kelikkk la saya pelisss!!

family day 2009 ~ teluk batik part 2


adam kepenatan....




tarikkk!!!


team cekelat menang!!



SIL....




sara menang game ni....hehehhe...





golf kampung....























KLCC



pelapis....










adam n najmi...



hehehe....dia pun nak jugak!!





biggggg huggggg!!!




pagi sebelum balik.... adam n arisa main pasir...bukan main air...hahahaha


singgah rumah ayah chik kat manjung sebelum balik...







itulah kisahnya aktiviti hari keluarga pada 2009 ni...jumpa lagi tahu depan.... insyaAllah banyak lagi aktiviti menarik dan hadiah menarik....
aku terus gerak balik melaka hari tu jugak... arisa tak nak balik so dia ikut ayah long balik bukit beruntung... dlm kul 11 mlm baru la kami sampai ke melaka...penat weiii tp nak wat cemana umah dah tinggal lama...so kena la balik...














family day 2009 ~ teluk batik part 1


arisa baru balik dr pantai... pantang org ajak...laju je dia pegi...


sesi warm up... hehehe...baru sampai beg2 pun belum abes angkut lagi dah sibuk nak main plak...



mlm BBQ... keluarga mak ngah (mak mertua den la tu) sume pakai kaler merah...







hadiah cabutan bertuah.... aman dapat radio sebijik...jadi la kan...dr tak dapat langsung....ehehehehe....




tukang bako... sian mereka2 itu penat.... terima kassih banyak2 ye...tahun depan bole bertugas lagi...









adam tengah enjoy dengar lagu apa tah...lupa plak...



















part 1 ni untuk acara bbq pada mlm 25 december... kami semua chek i ke impian chalet tu dlm pukul 1,pukul 5 ptg baru la sesi daftar.. pukul 8mlm acara bermula... ada 3 game pada mlm tu n cabutan bertuah... 25 hadiah yg menarik ditawarkan... alhamdulillah nombor mr.aman naik gak mlm tu...ehehehe.... dlm pukul 12mlm sume dah selesai so balik tido kepenatan ler sume2... tak sabar nak bangun esok pagi sbb acara sukanneka plak...setia keluarga berkobar2 nak kumpul hadiah... nanti sara sambung pada part 2 plak ye...





aktiviti kat kampung







sehari sebelum gerak balik tolong mr.hubby cuci kereta...adam n arisa pun seronok tumpang sekaki...tp bukan cuci kereta...tolong habis kan air...hahaha...sempat snap gambar diorg dengar riangnya main air...abis lecak laman umah papa tok... esoknya (25hb) dlm kul 7.30pg dh gerak terus ke lumut ikut jln jeli -grik.... alhamdulillah dlm kul 1.30 sampai dengan selamatnya terus chek in chalet....cerita family day akan bersambung di entry akan datang...hahahaa





opsss lupa plak nak tunjuk tudung baru beli kat kota bharu.... tak sempat nak pergi ke butik ariani...so mr.hubby velanja tudung ni 2 lai...jadi la kan....hahaha dr tak dapat langsung...cantik tak bling2 tu?? :P


rantau panjang

hari ni sempat ke rantau panjang,konon nak gi jalan2 je tp mr.hubby plak berkenan dengan set corningware 3 beradik ni...so terus la sambar 1 set...aku bukan minat sangat pun ngan pinggan mangkuk ni...ehehehe...so tak kisah la...sbb bukan aku pun kena bayar...
pastu pusing2 beli jajan2 je la...tak de mood nak bershopping sangat sbb cuaca kejap panas kejap mendung...huhuhu so pas beli2 terus balik...singgah beli pizza n balik rumah...layan citer korea...ehehehehe.....



gambar dr google....malas nak buka kotak...


tp menda yg paling aku gumbira sangat....ialah aku jumpa menda nih

^
^
^
^
^
^
^
^
^


aku dah jumpa topi fedora... kalau u all ingat lagi entry ni (fedora hat)

seee...tido pun pakai topi gak...hahaha


kakak pun tumpang sama.... walaupun beli utk adam je tp sib baik la dia tak jeles....sbb arissa dapat selipar princess....hehehe...

bermalas-malasan

hari ni tak de wat pe...selain bermalas-malasan...makan..makan...makan...dan makan... hehehhe...mr.hubby try test mesin rumput,konon2 nak tolong ayah mesin rumput halaman rumah tu...sudahnya separuh je siap,sbb tak larat...kebas2 tangan katanya...ekekeke...org tak pernah wat kerja berat katakan....hahahha...cuaca pun mendung n berangin je...so tak de mood nak keluar... esok2 la kot nak gi cari brg2 yg mak kirim... semalam nampak butik ariani sale sampai 90% aku dah mengigil2 nak singgah ni...tp mengenangkan bajet dah lari...huhuhu aku tahan jugak...nak kena bodek mr.hubby la nih...huhuhu...nak tahu apa kesudahannya?? nantikan...hahahahaha....

balik kelantan

18hb dari melaka balik ke cheras....plan asalnya nak balik ke kelantan hari tu ikut muadzam,tp sbb mak call suruh bawak tv kecik untuk digunakan pada family day nanti,so terpaksa la tukar plan...balik KL dulu esoknya baru la gerak balik ke kelantan ikut gua musang....kami gerak lepas subuh,lebih kurang pukul 6.15pg...anak2 sume tak bangun lagi...so senang..tak yah mandi..angkat je siapkan susu...hehehehehe....alhamdulillah seawal pagi tu jln tak sibuk...2 jam je sampai di raub...tp tak berenti sbb hujan lebat sepanjang2 jalan....lebih kurang pukul 10pg sampai di RnR gua musang,singgah breakfast...salin pampers adam,then terus gerak ke kota bharu....


dekat sg.durian,trafik agak perlahan...ingat ada kemalangan..rupanya kat jln kat situ ditenggelami air..tp nasib baik masih boleh lalu...huhuhuhu....






terpaksala la slow2 je kat sini....
lebih kurang pukul 12tgh mama sms tanya duk kat mana....aku cakap br nak gerak dr KL...wakakaka konon2 nak supprisekan diorang la.... sampai kota bharu singgah kedai kek...teru balik umah...sampai2 je kat umah diorg baru nak start makan tengahari....so kitaorg pun join la sekali terus.... sbb tak tanya dah beli kek ke belum...tengok2 dah ada kek rupanya....so tahun ni mama dapat 2 bijik kek....hehehhe rezeki....

pas makan2...rehat n mandikan anak2... hujan tak berenti plak kat sini siap ngan angin kuat...huhuhu sejuk weii...nak mandi pun malas.... pukul 8mlm papa n mama keluar hantar angah ke bus station...dia kena balik kl sbb isnin tu kena gi seremban nak daftar ke kolej baru....



rapi anggun giveaway



sara baru join giveaway dr blog ni...hadiah agak menarik...hehehe...
so sesapa berminat nak join sila la ke blog rapi anggun
harap2 bole menang nih... org pertama yg tinggal kan komen n testimoni...

SDSI

owhh dah bersawang blog sara ni...seminggu ni agak sibuk menyiapkan frame untuk famiy day pada 25/12 nanti... tambah2 plak adam tak berapa sihat,so mmg penat dan tak cukup kaki tangan rasanya...
ahad lepas,sempat ke MITC kat sana ada apa tu satu dearah satu industri,tak de beli pape pun just beli kerepek2 yg murah sebb dah last day kan...so banyak la diorg lelong..hehehe...tak sempat pun nak snap gambar kat sana sbb org yg ramai tambah2 ngan adam yg dah mengantuk + tak larat....so balik umah mmg tido tak sedar apa dah....errmm...









Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...