kelikkk la saya pelisss!!

balik kampung

assalamualaikum... ermm penatnya... hari rabu lepas (23hb) sara balik ke kota bharu,naik air asia... yg lawaknya naik yg pukul 6.30pagi..korang bayangkan lah pukul berapa nak kena bangun dan siapkan anak2...aduii nasib baik 2 org je... kalau 4? kalau 5? huhuhuhu...pengsan!!

alhamdulillah walaupun cuaca tak berapa baik.... dengan angin kencangnya...hujannya..huhu menakutkan... sara selamat sampai pada pukul 7.35pg...papa dan mama datang jemput... since sara balik 3 beranak je kali ni...





sampai je kat umah, hujan turun mencurah2... tak berenti2 membawa ke malam... sejuk weiii mcm duk kat genting plak rasa... kalau dah hujan2 cam ni,perut pun sentiasa lapar..mata pun sentiasa berat...hehehehe....











hasil hjan lebat selama 2 hari.... air sungai belakang rumah melimpah...huhuhuhu... risaunya masa ni...kalau banjir umah sara tak de lah kena tapi jalan keluar sume tak le lalu lah... jd mcm pulau kat umah sara ni....hari jumaat ni ada kenduri kat umah sedara plak tu,cemana lah ye...












rombongan pengantin lelaki ke rumah pengantin perempuan... terpaksalah mengharungi banjir walaupun tak de la dalam mana pun hehehe... tak pe lah..dah kata sayang kan... setakat harung air banjir apa lah sangat...ekekekeke...nasib baik la dah tak hujan air pun makin surut time nih...


esoknya majlis umah pengantin lelaki plak... alhamdulillah walaupun berangin2 tapi tak de hujan..air pun makin surut... sara amik flight pukul 10.10mlm tu jugak balik ke kl.. kali ni balik berdua je dengan adam,sebab sara tinggalkan arissa dengan mama tok dia... saja cuti sekolah ni nak suh dia belajar apa yg patut ngan mama tok n papa tok dia heheheh...alhamdulillah jugak dia tak meraung2 kat airport tu... ok je salam n cium2... sbb awal2 tu dah rasuah macam2...adei!!


flight delay pukul 10.30mlm baru gerak si dlm kul 11.30mlm baru sampai..mr.hubby tunggu kat LCCCT terus gerak balik kl... hari isnin baru lah balik melaka balik...


arghh balik umah nak kena siapkan tempahan... nak kena laundry..nak kena packing baju mr hubby sbb dia kena bertugas kat LIMA... huhuhuhuhu!!!!














city hunter



currently downloading citer ni...tetiba rasa nak tengok citer action plak... citer ni baru lagi tak silapnya mei tahun ni jugak... lee min ho woooot wooot!! dan baru tahu rupanya lee min ho n park min young (main actress dlm citer ni) betul2 couple...hehehe...


Synopsis
The story starts in 1983. The South Korean President and his delegates are visiting Myanmar when a bomb planted by North Korea explodes, killing some high ranking officials (but not the president). To strike back, five South Korean officials plan an underground operation to kill various North Korean agents. Unbeknownst to the South Korean president, Lee Jin-Pyo (Kim Sang Joong) and Park Moo-Yul (Park Sang Min) who work as bodyguards for the Blue House, organize a 20-men troop to execute the plan. However, as the operation was taking place, the five high-ranking officials change their minds, aborting the plan.
The operation is successful, but as the troops swim to the submarine which would take them back to South Korea, a sniper from the submarine shoots down all the troop members except Lee Jin-Pyo. As the only survivor of the ambush, the swims back to South Korea alone. There he finds out that there were five officials responsible for aborting the operation.
Promising to avenge his fallen comrades, including his best friend Park Moo Yul, he snatches Moo-Yul's son and flees to the mountains of Thailand. There, he trains the child intensively in combat. After an attack on the village, confesses to the child, Lee Yoon Sung (Lee Min Ho), about his long-term plan for revenge.
Seven years later, Lee Yoon-Sung returns to South Korea to fulfill the plan for revenge. He enters the Blue House (presidential palace) as an IT expert under the National Communication Network Team. He is warned not to trust anyone and not to fall in love, as the people around him will be in danger.
At the Blue House, he meets bodyguard Kim Na Na (Park Min Young). The story of love and revenge begins

apa nak buat?? dah nasib!!!!

semalam sara pergi jmpa doktor pakar ortopedik (doktor yg buat operation lutut hari tu), sebabnya seminggu dua ni keadaan lutut sara tak berapa baik..hehehe sakit time berjalan,kalau duduk lama susah nak berdiri tegak dll... ingatkan kan sbb keadaan cuaca yg sejuk semenjak dua menjak ni... tp keadaan makin teruk sampai nak kadang2 nak berjalan n sembahyang pun susah...

rupanya sara lupa yg hari tu doter dah cakap yg selain maniskus tear,sara juaga ada masalah ligament stratch (atau di sebut ACL).Tapi dokter tak buat pape masa tu sbb simptom2 tak kuat sangat,lagi pun pembedahan ACL ialah pembedahan major.manakala maniskus cuma minor operation sahaja.

 apa itu ACL?

Lutut merupakan sendi penghubung di antara tulang paha (femur) dan tulang betis (tibia). Ligamen adalah struktur pada lutut yang memegang tulang femur dan tibia dan menolong mengawal pergerakan sendi.

Terdapat dua ligamen yang berada di tengah lutut iaitu anterior cruciate ligament (ACL) dan posterior cruciate ligament (PCL).
ACL adalah salah satu ligamen terpenting pada lutut. Ia berfungsi untuk mengawal sejauh mana tulang tibia bergerak ke hadapan, relatif kepada tulang femur.
Jadi, ACL adalah penting bagi mengelak pergerakan yang terlalu ke hadapan yang boleh menyebabkan kecederaan pada struktur lain dalam lutut.
Lazimnya, kecederaan ACL berpunca dari pergerakan memusingkan badan secara tiba-tiba dan perlanggaran fizikal.
Ia selalunya berlaku pada sukan-sukan seperti bola sepak, futsal, badminton, sepak takraw, ragbi, bola keranjang dan bola jaring.
Selain aktiviti bersukan, kecederaan di tempat kerja dan kemalangan jalan raya juga boleh mengakibatkan kecederaan ACL.







sudahnya doktor suruh balik fikir dulu bila ready nak buat since ini ialah pembedahan major.untuk pulih balik seperti biasa pun makan masa jugak... huhuhu mcm mana ni?? risaunya!!!!
selain itu kos pembedahan jugak di angarkan rm15K!! what!!???


untuk rujukan boleh jenguk ke sini ye





Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...