kelikkk la saya pelisss!!

over tak?

hari ni rasa nak kemas beg hospital... so dengan semangatnya kemas2 beg hospital baby..bag mummy je belum lagi tak tau nak masuk kan apa ye..hehehe dah lupa dah... kemas punya kemas baru pasan, eh banyak la pulak rompers2 ni ek... tk pe lah sib baik sume 6m ke atas...yg kecik2 tak banyak..baby kan cepat besar... tak sabar plak rasanya kan bila dah sarat2 cam gini...

dah 2 malam sara tak leh tido dengan lena akibat batuk2 yg teruk...rasanya cam sekali batuk tu sekali push baby huhuhu.... tatau pesal teruk sangat... dah 2 malam hubby tido tak lena sbb sara tak bagi buka air cond,pastu duk batuk2 sebelah dia...hehehehe... hari ni pun terpaksa la dia masuk lambat tak tahan ngantuk...pas solat subuh sambung tido balik kekekeke... ubat batuk dr klinik pun cam tak berkesan je... berpeluh2 setiap kali batuk... terkencing2 kadang2... dah la kena bangun buang air,bangun sbb batuk2...sudahnya mmg tak leh tido... ohh cepat la baby keluar dah tak sanggup rasanya...huhuhuhu...

saya ialah ikan paus!


semalam pergi klinik untuk regular chek up.. dlm masa 2 minggu naik 1.5kg... huhuhu..penangan ais krim hari2 lah tu... dapat plak batuk2..padan muka! dlm kencing pn ada gula skit so kena minum air kosong banyak2...risaunya takut baby jadi besar.... baca dlm majalah pa&ma terbaru kata baby besar ada risiko jugak...huhuhu...
pas ni kena control makan...tak mo makan aiskrim lagi..tp balik dr klinik mr.hubby beli abc plak..adess!

adik adam

video
petang tadi gi regular chek up..alhamdulillah semuanya ok berat pun naik biasa2 sahaja..skang dah 69.5kg huhuhu...haruslah masa pantang nanti kena pantang sungguh2...(harap2 jgn pantang nampak dah hehehe) berat baby lebih kurang 2.3kg...huhu patutlah berat,skang dah 31 week...kepala pun dah pusing kebawah...tp tak turun lagi,doktor cakap insyaAllah dia dah tak pusing keatas lagi dah since dah tak cukup air nak berenang hehehe...alhamdulillah akan bersalin normal la hendaknya....n sekali lagi dokter comfirmkan kali ni mmg boboi boy...suka lah adam nanti..lagi pun dia mmg exited...asal gi kat baju2 baby mesti cari bj boy utk adik dia... kalau nampak mami pegang baju girl,adam akan cakap "mami kan boy..ni baju fonfuan lah" hehehe...tak paham2 lagi mami ko nih ngidam betul baju baby girl yg comel2 tuh...adesss!! tak pe lah syukur alhamdulillah lelaki ke perempuan ke asal sihat sudah la....

rindu yg menyapa...

video
duk godek2 external h/disk... tiba2 terjumpa clip ni..rindunya time diorg kecik2 dulu...cakpa apa suruh apa mesti ikut je...skang dah besar banyak betul diorg punya kerenah yg memeningkan kepala... bikin naik darah je heheheehe... rindukan time ni tembam2 nak picit2 je selalu...bila dah besar baby fat dah makin kurang kadang2 kita nak cium pun diorg tak kasi dah...ermm...tu lah org kata time kecik2 ni la kita kena hargai bila diorg wat kita penat ke wat kita marah ke wat kita pening ke..masa tu cepat je berlalu..jap lagi bila sume dah duk jauh lagi la kita rindu kan...aisshh apa makcik melalut malam2 nih...tp tu lah rindu sangat...so hargai lah masa bersama2 anak kita...ermmm
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...