kelikkk la saya pelisss!!

Posting terakhir

Sebelum 2015 melabuhkan tirainya aku nak share cerita terakhir tahun ni...kang dah masuk tahun lain basi plak jadinya kikikiki....

Cuti panjang yg lalu,tak de pegi mana-mana pun. Balik2 pusing melaka je lah.tak kose pusing melaka pusing seremban.tu je la keja kitaorg.selain selesaikan barang2 sekolah anak.balut buku teks.cop nama (tak larat nak tulis).iron baju.semua dah selesai.senang hati.






SELAMAT DATANG 2016...!!

Freeport A'famosa melaka

Semalam plannya selepas ke utc nk ke mahkota parade,tp ramainya umat...nak masuk basement parking pun bersusun beratur dekat setengah jam. Last2 tak jadi,pusing balik rumah kikiki...tak kose lahai nak bersumbat2 ramai2 cam gitu...dah sah sah la tpt makan pun penuh...tak pe lah bg can kt org spore,johor,penang,perak,selangor pegi hahaha(berdasarkan plate number kereta...aku agak je).

Petangnya barulah en.suami ajak keluar lagi. Kali ni hala ke tempat lain plak. Freeport afamosa.ala2 mcn JPO jugak lah.kecik skit berbanding Jpo tu.sesapa yg nk shopping brg branded dgn harga murah bole la dtg sini...tp mcm tak banyak la brand besar2 mcn kt jpo... Bj budak setakat yg aku jumpa poney dgn brand apa tah katun minion. Paling suka butik levis kikiki...butik carlo rino penuh bersusun org dalam tu.butik clarks pun tak banyak choice sangat kasut dia. Mungkin sbb masih baru kot. Ada beberapa butik lagi masih kosong.ada yg tengah punggah barang. Yg herannya ramaiiiii oiiii umat kat sini...entah mana datang sume sume nih...melaka ni kecik je kot hahah...
Lagi satu kt sini mcm tak de food court.(tak sure la akan ada ke tak)...sebab banyak foodtruck kat sini n diorg just sediakan ruang makan je.hipster katanya hahha...
Sorry pic tak berapa nak ada...tak kose aku nak snap2 sambil nak kena kejar aiman mikail lagi huiihh lecak ketiak weh!

Gobok

Assalam,hari ni nak cerita pasal almari zip ni...last pakai almari (almari ke org pnggil?) zaman belajar dolu-dolu je kikiki.... 
semalam pergi tesco pastu en.suami ternampk pulak promosi beli rm100 ketas dlm 1 bill boleh beli almari ni dgn harg rm15 je.... ok lah tu rm15 kan? kalau beli box pun dah lebih kurang harga dia....tp almari ni simple yg amat...cuma ada  1 je utk tpt gantung hanger...besi rangka adalah tersangat kurus.... tak berani nk sangkut menda berat...so sara decide wt simpan shawl2 dan tudung je lah...selama ni sara simpan dalm box transparent je,time nak pakai mula nak terhegeh2 gali gali kambus balik hahaha..... so dah sangkut cam ni senang nak pilih kan...
ni tak de idea lagi nak susun cemana,just sangkut pakai hanger biasa...1 hanger sangkut 4 helai shawl..tudung awning pakai hanger yg jenis kepit tu. rasanya nak kena cari anti slip hanger kat mr.Diy,baru ok kot kikiki...dasarrr...nak perabis duit je kau tu!

yg gantung kat tepi tu beli kat daiso rm5 je. sara buh anak2 tudung,iner,





kena selalu zip kang ada plak yg main sorok2 kat sini...

rasa nak suh mr.suami beli lagi satu la,,,wat simpan toto n bantal2 ok gak kot.

Always 21

Yeah...always 21 tu nama brand, bukan makcik yg perasan always 21 ye hahah...hari ni tak de aktiviti sangat. Pagi2 en.suami ajak pegi utc nak bayar bil,pastu tak tau nk gi mana.singgah je la aeon bandaraya.jalan-jalan cari pasal katanya.

Terserempak pulak (amboi sangat ayat nihh)... Dengan kedai ni tgh sale.masuk pusing2 kat situ. Tertarik pulak dengan promosi buy 1 free 1. Terus aku rembat pencuci muka rice nature refresh foam cleanser rm26.90. Pastu amik lg satu argan nature refresh foam cleanser...phwee banyak dah jimat nih...hahaha.... Ni first time aku try test produk korea ni...nnt aku bg review. Sesapa nk try sila la ke kedai always 21...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...