kelikkk la saya pelisss!!

baju raya hunting

wah tak sangka dah separuh Ramadhan kita lalui, emm cepatkan masa berlalu, rutin harian aku bulan posa ni bermula pukul 4.30pg bgn siapkan sahur,lepas imsak baru naik bilik,mandi n solat subuh siap2 nak hantar anak sekolah plak. balik dr hantar Arissa n adam siapkan baby ammar plak, itu ini itu ini pukul 12 keluar ambik adam,pastu ptg skit ambik arissa. sedar2 dah berbuka. pas bebuka naik bilik mandi n solat isyak...pastu mmg tak larat buat pape dah terus tido...gi tu la hari2 penatnya tuhan je yg tahu.

kira nasib baik la sebelum bersalin hari tu dah siap2 hantar jahit baju anak2 so skang baju melayu n bj kurung dah siap tinggal nk beli2 yg tambahan je... setiap kali hujung minggu keluar beli sikit2,bukan apa tak tahan keluar lama2 tak sanggup nak kejar2 si aiman tu..duk bersilat berkuntau kat mall tu kan sume org dah la posa tak laratnya nak melayan kerenah dia hahaha...

Selasa cuti nuzul quran,selangor cuti,melaka tak cuti so boleh la keluar shopping lama skit,org pun tak ramai.Decide pegi mahkota parade.lama tak lama pun sampai berbuka la duk sana dr pukul 3 ptg tu huhuh...penatnya la..penat kejar dak tembam tu hahaha...

aku kan nak beli baju kurung sikit punya cerewet la,tak suka la pesen2 manik2 ni nak2 ada baby ni kan,aku nk yg simple n tak mahal...haahaha pusing satu mahkota parade tu sume pesen2 gitu la dekat2 sama je aku tengok,lace la manik la. ingat ok tak pe la kalau tak jumpa cari tempat lain naik tingkat 1 baru jumpa satu butik ni, nice sangat baju2 dia.lain dr lain tak de jumpa manik2 yg sarat barat ni...pastu tokey dia cakap baju dlm butik ni sume design sendiri patut la tak sama ngan kedai2 lain yg kebanyakkan amik kat vietnam ke jln kenanga ke hehehehe...
 so sara ambik baju kurung pahang kain tenun. akak ni cakap butik benang dah ada outlet kat JB dah lama,tp kat melaka ni baru 7 bulan. aku rasa mcm kena ngan teste aku je baju2 kat sini,semuanya material cotton tebal,mmg sedap pakai. ada baju kurung,ada jubah,ada blouse,tudung2 instant pun design sendiri mmg cantik terletak..shawl pun ada... design dia mmg tak nampak mcm sama ngan yg banyak2 kat market skang ni...paling suka baju kurung sulam ayak/goyang pehhhh!! meleleh air liur aku hahaha!


                                                                    baju kurung


                                                             yg ni jubah...cantik kan?


                                                                baju kurung sulam tebuk

dah tu kenapa seme kaler ijau yg aku snap ni?? hahahaha... cantik cantik kan?? rambang mata nak pilih


 butik ni telerak di tingkat 1,sebelah dgn ogawa... depan butik ni ada butik kebaya nyonya original melaka


                                                             tukang bayar hari kejadian



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...