kelikkk la saya pelisss!!

jejaka kacak jual sayur


hahaha dalam sibuk2 packing barang sempat lagi layan drama kan.... sambil2 dul lipat kain baju yg berlambak2 tu sempat lah layan... ni drama baru yg sara layan skang ni... based on true story ,simple dan tak bosan citer dia... kalau sesapa yg layan variety show running man,mesti kenal salah sorang member running man ni..tak lain tak bukan si tinggi lampai Lee Gwang Soo... kelakar weii dia nih kalau kat running man,kat dlm drama ni pun still kelakar jugak.citer ni masih lagi airing,tak sure kat tv episode berapa tp kalau kat korea skang dah masuk episode 20 hari ni.rasanya citer ni panjang kot sbb sara dah tengok sampai episode 12 still tak buka2 lagi kedai..hahahaha...

Based on a book published in 2003 about Lee Young Suk's life. He started his vegetable stand in 1998 and eventually expanded it to 33 stores around South Korea.

opss...sebelum terlupa to all malasian VIP... enjoy new release big bang single BLUE!! yay!!
lupa nak update semalam. within 1 hour lagu ni keluar dah mendahului carta Bugs,Mnet,Melon,Soribada,Olleh (carta era tak main lah ye...hehehe)..
Big Bang Fighting!!!




new song realese schedule...
23.2 - Blue [MV 2. version]
24.2 - Love Dust [MV]
25.2 - Bad Boy [MV]
26.2 - It’s No Fun [MV]
27.2 - Fantastic Boy [MV]
28.2 - Wings 29.2 - Release Album ALIVE

sekali lagi aku membazirkan duit pop corn!!


bagi yg bercita2 nak gi tengok citer ni baik lupakan aje!! bosan,tak masuk akal dan lebih mengarut dari mengarut....muahahahahah...
malas nak ulas panjang boleh baca review kat sini
dan kat sini


citer ni kami gi tengok mlm tadi,yg kelakarnya ada adengan tembak menembak.... satu group samseng ni tembak si kepala berapi ni... tengah syok2 tengok adengan ni tiba2 si adam plak cakap..."mami,pakai la air..baru lah padam..." puahahahahaha... ha ah kan.... nape tak simbah ngan air je kan?? see budak kecik pun leh pikir!!..


rasanya dirog dah tak de idea kot nak wat citer ni... boleh pulak ada anak setan...ada hantu boleh reputkan org dengan sekali sentuh (time bawak kereta tak de plak kereta tu nak reput kan??),ada plak malaikat kebaikan turun ke bumi jadi gila,pastu ada plak keluar api biru..tah pape yg diorg merepek pun aku tak tahu!!

progress

salam,hari ni mr.hubby masuk kerja lambat..so kami keluar b'fast kejap,pas b'fast pergi u mah baru nak tengok progress...








wet kitchen dah siap tiles,tunggu nak pasang sink,grill and awning,bila dah siap grill baru leh pasang lampu...









kat porch ni dalam sehari dua lagi dah boleh letak tiles...

color of women



hari ni start drama baru... citer ni baru je tamat. since wild romance kena la tunggu minggu by minggu... waaa... pengajaran..jgn tengok citer yg tengah airing... penat nak tunggu.... waaa.... tak sabo betul aku!! skang baru masuk episode 12.
so color of women ni kira ok la... dr manny yg agak boring itu...ptfff!!!
episode 1 dan 2 agak menarik,awal2 dah ada watak yg annoying...hehehe so mmg tak sabo nak tengok episode seterusnya... ermm...

cast:

Yoon So Yi as Byun So Ra
Lee Soo Kyung as Hwang Jin Joo
Jae Hee as Yoon Joon Soo
Shim Ji Ho as Kang Chan Jin
Kim Byung Se
Sung Dong Il
Jun Soo Kyung
Park Sang Myun
Lee Ah Hyun
Ahn Sun Young
Ji Yoo
Kim Joo Young
Lee Hyun Jae
Kim Dae Sung
Park Da Ye (λ°•λ‹€μ˜ˆ)
Won Seung Moon (μ›μŠΉλ¬Έ)

R.I.P Whitney Houston




ya..saya bukanlah fan sangat dengan Whitney Houston,tapi kadang2 layan jugak lah lagu dia...antara yg sara ingat ialah i will always love you.. suara yg power tu sapa tak ingat kan... ermm....punca kematian masih dalam siasatan... beliau meninggal pada usia 48 tahun.










If I
Should stay
I would only be in your way
So I'll go
But I know
I'll think of you every step of the way
And I...
Will always Love you,
oohh Will always
Love you
You My darling you
Mmm-mm
Bittersweet
Memories
That is all I'm taking with me
So good-bye
Please don't cry
We both know I'm not what you
You need
And I...
Will always love you I...
Will always love you You,
ooh
[Instrumental / Sax solo]
I hope life treats you kind
And I hope you have all you've dreamed of
And I wish you joy and happiness
But above all this I wish you love
And I...
Will always love you I...
Will always love you
[Repeat]
I,
I will always love You....
You Darling
I love you
I'll always
I'll always Love You..
Oooh Ooohhh

tak sabarnya aku....

wekend lepas balik kl kejap hantar mak... mak datang melaka sebab ada urusan. balik dr kl singgah umah baru kejap sbb janji dengan org wat kitchen kabinet,nak datang ukur.sama jugak dngan org yg datang wat grill.. alhamdulillah progress berjalan lancar.... seperti dlm jadual. so grill dah siap,senang la skit hati hehehe since takut jugak org curi wayar ke apa kan...pas ni dah boleh pasang lampu..yey!



pintu utama



living room




master bedroom



wet kitchen masih dalam pembinaan..pasni nak tambah grill skit n tiles



tengah ukur untuk kabinet kat dry kitchen







Manny



since wild romance kena tunggu update setiap minggu so sara start dengan citer ni plak.... citer tahun lepas tp ok la tak lama sangat.. baru start tengok tak le nak komen lagi best ke tak ekekekeke...

plot:
Lee Han ( Seo Ji-Suk ) is a single man who becomes a nanny on a whim. He also happens to live divorced single mom Do-Young ( Choi Jung-Yoon ) and her 2 kids.Janice ( Pyeon Jung-Su ) is a rich single woman who does not want to get married. They all end up living together.

chronicle ~ WTH??? ptfffff....



mlm tadi keluar tengok wayang dengan mr.hubby n kids. mr hubby pilih citer ni since sebenarnya sara tak de mood nak keluar tp terpaksa ikut jugak sbb diorg amik show pukul 9 mlm, takkan nak duk rumah kelip2 sorang2 mlm2 minggu kan?? wakakaka... tapi sumpah citer ni boring yg amat... kalau korang ada plan nak tengok citer ni baik lupakan je.... rugi duit tiket n duit pop corn je...wakakakak...


new respon: menjawab soalan dik nadey... mmg siyes citer ni boring,jln citer yg mendatar... alkisah 3 org budak sekolah yg biasa2 pastu jumpa makhluk bawah tanah,diaorg pegi pegang makhluk tu,then 3 minggu kemudian diorg discover yg diorg ada kuasa boleh alihkan brg,boleh control menda2 sekeliling diorg dan las sekali boleh terbang. so diorg selalu berlatih guna kuasa ni... salah sorang dari budak bertiga ni ada masalah dlm keluarga.bila dah ada masalah dlam keluarga lama duk pendam so lama2 dia pun mula la protes... guna kuasa dia mengamuk kat bandar...


soalannya: apakah nama makhluk itu?,macam mana dia boleh duduk bawah tanah?,macam mana diaorg boleh jumpa makhluk tu,mcm mana diorg boleh tau yg diorg ada power?,bila dah tahu diorg ada power takkan diorg tak rasa pelik or takut?...adeiii... tak tahu nak citer lah.


ingatkan bila dah ada power diorg keluar selamatkan bumi ke,makhluk asing datang serang bumi ke? (eh cam biasa plak kan??) rupanya diaorg lawan sesama sendiri plak... so untuk merasa sendiri keboringan cerita ini..silalah alami sendiri di panggung wayang terdekat!!! :P



wild romance




sekarang baru start tengok wild romance... still airing kat KBS 2. baru episode 4 kot... tapi sara dah download sampai episode 8...kekekekeke advance tak saya?? Lee Dong Wook sbg pemain baseball yg panas baran... ekekeke sudah nampak lee dong wook agak kertu di sini...wakakaka berbanding citer my girl dulu... huhuhu, citer tu rasanya 6 tahun lepas kot.
citer ni super kelakar... banyak funny and ambarrassing moment yg buat citer ni sangat seronok di tonton...hehehehe...

sinopsis:
Everything starts on the birthday of Eunjae's dad. Eunjae ran into Park Muyeol, who is the 2nd baseman of 'Green Dreamers', when she is drunk. Eungjae who is a fan of 'Blue Seagulls', starts a fight with Muyeol who led the 'Green Dreamers' to victory. The next day, internet is on fire with the video called 'Humiliated Park Muyeol'. Because of this video, career of both Muyeol and Eunjae, who recently got a job as a bodyguard, are in danger. In the end, they decide to put on a show against the public! They lie that Eunjae is Muyeol's private bodyguard and the video was recorded when Eunjae was giving a self-defence demonstration to Muyeol. Like this, Eunjae becomes real bodyguard of Muyeol. It seemed like everything worked out just fine, but the problem is that they can't stand each other's existence...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...