kelikkk la saya pelisss!!

kedai emas kuala pilah...

Jumaat lepas en.suami half day.balik dr kerja terus ajak pergi kuala pilah.amboi semangat kemain hahaha... so lepas pick up adam terus je gerak.tujuan ke kuala pilah mesti korang dah boleh agak kan? kikiki.... kedai omeh la apa lagi.sedara mara mmg tak de la kat situ hiihihi... sebelum CNY hari tu dah survey harga emas...kebanyakkan kedai tak boleh pakai credit card...ye la takkan nak gi jalan2 bawak cash banyak-banyakkan? (mcmkan banyak plak hahaha)...

lepas cny tu emas 916 naik skit...so tak pe la tak yah beli lg...tp pas 2-3 hari tu turun balik..eh suami kata survey la nak jenis mcm mana,berat anggaran berapa...owh aku pun terus berangan hah..nak yg terbaru..terbesar terus hahhahaa....

so jumaat tu terus tuju kedai emas kedai pertama aku pegi kedai emas fairuz tanya price dia kata 135/gram... tanya rantai tgn upah berapa..aku pilih yg basic je rantai tgn mesin tu upah rm120 dia kata...credit card boleh pakai tp lupa nak tanya berapa dia caj...ok pegi kfc kejap..balik kfc singgah plak Lee Wah...dia kata kat kedai dia emas 133/gram...upah rantai tgn kat situ baru rm100 weiii...kredit card caj dlm 1.7% kalau tak silap...so decide beli kat situ je la...amik untuk arissa satu n utk mami arisa jugak...yahuuu....




ni yang arissa punya suka charm dia sbb mmg ambik yg tebal punya... cakap kat arissa nanti kumpul duit boleh tambah charm lagi..kemain semangat dia nak kumpul duit sebab nak tambah charm kikiki...biar dia belajar menabung...selalunya duit tabung masuk bank so tak nampak sangat kan...nanti dah ada duit wat beli emas baru berbaloi...nama pun perempuan kannnn...(sib baik la anak dara sorang je,kalau ramai tak mampu kot nak beli gelang banyak2 hahaha...)  

yg mami punya tak payah la tunjuk hihihi biasa2 je hihihi....
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...