kalau 4? kalau 5? huhuhuhu...pengsan!!

alhamdulillah walaupun cuaca tak berapa baik.... dengan angin kencangnya...hujannya..huhu menakutkan... sara selamat sampai pada pukul 7.35pg...papa dan mama datang jemput... since sara balik 3 beranak je kali ni...





sampai je kat umah, hujan turun mencurah2... tak berenti2 membawa ke malam... sejuk weiii mcm duk kat genting plak rasa... kalau dah hujan2 cam ni,perut pun sentiasa lapar..mata pun sentiasa berat...hehehehe....











hasil hjan lebat selama 2 hari.... air sungai belakang rumah melimpah...huhuhuhu... risaunya masa ni...kalau banjir umah sara tak de lah kena tapi jalan keluar sume tak le lalu lah... jd mcm pulau kat umah sara ni....hari jumaat ni ada kenduri kat umah sedara plak tu,cemana lah ye...












rombongan pengantin lelaki ke rumah pengantin perempuan... terpaksalah mengharungi banjir walaupun tak de la dalam mana pun hehehe... tak pe lah..dah kata sayang kan... setakat harung air banjir apa lah sangat...ekekekeke...nasib baik la dah tak hujan air pun makin surut time nih...


esoknya majlis umah pengantin lelaki plak... alhamdulillah walaupun berangin2 tapi tak de hujan..air pun makin surut... sara amik flight pukul 10.10mlm tu jugak balik ke kl.. kali ni balik berdua je dengan adam,sebab sara tinggalkan arissa dengan mama tok dia... saja cuti sekolah ni nak suh dia belajar apa yg patut ngan mama tok n papa tok dia heheheh...alhamdulillah jugak dia tak meraung2 kat airport tu... ok je salam n cium2... sbb awal2 tu dah rasuah macam2...adei!!


flight delay pukul 10.30mlm baru gerak si dlm kul 11.30mlm baru sampai..mr.hubby tunggu kat LCCCT terus gerak balik kl... hari isnin baru lah balik melaka balik...


arghh balik umah nak kena siapkan tempahan... nak kena laundry..nak kena packing baju mr hubby sbb dia kena bertugas kat LIMA... huhuhuhuhu!!!!














city hunter



currently downloading citer ni...tetiba rasa nak tengok citer action plak... citer ni baru lagi tak silapnya mei tahun ni jugak... lee min ho woooot wooot!! dan baru tahu rupanya lee min ho n park min young (main actress dlm citer ni) betul2 couple...hehehe...


Synopsis
The story starts in 1983. The South Korean President and his delegates are visiting Myanmar when a bomb planted by North Korea explodes, killing some high ranking officials (but not the president). To strike back, five South Korean officials plan an underground operation to kill various North Korean agents. Unbeknownst to the South Korean president, Lee Jin-Pyo (Kim Sang Joong) and Park Moo-Yul (Park Sang Min) who work as bodyguards for the Blue House, organize a 20-men troop to execute the plan. However, as the operation was taking place, the five high-ranking officials change their minds, aborting the plan.
The operation is successful, but as the troops swim to the submarine which would take them back to South Korea, a sniper from the submarine shoots down all the troop members except Lee Jin-Pyo. As the only survivor of the ambush, the swims back to South Korea alone. There he finds out that there were five officials responsible for aborting the operation.
Promising to avenge his fallen comrades, including his best friend Park Moo Yul, he snatches Moo-Yul's son and flees to the mountains of Thailand. There, he trains the child intensively in combat. After an attack on the village, confesses to the child, Lee Yoon Sung (Lee Min Ho), about his long-term plan for revenge.
Seven years later, Lee Yoon-Sung returns to South Korea to fulfill the plan for revenge. He enters the Blue House (presidential palace) as an IT expert under the National Communication Network Team. He is warned not to trust anyone and not to fall in love, as the people around him will be in danger.
At the Blue House, he meets bodyguard Kim Na Na (Park Min Young). The story of love and revenge begins

apa nak buat?? dah nasib!!!!

semalam sara pergi jmpa doktor pakar ortopedik (doktor yg buat operation lutut hari tu), sebabnya seminggu dua ni keadaan lutut sara tak berapa baik..hehehe sakit time berjalan,kalau duduk lama susah nak berdiri tegak dll... ingatkan kan sbb keadaan cuaca yg sejuk semenjak dua menjak ni... tp keadaan makin teruk sampai nak kadang2 nak berjalan n sembahyang pun susah...

rupanya sara lupa yg hari tu doter dah cakap yg selain maniskus tear,sara juaga ada masalah ligament stratch (atau di sebut ACL).Tapi dokter tak buat pape masa tu sbb simptom2 tak kuat sangat,lagi pun pembedahan ACL ialah pembedahan major.manakala maniskus cuma minor operation sahaja.

 apa itu ACL?

Lutut merupakan sendi penghubung di antara tulang paha (femur) dan tulang betis (tibia). Ligamen adalah struktur pada lutut yang memegang tulang femur dan tibia dan menolong mengawal pergerakan sendi.

Terdapat dua ligamen yang berada di tengah lutut iaitu anterior cruciate ligament (ACL) dan posterior cruciate ligament (PCL).
ACL adalah salah satu ligamen terpenting pada lutut. Ia berfungsi untuk mengawal sejauh mana tulang tibia bergerak ke hadapan, relatif kepada tulang femur.
Jadi, ACL adalah penting bagi mengelak pergerakan yang terlalu ke hadapan yang boleh menyebabkan kecederaan pada struktur lain dalam lutut.
Lazimnya, kecederaan ACL berpunca dari pergerakan memusingkan badan secara tiba-tiba dan perlanggaran fizikal.
Ia selalunya berlaku pada sukan-sukan seperti bola sepak, futsal, badminton, sepak takraw, ragbi, bola keranjang dan bola jaring.
Selain aktiviti bersukan, kecederaan di tempat kerja dan kemalangan jalan raya juga boleh mengakibatkan kecederaan ACL.







sudahnya doktor suruh balik fikir dulu bila ready nak buat since ini ialah pembedahan major.untuk pulih balik seperti biasa pun makan masa jugak... huhuhu mcm mana ni?? risaunya!!!!
selain itu kos pembedahan jugak di angarkan rm15K!! what!!???


untuk rujukan boleh jenguk ke sini ye





coffee shop



semalam dah habis tengok cerita spy tu rupanya dah sampai tengah2 tu agak bosan la plak...hehehee...hari ni sara start tengok citer ni.. coffee shop.. main cast dia kang ji hwan..ehh.. hensem tau...!!
first episode dah kelakar gile...walaupun drama ni dah lama (tahun lepas punya) kira ok lah..since rasanya drama2 yg baru ni tak berapa menarik... sume citer serius je...

kang ji hwan ni mmg best berlakon..n mmg kelakar...

current drama ~ myung wol the spy



current drama yg sara tengah tengok sekarang ni... agak menarik la jugak dari drama protect the boss yg bosan tu...hehehe

selalunya sara download jugak variety show 2 days 1 night... but since mc kang hodong dah tak de..adei rasa malas pulak..

current variety show yg sara tengok sekarang we got married leeteuk n kang sora.

mood: bosan
place:ruang tamu
music: tonight (big bang)

p/s: BIG BANG hwaiting!!!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...