kelikkk la saya pelisss!!

Ramadhan ke8 2015

Alhamdulillah...dah seminggu kita berpuasa.Adam dan arissa masih puasa penuh.kadang2 ada jugaklah merungut dahaga.cuaca sekarang panas je kan.tp masih bole bertahan.
Arissa ok la dah biasa.Adam masih belajar.tak nak lah push sangt.tp tahun lepas dia puasa penuh 7 hari.tahun ni katanya nak lebih lagi.ok lah kita just galakkan je lah.sambil2 ajar.
Persiapan raya dah star sikit sikit dr awal puasa lg.maklumlah anak ramaikan hahaha...kena start beli sikit2.nak keluar sekali harung tu pengsanlah pak cik tuh.
Baju melayu pun dah siap.sara belinkain n suruh wan sara jahitkan bulan mei lagi.dah alang2 balik cuti ari tu...semangat tau mak cik nih hahaha...
biskut2 insyaAllah buat sendiri la kot 2-3 jenis.

hobi baru

sejak dua menjak ni aku suka betul dengan pokok bunga ros jepun.lagi pun kawasan laman tu mmg kosong tak de bunga ke pape.mak mertua asik sound suruh tanam bunga...aku plak kalau tak minat n tak suka mmg wat pekak je la org nk ckp apa. so lepas pikir pikir n survey2 aku rasa ros jepun paling sesuai utk org tak rajin mcm aku ni hahaha...nk yg cepat je keluar bunga.senang jaga.siram pun tak payah banyak dan kerap. so ada la seri rumah aku ni.skang duk fikir nk tanam rumput pulak.cari rak utk pasu ke...hehehe

damailah engkau disana

assalam... sebenarnya banyak cerita yg nk dikongsi tapi asiklah tak berkesempatan...bz dgn anak2 yg makin lama makin besar makin lasak makin macam-macam.
just nk share cerita tak berapa nak sedap didengar.tp berat lg mata yg memandang berat lg yg memikulnya.
alkisah adik sara n sil akan menimang baby dalam masa terdekat (30 mei due date)... 29hb pagi2 dlm kul 8 dah ke hospital sbb dah keluar tanda katanya... dlm pukul 10pg sara call tanya,baru buka 2cm.masuk wad dulu.so sara tak chek phone sampai pukul 1.30tghari.balik dr jemput adam br lah chek phone.tgk berita kat group wasap family katanya baby dah tak de dlm pukul 11++ pg td...Innalillah...kesian sangat kt adik sara n sil.2 tahun jugak menunggu tp rezeki tak kesampaian lg. kemungkinan besar ada kecuaian dlm procedure hospital.tp tak boleh nak cerita lg.katanya lepas 3 bulan baru hospital panggil utk sesi dialog ke apa tah. esok pagi baru lah baby keluar.hantar jabatan forensik.mandi n kafankan.terus bawak balik ke kampung sil di felda serting.lepas zohor terus kebumi.mlm tu br lah sara sampai di serting sbb mr.hubby br sampai dr ipoh ptgnya.
mama n papa sara pun dtg dr kota bharu.tak terkata apa2 lah takut sil sara sedih.malam2 pun nangis lg.kesian sangat2.
harap2 adik n sil sara kuat semangat.terima dengan hati terbuka.semoga diorg tak putus asa.kawan2 doakan juga ye...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...