kelikkk la saya pelisss!!

addicted



errghh... sekarang tengah addict main menda ni plak dah.. hahaha.. cityville..korang layan game pe ek?? sapa yg main menda nih sila lah add saya sebagai neber korang....hahaahaha....

dariNya kita datang kepadaNya kita kembali

lama tak update blog.. kali ni just nak share dengan kawan2... minggu ni sahaja sara dikejutkan dengan dua berita sedih... rabu lepas ayah saudara belah mr.hubby meninggal dunia di hospital ipoh akibat strok... dan pagi ni pula mama sara call tadi bagitahu yg nenek saudara sara juga meninggal pagi ni disebabkan strok juga... dan sedihnya sara tak dapat lagi nak melawat disebabkan kesibukan mr.hubby yg melampau2.... papepun takziah pada keluarga allahyarham dan allahyarhamah... Al-fatihah.. -_-

meet our new family member!



sabtu malam mil n abg ipar sefamily sampai melaka terus ke medan ikan bakar sg.duyung... pergh kenyang sungguh mlm tu.. mcm2 ada...hehehe

esoknya kami ke muar utk ziarah baby... nama baby itu ialah Nur Balqis Safwah

balqis with bling2 hadiah dr nenek...yahooo...

mu biras... dukung lama2 nak suh berjangkit...dah 4 boy..agak2 nak gegel la plak kan...heheh...
sara tak m dukung sbb takut jangkit...wakakaka...

my hensem boy

hari jumaat lepas mr.hubby cuti... lepas arissa balik dr sekolah kami terus ke tesco utk menambah bekalan sbb weken tu mak n abg ipar sekeluarga nak datang umah... dr tesco sempat singgah salon utk potong rambut adam... dekat seminggu jugak la kami duk pujuk2 dia potong rambut.. dah serabut sangat tengok dia rambut panjang... huhuhu ni first time la dia potong rambut kat salon,selalunya tukang potong rambut adam ialah auntie a',tp auntie a dah duk jauh tak le nak balik hehehe..



sib baik la dia duduk diam2 n tak meraung mcm first time dulu...terus tak jadi potong hahaha..kali ni dengan muka takut dia tu duduk je diam2 kat situ walaupun bosan...hahahaha




dah start mengantuk dah... sedap kot amoi tu duk belai...hahahaha

final touch...mummy terpaksa la pegang kepala dia sbb adam dah terlelap....hahahaa

sedap ohh....!

2 juta tu!

Salam hormat.

    Dengan izin dan limpah dan kurnia  Yang Maha Kuasa saya masih lagi
berpeluang meneruskan hidup ini.Walau saya tahu entah esok atau luasa
masa akan datang dan saya akan dipanggil untuk menemui yang Kuasa.

    Saya tahu hari demi hari kondisi tubuh saya semakin lemah dan penyakit
lukimia yang saya tanggung semakin parah .Saya pasrah pada ajal dan
maut tapi sebagai manusia ada hajat yang tidak kesampaian.

    Bagaikan tak terasa begitu cepat masa berlalu tannpa saya dapat
mengejarnya Sebagai insan biasa di bumi ALLAH saya tahu saya tak dapat
lari dari melakukan kesilapan .Hari demi hari berlalu dan saya tetap
seperti dan doktor juga memberitahu yang saat itu semakin
dekat.Seperti yang saya katakan saya reda Tiada apa yang tinggal hanya
lah sedikit harta yang akan saya sumbangkan  untuk bantuan kemanusiaan
kepada yang memerlukan dari saya dan juga allahyarham suami mandangkan
kami tidak  mempunyai pewaris.

    Saya tidak mengharapkan apa-apa sebagai balasan cuma dengan izin ALLAH
sedikit sumbangan yang akan saya salurkan ke jalan yang benar akan
menjadi amal jariah untuk saya dan Almarhum suami insyallah.

    Dana  simpanan kami sebanyak  £ 2,000,000.00 (Dua Juta Great Britain
Pounds) telah saya berikan amanah dan kuasa kepada peguam saya untuk
menguruskan hal selebihnya sehingga ianya dapat dipindahkan kepada
pewaris saya yang amanah dan bertanggungjawab demi menunaikan niat
saya dan arwah suami saya untuk membantu projek amal kepada yang
memerlukan.Harapan saya ianya dapat dilakukan sebelum saya menutup
mata.

    Semoga ALLAH  SWT  memberi petunjuk dan membantu kita bersama-sama
melakukan amal jariah......Amin...

    Sekian,

    Puan Norhayati Binti Ibrahim
    From: Malaysia


semalam dapat email entah dari sapa2... n seperti biasa email yg berkenaan dengan duit2 pound ini adalah email spam.... tp apa yg menarik kali ini (dan kali pertama sara terima), pengirim menggunakan bahasa melayu yg sangat bagus,nama dan tajuk email pun tak nampak mcm spam...
apa yg mengejutkan sara,pengirim berani menggunakan nama ALLAH...
kalau nak derma pun kenapa mesti bg email kat semua org kan? peguam sendiri pun boleh uruskan,nak salurkan ke mana2 badan kebajikan... pulak tu nak cari pewaris? ingat senang ke nak bagi 2juta kat sapa2 yg tak kenal... sapa2 pun boleh cakap dia cekap,jujur dan amanah...kan kan kan ?? tak gitu??,
takkan la pengirim ni sebatang kara tak de sepupu ke dua pupu ke..paling2 pun kawan baik...kan?

haih mcm2 org zaman sekarang ni... harap2 kawan2 tak de yg terkena ye.. tp kalau sapa2 dapat 2juta pound dari pengirim email ni,sila belanja sara pizza ok...hehehehe.. salam ~

love love love

ready made
chocolate card with red heart
rm10


p/s: boleh tambah kata2 atau ucapan di ruang kosong kad atau frame


entry asal disini: handmade by sararisa

our new niece!!

sabtu lepas kami ke hospital muar konon2nya nak menjenguk ahli baru..tp bila sampai si ibu masih lagi segar bugar dan boleh bergurau senda...hehehe so tak de la rezeki mak nak tengok cucu baru... si iwan cakap baiyah masuk wad sbb dah keluar tanda,dlm kul 9pg kot kena admit... kitaorg bajet kot2 la petang tu dah selamat bersalin...hahahaha..
so semalam mr.hubby beriya2 ajak nak gi tengok baby... so lepas arisa pergi sekolah KAFA terus kitaorg gerak ke muar (sebelum tu singgah itm jap ada urusan)... sampai kat sana...baby dlm nursery..tak le tengok...huhuhu... hampa lagi!!
balik tu kitaorg singgah di "wak Jos" ikan bakar.. eh sedap tau...nama je cam tu tp ikan jos (jaws) tak de jual tau! dalm kul 9mlm kitaorg sampai...adam n arissa lepak umah cikgu dia yg baik hati nak jaga diorang...hehe kesiannya anak mami...satu hari tak jumpa...





gambar ikhsan dr papanya baby... mms kat kitaorg semua... comel tak??
D.O.B 6/2/2011
berat 3.95kg

kebetulan hari ni b'day baiyah (mamanya baby) seronoknya share b'day nak anak kan... tahniah b'yah  n selamat hari jadi...!

taman botani ayer keroh melaka

hari jumaat ingat leh keluar jalan2 awal... tp mr.hubby ada meeting plak dengan group dia..so pas solat jumaat barulah kitaorg keluar... petang ni pergi taman botani pulak... (first time sara masuk sini...adehh)
tp kitaorg tak masuk sampai dlm... sbb buggy car dah habis..huhuhu... hampa sungguh..dah la exited nak bawak buggy car tu... so lepak2 je la kat depan..nak jalan2 jauh2 kan takut mak tak larat..anis pun tak le lasak2 sangat... lepak2 sambil makan keropok je la jawabnya...hahaha... aman siap gi sewa basikal bawak adam n arissa jalan2...


muka frust tak le naik buggy!


cantik orked ni.. rm15 je.. (mahal ke murah ek?? tak pernah beli...hehehe)



basikal yg disewa..rm10/45minit

ikan bakar

khamis,petang barulah kitaorg keluar..lepas puas golek2 kat rumah...hehee..dah namanya cuti seronok la tido..siap tido berjemaah! ...mula2 pegi tesco dulu mak nak beli brg..ingat nak beli sayur.. tp hampa..bakul2 kat tesco tu semuanya kosong...huhu... so just beli apa2 yg patut...balik dr tesco ambik anis kat melaka sentral... pastu terus gi makan ikan bakar kat kuala sg.baru..kat bangunan persatuan nelayan melaka barat... org boleh tahan la ramai... tp servis adalah tersangat la slow... lebih kurang 45minit tunggu br la sampai... huhuhu (biasa pergi makan kat sg.duyung tu..kat situ org ramai pun tp servis tiptop!).. peh hilang exited nak makan n amik gambar hahaha...


10 minit tunggu..muka masih boleh senyum... hahahaha

sebahagian oder! (kicap dia sedap..!)
yg lain2 tu ala2 je la... udang goreng butter yg tak menjadi..biasanya ada telurkan?? tp udang dia tak de telur..huh hampa lagi!!..


cuti panjang

salam kawan2..cuti panjang yg lepas balik kampng ke?? sara tak balik... sbb weken seperti biasa mr.hubby ada kelas... hari rabu mak mertua sampai... so hari tu sara masak je..tak keluar pun... hari khamis adik ipar plak sampai... wah seronok rasanya...duk ramai2 kat umah kan..meriah je... hehee hilang stress...
rabu mlm tu sempat la mak video call ngan kakak ipar sara yang kat uk tu... alhamdulillah dah ada berita baik dari sana... hehehe.. mak kata pengsan la mak... dua2 due date dekat2... so tahniah la pada anis n kak a yg bakal dapat baby insyaAllah ogos dan sept ini...
seronok la mak... sbb tahun ni akan akan dapat 3 cucu sekali gus... wife iwan pun tengah tunggu hari je tu...(ketika entry ini ditulis)

i'm back!

lama sungguh tak update blog ini.... oleh sebab mengalami depress seperti post sara yg lepas... sekarang agak ok sikit... rasanya sebab hari2 sara terpaksa berdepan dengan kerenah arissa yg tak nak pergi sekolah.. pagi2 melalak,nak bagun,mandi pakai baju,sarapan,pakai stokin,pakai kasut,masuk kereta,sampai kelas tak mau duduk...aduii geram sungguh... pagi2 mmg naik darah sungguh!!
sara call mama mintak atuk sara buatkan air sembayang hajat skit... harap2 menjadi lah...penat sungguh kalau hari2 mcm ni... dah masuk bulan kedua dah ni... huhu..tensen..tensen!!

pagi tadi sbb sara tak mau tunggu lama2... since mak mertua nak datang umah hari ni..nak kena kemas apa yg patut... sara rasuah dia beli pencil sharpener kat koperasi sekolah..walaupun dah ada 4 ketul kat umah...huhuhu.....  jgn hari2 nak kena rasuah sudah la ye!! bangkrap la mami!!

sepanjang masa sara tidak berblog dan berchating dengan kawan2 sara layan citer korea,layan utube,komen kat fb je... selain tu sara sedang siapkan koleksi quilled card sempena bulan cinta ini!! (salah satu terapi minda sebenarnya.. yey!)

p/s: terima kasih juga pada kawan2 yg prihatin,memberi perangsang n kata2 semagat...terima kasih sangat! yey!! love u lah...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...