kelikkk la saya pelisss!!

duet den bertingkek-tingkek!

sejak bulan syawal dah nak hujung2 ni banyak pulak sara terbaca (ter??!!) kat fb wall cerita anak2 beli mainan,henpon dengan duit raya... ermm tak de tak de...sara tak jeles hehehe... selalu jugak kita dengar "biar la duit dia,bukan selalu pun..." cam tu la yg sara selalu dengar bila anak2 nak membeli kan?? kalau sara la, rasa sayaaannnnggg sangat duit raya anak2 nak bg diorg beli benda bukan2... ye la duit raya ni setahun sekali je dapat,ni kira rezeki tersepak la kan? kalau hari2 biasa tak de nya org nak bagi2 cam tu kan? hehehe... selepas syawal,mr.AR akan pegi bank bank in duit anak2..sukannya sara tengok duit sekali masuk berkepuk2 hahaha... ye la duit raya setiap tahun tak kurang 4-5 ratus sorang kan? kalau bulan2 pun kita tak masuk banyak tu utk anak kita hahaha....
alhamdulillah berkat menabung sikit2,esok2 anak2 nak masuk U ke kolej ke tak de nak susahkan org...tak de nak sibuk pinjam PTPTN (macam mak dia!!) umur baru banyak ni duit lg banyak dr duit mami hahaha... selain duit raya,duit tabung n ada la duit lebih2 lain akan masuk akaun jugak...

mcm2 jenis org sara jumpa/tengok/dengar berkenaan duit raya anak ni... ada yg biar je anak berbelanja suka2 (ni kalau anak dah besar skit,dah pandai nak melaram ke,pandai pakai henpon ke...) tukar henpon,tukar casing n mcm2,ada yg amik n pakai sendiri wat tampung poket bocor sbb berbelanja tak hingat...ada yg amik duit anak wat open house??!..hehe mcm2 org kan... sara tak gamak nak pakai duit anak wat menda yg lebih2 lagi berkepentingan peribadi...

anda jenis yg mcm mana? :)

taun ni tak sabar nak gi buka akaun utk aiman pulak...

beringat ler..zaman ni duit payah nak dapat senang nak habis, kata org sediakan payung sebelum hujan...


berpeluh di pagi hari...

penat betul hari ni... aku kalau ada pertukaran or penambahan dlm jadual ni la yg buat hidup jadi kelam kabut, malam tadi iron baju sekolah anak-anak mcm biasa, pagi ni sejuk yg amat ingatkan hujan..malasnya nak bangun tp gagahkan jugak,kang kalai en.AR masuk tak mandi la jawabnya keluar hantar budak2 nanti... (lama weii kalau dia masuk!!),pagi ni nak kena cepat sbb malam tadi tak hantar baju sekolah petang arisa kat rumah transit so kena keluar awal kalau lambat skit kang tuan rumah tu kunci plak pagar huhuhu... alhamdulillah sampai sebelum diorg keluar,patah balik nak hantar adam... sampai kat sekolah adam tengok ada khemah... tiba2 adam jerit ala mami hari ni kena pakai baju raya!! eh ye ke?? bukan hari jumaat ke? alahat tunggu la depan pagar sekolah tu tgk betul ke ari ni kena pakai baju raya,rupanya betul...adoi satu hal nak kena patah balik rumah,iron baju.... huhuh jarak dr sekolah adam ke rumah lebih kurang 13minit kalau bawak dalam 80km/j and trafik lancar...tp time tu dah pukul 7.35pg...kereta dah banyak keluar dari 13 minit dah jadi 20 minit...huhuhuhu... berpeluh2 balik rumah cari baju raya,iron,tukar baju,amik biskut,pakai kasut...masuk balik dlm kereta drive mcm org gila...hahahaha....
sib baik sampai tu ngam2 nak masuk dah sebenarnya tak kisah pun lambat ke apa ke bukan sbb kena tulis nama pun,sekolah tadika je pun kan...tp memandangkan aiman bgn pagi tu tak susu dulu sebelum keluar,tu yg sara panik kot2 dia melalak tp dia baik2 saja pg tadi hahaha...mak nya yg lebih2!!


 ni la dia baju rayanya...light pink hehehehe...

enterprem jugak... first time raya kan...exited mak dia tempah baju raya cinonet ni ha...


so tu la hari ni punya cerita...

gambo raya!


 mcm biasa la pg raya kan...


 balik kamponngg ooo balik kampoong!!


 mama tok!


 mama tok n cucu-cucunya


tokki... ni moyang aiman,n aiman cicit terbongsu sekali setakat ini hahaha


magic sangat!

 salam semua, tak terlambat kot nak ucap selamat hari raya aidilfitri,maaf zahir dan batin... atas keterlanjuran kata,kadang2 jari yg menaip ni sesedap rasa je,mohon maaf juga jiga ada posting2 dan gambar2 yang tidak menyenangkan hati pembaca blog sara-darling ni :)... entry pasal raya masih tak de mood nak up sbb malas nak upload gambar hahaha... so kita citer pasal lain dulu, ada yg bertanya pada sara mcm mana rasa pakai inner magig yg sara ada citer dlm entry ini

ok, secara jujurnya sara suka inner ni sbb kain dia lembut n jenis serap peluh,tebal n boleh memeri (stretch) dengan baik... inner biasa kadang2 ada yg kecik n kain yg murah tu jenis nipis skit (kalau yg harga rm5),atau kalau pakai kain lycra (biasanya dapat free kalau beli tudung syiria) sara tak suka sbb dia licin.
cuba tengok gambar bawah,cutting dia boleh cover sampai tulang pipi,so kita tak payah nak selalu kena betulkan...kalau pakai inner biasa dia ternaik ke atas nak2 time makan...betul tak?? pakai inner ni tak yah nak betul2 kan dah,mmg terletak je.






  yg ni inner biasa yg rm5 tu,kain nipis n ada pengeras (muka sara tak sesuai pakai inner melekat sbb nampak besar je muka aku hahaha).nampak tak kedudukan tepi tu,ternaik ke atas,nak kena selalu tarik n lagi satu kalau pakai lama sakit kt telinga (ni bukan kes telinga capang ye hahaha)





ni pun inner magic tu..pas ni boleh la selalu pakai shawl (tu pun kalau tak kena tarik dengan budak bambam tu ^-^ )

sekarang sara lebih suka pakai shawl atau tudung syiria sbb malas nak banyak2 kerenah basuh tudung nak kena jaga awning bagaikan...sume masuk laundry sack pastu campak je dlm mesin basuh...hahaha!

inner magic boleh didapati di sini -----> inner magic ANA ( dan saya tak de syer dlm perniagaan sis ni :)  ) yg baik elok dikongsi...
hingga ketemu lagi,
salam!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...