kelikkk la saya pelisss!!

entry basi

cuti hari m'sia yg lepas kami buat family day,dengan family belah mr.hubby.dekat je..kali ni lokasi kat pengkalan balak...biasanya acara ni buat bulan december tp diawalkan atas beberapa sebab..salah satunya sara dah bersalin kot masa tu hehehehe... alhamdulillah 3 hari 2 malam kat sana cukup seronok walaupun mcm biasalah penat sbb kena masak sendiri kan... huhuhh... tahun depa decide nak wat free n easy trip tak mo masak2 lagi dah...tak tahu la menjadi ke tak since mak mertua sara suka masak sendiri,lebih jimat katanya... masalahnya masing2 mcm malas n penat n sibuk nak berehat2 je kan...ermm... tengoklah cemana..






sibuk main air je...sorang2 sampai rentung dah aku tengok..hahaha

breakfast dulu!

BBQ


ye inilah saya semasa 28weeks... segala2nya bosa dah masuk 7 bulan ni everything is big baby,butt,belly,boobs and bladder!! hhuhuu...

hari selasa selepas tu sara pergi klinik buat MGTT and alhamdulillah 2 hari lepas tu klinik call cakap result clear... ok lah kan..pas tu en.hubby ajak gi tengok wayang plak since budak2 dah sekolah...bila lagi nak gi dating kan...lama dah tak gi tengok wayang berdua2an... hehehe,kami tengok citer resident evil..ok lah citer tu awal2 lagi dah terkejut2 kan hahaha.. pastu zombie kali ni bukan typical zombie...biasanya zombie jalan lambat2 kan..tp zombie kali ni aggresif mmg terhenti la nafas sara kalau tengok adengan kejar2 tu...eh org cakap time peknen tak elok tengok citer tekejut2 kan... hehehe..

da alang2 update entry ni, just nak bagi tahu yg sabtu lepas umah dah dapat strymix yahoo..laju la skit kan.. dan2 tu jugak aku download running man yg termiss ari tu..tak de la banyak 6 episode je missnya... pas ni leh layan kdrama yahoo!!


27 weeks

Alhamdulillah, sara dah cecah 27 weeks... semalam pergi chek up timbangan dah cecah 68kg...heeee...po nak buat kan..tp ok lah tak de lah naik mendadak... insyaAllah minggu depan kena pergi lagi untuk mgtt dan amik suntikan apa tah lupa plak...persiapan pun dah 50% siap kecuali bilik untik berpantang nanti belum dikemas sepeunhnya...kemas skit2 je tak larat lah rasanya..nak2 sejak akhir2 ni asik mengantuk je kerjanya...tinggal nak keluarkan katil baby dr stor,yg ni kena tunggu mr.hubby lah yg buat..tak larat nak seret katil yg berat tu..hujung minggu ni pulak ada family day dengan keluarga hubby,acara tahunan yg kami,cuma tahun ni awal skit memandangkan bulan 12 nanti sara dah bersalin n adik ipar sara pun dah sarat masa tu.

jumaat ni ada baby fair kat mitc..harap2 sempat lah nak pergi sana dengan mr.hubby sbb weken tu dah gi family day,sebab hari lain dah tak sempat dah ,baby fair ni cuma 3 hari je...huhuhu...

naik basikal laju-laju

malam tadi mr.hubby ajak pegi tengok wayang..so kami siap2 ke gsc jusco bandaraya melaka...sebelum tu dinner dulu kat vivo ...wah bestnya pasta dia...leh repeat lagi nampaknya..harga pun takde la mahal sangat.. amik show kul 10.30mlm...citernya takde la best sesangat tp boleh la layan tak boring. dalam kul 12.45 dh sampai umah..terus masuk titon..penat eh.... tp ada hatinya nak keluar memalam kan hehehe..

sekarnag sara dah masuk 3rd trimester,so terasa sesangat kepenatan tu...pergerakan pun rasa terbatas je..nak menyapu ruang tamu pun naik semput,tido mlm pun berpeluh2 kadang2 tak pakai selimut pun walaupun air cond sampai ke pagi...tp sara rasa preggnant kali ni lain skit sbb selera makan sara tak serancak dulu,masuk hari ni dah seminggu sara tak makan nasi..duk makan menda mengarut je,sara suka makan buah n masak yg simple2 mcm lempeng,potato pan cake, roti n sekut,,,tu je lah yg sara makan...jgn time nak push baby tak de tenaga sudah la ye...huhuhu..risaunya...

oh my raya!


salam, tak tahu dr mana nak mulakan sebb dah lama sangat tak update blog ni... sebulan berpuasa mmg tak lalu langsung nak update blog,tampah2 kejap baik kejap tak baik... angin mak-mak yong la kot ni ye...maaf lah hehehehe...

Alhamdulillah tahun ni kami sekeluarga beraya di kota bharu kelantan... gerak balik hari rabu (15 ogos) mlm ke kl dulu... bermalam di rumah kakak ipar..sbb esok kami sama2 gerak balik.
khamis gerak balik tp balik ikut k.terengganu n singgah bermalam di marang 1 malam... jumaatnya barulah sampai kat kota bharu dlm kul 12.30 tghari... sempat berbuka puasa dengan ayah mertua,mlmnya barulah balik umah sara akt pcb n berbuka kat sana plak.. 




pagi raya selepas balik dr semayang raya..muka lapar lah ni




anak dara

my hensem boy siap bersamping n berkasut bagai tp kasut baru pakai dlm umah je... keluar jalan2 pakai kasut lama,kasut baru pakai kat tangan...wakakaka

with my papa,mama n lil dongseng... adik lelaki tak balik lagi time nih sbb beraya belah mertua dulu,raya ke 4 baru lah dia sampai...so tak sempat jumpa.


jubah dari hazel butik... nampak tak perut?? tak nampak kan?? hehehe... masa ni baru 24minggu... yey!!!

raya ke 4 kami gerak balik,tp bukan terus balik melaka... dr kb ke penang dulu 1 mlm,pastu ke ipoh 1 mlm,pastu kl 1 mlm... barulah balik melaka... penat tak yah cakap la..walaupun bukan sara yg drive,tp dlm keadaan mcm ni duduk pun boleh penat kan?? huhuhuhu... mkn time raya pun tak beriya sangat sbb sara mcm tak de selera sangat...setakat jamah2 je apa ada depan mata...ermmm
lupa plak nak update pasal pregnancy ni,sebelum balik raya ri tu wat monthly chek up, just naik 1 kg je bulan ni... ok la kan..kata posa...hahaha (walaupun banyak hari jugak den kantoi tak le posa...sbb muntah2,perut masuk angin..tak tahan...huhuhuhu)

tu jelah kisah raya saya... tak de nak snap2 gambo banyak2... (den sogan lah nak snap2 gambo time makan,snap gambo makan2)...


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...