kelikkk la saya pelisss!!

menjawab pertanyaan...

hahahahhahaahhahaahhahahaa nk meletop ye?? seyes jarang sgt jumpe family
gile korean gak ni....xde teringin nak ke korea ke?? ke dh g??? jap nak mintak
tips....akak suri rumah kan??? mcm mane bg mase buat sume2? sbb sy yg single ni
kalo tgk cite korea xgerak selagi nak solat xpon makan n tido....tu pon 1 cite
lmbt nk abes....kire akak ni hebat sbb tgk banyak cerite dalam 1 mase


menjawab pertanyaan dik nadey...
1.mmg teringin sangat nak gi korea...hehehe tp rasanya cam dik nadey jugak lah... buat yg baik dulu..hahaha gi umrah or haji dulu kan,pastu baru lah gi korea hahaha berangan dulu... ba kata mr.hubby dlm mesia pun tah habis jalan lagi...wakakakak...

2. ye akak suri rumah sepenuh masa. nak kata tips tu tak de lah...tp buat pengetahuan dik nadey, akak mmg tak tengok tv... pengetahuan tentang artis or drama mesia mmg hapir zero!! paling last amik tahu pasal retis mesia ialah yusri kawen ngan lisa,pastu terbaru yg kes umah mawi kena rompak n sekali gus baru tau mawi dah ada anak...wakakaka..gile lama tak update pasal retis mesia.
kerja umah plak mmg rutin la kan kalau bab menyapu,mop n masak tu kan... so jadua akak cam ni la bih kurang:

pagi dlm kul 6.30 bagun,kejut anak,siapkan dia nak gi sekoalh,siapkan sarapan,simple je roti or koko crunch milo n oat adalah wajib utk mr.hubby.
dlm kl 7.15 semua dah bye2 gi sekolah n kerja,baru la akak sapu lantai,mop,lap perabot skit2 kiranya cam morning exersice la,masukkan baju dlm mesin basuh,keluarkan lauk dr peti kalau perlu nyahbeku,masak nasi sesambil tu ON PC, chek email,reply email,amik oder...
9 pg mandi,jemur kain,sarapan sambil DOWNLOAD yg mana perlu.
sementara si adam belum bangun,LAYAN DRAMA kejap,sesambil reply email,or siapkan tempahan.
kalau dah si adam bangun mandikan dia,bg sarapan..pasang je katun so dia tak kacau dah,leh LAYAN DRAMA LAGI.
dlm kul 12tgh baru masuk dapur masak lunch,sejak duk umah baru ni tak bz sangat sbb mr.hubby tak balik lunch,arissa pulak setiap hari isnin hingga rabu petang baru balik.so lunch simple2 je. ns goreng ke,sup ayam je,nasi n telur goreng pun ok je.hahahaha... kalau masa duk umah lama plak masak lunch kalau 3 lauk tu dlm 45 minit dah siap... simple je yg penting berkhasiat..tul tak?
so lunch sediakan siap2 dlm pinggan utk adam n pasang kartun lagi... pas makan solat rehat jap..sesambil layan adam or ajar dia ABC,pastu kalau ada tempahn siapkan tempahan sambil layan DRAMA lagi...
dlm kul 3 or 4 ptg adam tido... masa tu lah leh layan drama tak de org kacau. sesambil lipat kain ke,sambil update blog,update facebook... heheh,minum petang kalau sempat wat puding or agar2 je pun... selalunya adam minum petang dengan biskt tiger je...dlm kul 6ptg bila adam dah bangun kasi can dia main kat luar,masa tu baru la kalut nak sapu depan umah, ber hai2 dengan jiran2...


sebelum mr.hubby balik dlm 7.30mlm dah siap2 mandi,siapkan adam n makan malam utk dia.
mlm plak biasanya mkn simple..jarang makan nasi,kala arisa nak makan nasi ...mr hubby beli ns goreng je... mlm just goreng nugget ke, wat burger ke... cam tu je... or kalau ada lauk lebih just panaskan je...hahaha... mr.hubby dah makan siap2 kat luar..or selalunya dia balik mkn roti je kalau dia dah mkn nasi lunch tadi. kitaorg mmg makan nasi sekali je sehari... tp tak de jugak kurus...wakakaka...
mlm sesambil ajar arisa homework,leh la packing barg utk pos esoknya,or prepare resepi or menu utk esok. layan drama lagi... sebelum tido dlm kul 11mlm iron baju dulu.. pas tu baru zzzz...

sekian jadual harian saya yg membosankan!!

john carter


jumaat lepas mr.hubb ajak gi tengok wayang, ohn carter... citer ni sara bagi 5.5/10 je la kot,ada part2 yg menarik,ada part2 boring,ada part aku tak paham langsung....pastu lama gak la citer ni dlm 2 jam kot... sib baik la adam n arissa tido,tak de la sibuk duk ajak balik.amik show kul 10mlm ko.... hahahaha...


nota kaki: soalan dr dik nadey akan saya jawab di entry akan datang,...hhehehehe...

hari ni..banyak nak kena cover

since banyak sangat citer yg nak di share... tak tahu nak mula dari mana.. hahahaha... terketar2 jari nak taip satu2 huruf,tak menyempat2 pnya pasal... thanks to mr.hubby yg registerkan maxis broadband ni,amik pakej rm68 3Gb..ok lah tu sementara je katanya.semantara nak tunggu pihak telekom datang pasang tiang tepon,pastu baru leh masuk streymix balik.... mr.hubb tau kot bini dia ni dah mati kutu kat umah berdua ngan adam je,jiran2 pun tak ramai lagi,kawasan ni sunyi sangat2 waktu siang....huwaaa boring gile... so sementara banyak masa free sara start balik cross stitch,sambil2 kemas apa yg patut.. walaupun tak 100% siap kemas..tp brg2 dlm kotak semua dah unpack.cuma tak de idea je cam ne nak deco umah lagi,basic je sangat2...

selain tu dlm kepala ni banyak nya duk pikir nak download drama n running man yg dah tertangguh tu...hahaha paling tak sabar episode big bang... huhuhu..ketinggalan dah ni...
ah lagi satu bertambah hobi baru ialah baking,since mr.hubby dah belikan oven yg besar untuk isteri kesayangan (sayang ke?? :P) dia ni... mula la dlm kepala nak buat macam2... tp sempat ngan tak sempat je kan.. ari tu dah test wat brownies.. senang gile... yey!!!(tepuk bahu sendiri)

kembali bersiaran

salam... sedar tak sedar dah hampir sebulan sara menyepi... kisahnya,sejak pindah umah baru ni,internet lak tak leh masuk...adeiii... so banyak jugak lah berita2 dan peristiwa2 yg berlaku tak boleh nak update...huhuhu sedihnya... since nak kena ambik mood dulu nak mengarang citer... sara ringkaskan je lah ye...

26 Feb ~ pindah umah adik n cik tunang dari seremban,mak dari kl pun datang... thanks
27,28,29, Feb ~ still ulang alik umah lama angkat brg2 kecik2
4 & 5 march ~ mak n kak a datang, mlm tu ke ikan bakar
~ kemas umah sikit2,kontraktor still duk keluar masuk lagi..
8 march ~ mama,papa n adik sampai dr kelantan
10 march ~ majlis akad nikah selapas maghrib
11 march ~ majlis sanding ( err tak lupa hari ni jugak annibeseri aku n mr.hubby yg ke 8...)
pas majlis terus balik melaka
12 march ~ gi makan kan bakar ngan mama,papa n adik
14 march ~ pergi seremban hantar mama,papa n adik umah angah,sambil2 melawat pengantin baru hahaha..
15 march ~ ayah n farhana dari kelantan plak sampai ,mlm gi makan ikan bakar
16 march ~ pagi perabot sampai,set sofa,set bilik tido,n katil utk guest room
~ petang bawak ayah n farhana jalan2 naik boat kat sungai melaka,mlm gi makan asam pedas pokok besar
17 march ~ hantar ayah ke stesen keretapi tampin pukul 11 mlm.
23 march ~ jiran2 umah lama datang bertandang, mlm keluar tengok wayang
24 march ~ mr.hubby gi kelas,mlm baru kelaur gi tesco n register maxis broadband ni,bllik umah dengan rakusnya testing broadband ni...hehehe
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...