kelikkk la saya pelisss!!

DIY toys for toddlers

Assalam...nak ceritakan.sara ni ada la satu habit kalau beli barang2 yg kotaknya cantik n tebal rasa sayang nak buang.so simpan la konon2 bole pakai buat simpan brg ke apa kan...tp.end up tersadai je kat situ sampai rasa semak.pas tu stress sendiri hahaha...td kemas2 meja jumpa la satu kotak ni...mula2 nk buang tp sayang...angkat letak angkat letak tak jadi2 jugak masuk plastik hahaha.... dapat idea terus transform jadi menda ni.tadaaa.....






tak ingat dah kotak ni bekas beli apa.tp tebal dan kukuh.ada 3pc semuanya.satu bahagian tapak,1 bahagian lubang kecik,satu bahagian lubang besar.n sara cantum pastu lekat je pakai salotape.atas dia sara tutup dgn plastik transparent yg tebal.saiz A4 pastu potong ikut saiz kotak. cara main just gerakkan kotak tu n masukkan guli kedalam lubang.aktiviti ni untuk develope motor skill kanak2.sesuai usia aiman dlm 3-4 tahun.dah try bg ammar main tp mcm tak minat.mungkin tak capai lg dipunya level. esok sara up satu lg toys yg sara diy jugak.tungguuuuuu tau! mommies yg suka simpan kotak bole cuba jugak ye... senang sangat...yg penting murah!! hahaha...kalau jahanam pun tak de la sakit hati sangat ^_^

back to normal

selepas raya punya cerita tak de la menarik sangat... tapi tahun ni mmg nampak sangat open house banyak kurang hihihi.. duit dah makin mengecil.apa pun tak pe lah.tak wajib pun kan.ada rezeki lebih bole buat tahun depan.or raya haji nanti.

lepas raya ni cikgu transit arisa bersalin.so makin banyak lah trip sara keluar masuk menyupir budak2 ni...huhuhu.
bayangkan adam keluar 1.05,arisa keluar 1.35.balik rumah kelam kabut pukul 2 or paling lambat 2.15 keluar balik hantar sekolah agama pulak.pukul 6 keluar lagi jemput balik sekolah. huhuhu yang sadisnya mak tak jugak kurus kurus T_T

siang malam la duk doa biar rezeki lebih.kot2 bole cari rumah dekat skit ngan klia..hehe

dgn budak2 makin lasak ni...penatnya lahai badan..otak..mulut nak jerit2!! @-@
ni pun kira syukur banyak dah..laki jenis tak berkira...sempat masak ok..tak sempat tapau je.. baju tak iron anta dobi... kikiki...tapi mmg manjang la yg tak sempat tu kan...eleh eleh mcm tak tau tektik kau hahaha... tah pape la sara bebel ni haha

jendul biru tu amik kat rumah atuk kb.kenangan raya katanya haha..
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...