kelikkk la saya pelisss!!

kalau dah namanya suri rumah!

sekarang ni amat penat nak buat kerja rumah,nak menyapu dan mengemop pun termengah2,tapi ada satu yg sara nak kongsi dengan mommy2 yg bz... scotch brite!!! yey!!! biasanya sara pakai penyapu traditional tu n lepas tu baru lah mop but sekarang thanks to scotch brite quick sweeper... kerja menyapu n mop jadi lebih mudah n lebih cepat... just basahkan bahagian hijau gelap tu lekatkan balik kat batang dia n zoommm!!! mop n sapu dlm satu masa....yey!! paling besat sbb dia boleh reach bahagian bawah sofa,bawah katil n bawah almari very the easy!! n yg paling suka bila kering takde kesan air kat lantai tu,biasanya kalau pakai mop yg traditional akan tinggal kesan air kat lantai bila kering kan,so lantai akan nampak tak berkilat, bagi yg rasa mengemop tu kerja paling susah nak buat pasni tak lagi dgn produk ni,hari2 leh mop lantai!! lagi2 yg ada anak kecik yg tengah meniarap or merangkak or yg selalu tumpahkan makannan or susu...hehehehe


pas ni mesti korang kata dah takde cerita kot minah ni...hehehe!!

our lil sunshine

video

semalam pergi chek up, alhamdulillah semuanya baik2..gatal2 pun dah beransur hilang,kadang2 ada jugak la...yg tinggal parut2 yg sungguh annoying ini...huhuhu...
sekarang ni yg mabuk2 tu ada lagi skit2,rasanya biasalah kalau perut masuk angin mesti pas makan nak keluar balik kan... n satu lagi habit terbaru sara rasa mengantuk sepanjang hari..caya tak bagun pagi pas budak2 gi sekolah,pas mandi breakfast,masukkan kain dlm mesin basuh,or layan fb jap, sara sambung tido sampai kul 11 or 12..bangun siapkan makan tengahari,makan layan internet ke kejap,pastu tido...malam kul 9 dah tido...huhuhu banyaknya tido... tp mata ni mmg tak leh tahan...rasa cam melekat je...badan pun lesu je rasa...dan lagi satu semalam dokter cakap uri sara still kat bawah lagi tu yg buat rasa tak selesa tu...rasa senak pun ada,sakit kat bahagian ari2 pun ada...time naik n turun tangga rasa mengah je... cepat la naik balik uri tu ye..penat nya rasa...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...