kelikkk la saya pelisss!!

welcome 2012 @__@

sararisa nak ucapkan kepada semua pembaca,pengunjung blog sararisa... terima kasih diatas support anda sepanjang tahun ini..harap2 tahun depan sara ada semangat baru untuk berblog dengan lebih tekun lagi...puahahahahaha....!!
azam tahun depan ialah nak berblog dengan penuh semangat dan dedikasi...hehehehe



bako lagi...







bagi hadiah utk pemenang sukaneka... secara amnya semua dapat hadiah..hahahaha



sebelum balik...
(gambar ihsan dari adi razman)






family day 2011 ~ part 2

24/12/2011


bahan- utk bbq... ada ikan,sotong,daging,ayam,lamb,hot dog,daging burger perghh kenyang!



sebesen nasi goreng dan setalam bbq....ehehe.. licin weii!!



25/12/2011





ni bukan krismas gift tau... ni baru door gift...hehehe...patutnya semalam dah dapat tp tertunda sbb kontijen dari bukit beruntung lambat sampai...so pagi2 semasa b/fast mak buat acara ni dulu...



sambutan hari jadi arissa (7/12) dan asyraf (24/12)


hadiah lagi...



siap sedia nak sukaneka plak


lupa nak bagi tau... cantik tak tshirt sara ni? tshirt ni sara tie n dye sendiri tau!!



p/s:untuk sukaneka tak de plak sara snap gambo...huhuhu... nanti kalau abg ipar sara dah upload gamba sara paste kat sini....huhuhu @-@

family day 2011 ~ part 1





















alhamdulillah akhirnya semprna sudah acara tahunan bg keluarga besar kami... kali ni acara tahunan ni bertempat di pulau chekas,raub pahang. tempat yg sangat sesuai ut aktiviti keluarga, penginapan dan kemudahan yg selesa. bg yg nak berehat,lari dari kesibukan kerja,nak tenangkan fikiran mmg sesuai sangat2... chalet sebelah je dengan sungai..sambil tido tu dengar deruan sungai mmg best sesangt!




aktiviti keluarga kami bermula dr 24-26 dec 2011. semua ahli turut serta adalah seramai 21 org. mcm2 aktiviti lah yg kami buat kat sini,BBQ,makan2,sukaneka,memancing,lepak2,gosip2...hehehe...


walaupun penat (sbb kami kena masak sendiri), ye lah dah ramai kan.. lebih jimat masak sendiri,kemudahan dapur pun disediakan... so bawak bahan2 je...senang sesangat!


mmg seronok lah sesekali berkumpul ramai2 cam ni... aktiviti cam ni mmg sesuai la,nak2 pulak semua org sibuk dan jarang berjumpa.kalau raya pun belum tentu semua ada,ye lah kan..semua nak kena ikut giliran,so hari raya mmg tak semua ada.jadi hari keluarga setiap tahun mcm ni lah semua berkumpul..mmg seronok.so, next entry sara akan letak gambar sepanjang kat sana ye... malasnya nak taip banyak2. hehehehe






















glory jane (man of honor)



currently drama... citer yg agak sedih untuk episode awal2 tu... and jalan cerita agak menarik,semakin kita nak tahu apa yg jadi pada jae in... skarang pun masih ada ditayangkan kat KBS tv setiap hari rabu dan khamis kalau tak silap... tp sara lebih senang download je... hehehe..
and baru perasan chun jung myung (as kim young kwang) adalah sangat hensem!!

memori terindah...
























tengah membuat operasi pembersihan... sara tengah mendelete gambar2 yg tak perlu... buka folder2 lama... jumpa gambar adam n arissa.... seriusly really miss this moment especially masa diorg masih bulat dan tembam2... arissa terutamanya..ingat lagi kalau pergi kedai ke mana2...semua org geram nak cubit pipi dia... urmmm.... bestnya time tu... cepatnya masa berlalu,anak2 dah besar...arissa dah nak masuk darjah 2,adam dah 4 tahun. ermm..perluka tambah lagi sorang?? kih kih kih kih.....

Breaking Down


semalam mr.hubby ajak keluar tengok wayang.so sara pilih cerita twilight. walaupun citer ni dah dekat 2 minggu keluar tp tak pe lah..huhuu show pukl 9.25mlm. bawak adam, nasib baik la dia baik je mlm ni..tak banyak cakap.. boleh la tengok dengan aman. seat pun agak penuh jugak mlm tu... mlm minggu katakan... pas tu pusing2 town cari makan... dah lama tak pusing2 amik angin malam ngan mr.hubby huhuhu... so mlm tadi mmg seronok tp lebih seronok kalau si arissa ada, adeii bila arissa nak balik nih..!

komen tentang cerita? hehehe tak yah ulas... citer mmg best wedding scene tu mmg cantik sesangat...kawin dlm hutan..wahh cantik lah... !!!! wedding gown si Bella tu pun cantik sesangat!!! huhuhuhuhu....

kepulangan yang dinanti...

Yahoo...hari ni mr.hubby balik...seronoknya... dah boring tinggal berdua dengan adam ni... so pagi2 bangun kemas umah,kemas bilik... sebelum mandi ingan nak pakai mask ( ye lah kan nak sambut kepulangan suami tercinta mesti la kena berseri2 muka kan...tp malangnya mask dah abes...huawaa..lupa nak beli hari tu...) so, sara buat la mask emergency ni... menggunakkan bahan2 yg sedia ada dlm umah ni...



ni lah dia mask emergency... dulu selalu buat tp skang dah malas... hehehe...
bahan2nya sara pakai 1 biji kuning telur,1 sudu kecil madu, 1 sudu minyak vitamin E, 1 sudu kecil olive oil, 5 titik scar serum (scar serum dan minyak vit E sara pakai brand coco palmer)... kacau sebati,pastu pakai lah kat muka...best tau... madu dan kuning telur mmg bagus utk kulit muka jenis kering..nak2 time panas2 ni... since 1 adunan tu lebih banyak kan... sara buat 3 kali pakai... pakai dlm 10 minit,basuh,pakai lagi,basuh dan pakai lagi...heheheh....
lepas basuh kena bilas dengan ari sejuk sbb masa pakai mask ni,madu ni berfungsi membuka pore kita...so bila dah buka kena la tutup balik...wahahahaha...!




beg yg dibawak balik,perginya 1 beg je..balik berbeg2... soping sakan nampak!




tak lupa bukti yg dia mmg pergi kerja...wakakakak!




coklat utk anak2...



dan jugak untuk isteri dia...yahooo!!
kalau cam ni selalu pergi pun tak pe!...
bestnya... skang ni dah lengkap dah koleksi corelle dan corning ware sara!
terima kasih abg!

Selamat Hari Jadi Arissa Sofia








Hari ni genaplah umur arisa 7 tahun... alhamdulillah.




semoga arisa sentiasa dalam lindungan Allah dan menjadi anak yang solehah...




aiss rindu lah pulak nak tengok muka dia yg chubby2 dulu..huhuhuhu

kena tinggal...

Hari Ahad yg lepas en.suami berangkat ke Langkawi kerana terpaksa bertugas di LIMA..so tinggal la sara 2 beranak kat umah ni...huuhu sedihnya... ikutkan hati nak je pergi LIMA or cameron highland dengan kakak ipar...tapi apa kan daya kerja menimbun2....huwaaa!!! tak pe lah..rezeki jgn ditolak kata org...heheheh.. alhamdlillah musim2 cuti ni banyak tempahan diterima sempena musim kenduri ni kan... ermm...

petang semalam masak bubur pulut hitam faberet adam... tak tahu plak dia suka bubur ni.. masa balik KB hari tu mama masak bubur ni..bermangkuk2 dia makan...so hari ni try buat sendiri... (tak pernah buat bubur ni...senang je rupanya...hahaha)



ada sedang enjoy bubur pulut hitam...








Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...