kelikkk la saya pelisss!!

Little box

Semalam en.arman cuti.so dia ajak pergi tengok wayang.dah lama nak bawak budak2 ni tenok wayang tapi asik la bertangguh... cerita kungfu panda 3 tu dah berzaman dah orang tengok...kitaorg baru nak tengok kikiki...tak pe lah ok jugak tu tak ramai org dalm panggung tu kan...tp masa nak beratur beli tiket tu kemain hazab,ramai oiii orang duk beli tiket superman and batman tu...sesambil tunggu tu sara masuk daiso,kedai dia sebelah je dgn GSC tu...haruslah kena buat lawatan dlm tu kan...
tak de beli apa pun,just amik mainan dinasour utk aiman,earphone en.arman,pastu ada la 3-4 barang lagi... tp dalam banyak (banyak ke?kikiki) yg beli semalam sara paling suka yang ni... tak tau kenapa...masa jumpa tu terus amik tak payah pikir2 dah... bentuk kotak tu buat sara teringat zaman kecik2... rasanya pernah tengok sapa tah yg suka simpan tembakau ngan rokok daun dalam bekas besi mcm tu...kotak yg sara beli ni kecik je sesangat...kalau letak cincin dapat la 2 bentuk je hahaha...tp beli jugak...geram tengok comelll!


comelkan? accessory case





suka bahagian penutup tu...pastu kalau nak buka kena tekan..dulu2 ada kotak besi cam ni kan?


dalam dia ada cermin dan 2 bahagian... sara decide letak lipbalm... tu sebenarnya lipstick sara yg dah nak habis,sara korek2 campur dgn vaseline pastu tuang je dalam tu simpan dalam peti bagi keras, nampak elok plak duk dalam tu kan?
sebelah tu ingt nak buat lagi satu tp nak buat kaler lebih light.nanti masuk handbeg senang kan? hihhi
tu je nak cerita bye!

Tips kecantikan Nik Nafisah Marini ~bedak sejuk muntah belut

Sara just nak share tips kecantikan yang sara jumpa dalam youtube ni... ni klip yg diupload pada 2010... dan sekali lagi Nik Nafisah Marini ni masuk nona pada minggu lepas...juga masih lagi mengamalkan bedak sejuk muntah belut...Alhamdulillah selepas keluar nona minggu lepas oder mmg tak putus,sampai ke sarawak org oder ha!..kelam kabut oii makcik ni ,sbb tak pernah kan oder serentak mcm gitu... dalam masa 2 minggu 300 keping terjual! Alhamdulillah sangat..rezeki yg tak disangka2...so stok baru akan sampai insyaAllah selepas cuti sekolah,sesapa yg berminat nak oder boleh Whatsapp sara di 0129504644 atau email ke sararisa_82@yahoo.com.my
kalau nk borong pun boleh,nak sikit pun boleh...

selain untuk mencantikkan kulit dan memaintainkan kulit kita, bedak sejuk jugak boleh merawat jerawat biasa,jerawat batu dan bisul... boleh jugak merawat penyakit kayap (insyaAllah dengan izin Allah...kita ikhtiar)...

Bedak sejuk ni 100% bahan asli tanah liat... boleh juga dipakai pada baby dan kanak-kanak..kalau ada gatal2 dan ruam2...

balik dari tempat panas atau sunburn pun sesuai sbb dia sejukkan kulit... dan please jgn la tanya saya bole ke nak putihkan kulit...rasanya tak de kot..just kulit kita lebih tona sekata,tegang,gebu dan lembut saja :)

selain tu  banyakkan minum air,makan buah n amalkan cara hidup sihat..kata nak awet muda kennnnnn!

#bedaksejukmuntahbelut
#magicclay
#bedakclay
#bedaksejuk
#awetmuda
#100%bahanasli
#backtonature




Bedak sejuk muntah belut @ magic clay

Assalam... Just nak update stok bedak sejuk baru sampai... Customer2 lama yg pernah contact sara cari produk ni sorry sangat lama betul nk restoknya huhuhu...so insyaAllah stok ni akan sentiasa ada (kalau permintaan adalahkan hihihi)...
Untuk harga baru sekeping ialah RM1.50 sahaja..sila wasap sara 012 950 4644...
#magicclay
#bedaksejukmuntahbelut
#bedaksejuk
#miracleclay
#tanahliat
#clay
#produkalami
#cantiktanpabahankimia
#natureproduct
#kulitbersihtanpajerawat

Keputusan UPKK

Assalam...dari hari ke hari asyik bertangguh nak up cerita ni. Minggu lepas dahbdapat keputusan upkk Arissa. Alhamdulillah membanggakan jugak result dia. Ni kiranya periksa besar jugak lah untuk arissa. InsyaAllah semoga terus cemerlang untuk UPSR nnt...aminn...

isu breastfeeding

Assalam, isu bf anak makin panas dan trending hari ni...hurmmm sebagai ibu yg menyusu anak,aku pun terasa nak kongsi pendapat aku jugak... aku menyusu semua 4 anak aku.Arissa 1 tahun,Adam 2 tahun setengah,Aiman 1 tahun dan Ammar masih lagi menyusu sampai sekarang (nak masuk 2 tahun April ni).

Ada masanya time keluar shopping tu anak melalak nak susu...masa anak 1 first dulu mmg panik sbb aku tak reti nak bajet masa... bila dah makin ramai ni makin exppert dan boleh "baca" timming kikiki.... Biasanya sebelum masuk shopping kami biasa makan dulu, sepanjang dalam kereta pun aku dah susukan bg kenyang,lepas aku makan sebelum masuk shopping aku singgah nursing room dulu bagi lg sekali,so dalam bila perut dia dah penuh tu sempat la sejam dua  selesaikan shopping,then ngam2 bila masuk kereta dia lapar balik...ni time baby kecik sangat la 2-5 bulan....bila dah besar n start solid food boleh la bg dia pegang biskut ke apa dulu kan... Ni pengalaman anak aku la,anak org lain tu lain la peel ye tak? so tak payah nak kecam aku or sindir sindir ye...err ke anak kau jenis tetek melekat je kat mulut 24 jam? kikiki...

Bila terpaksa,contohnya nak time jalan2 shopping mall,kenduri kawin,seboleh mungkin cari tempat tersorok,atau kalau masuk kedai makan cari seat yg hujung2 supaya senang nak bf baby...gitulah selalunya.Dan nursing blouse mmg banyak membantu,sbb kita tak payah selak baju dari bawah...sbb dah ada bukaan kat dada,then cover dgn shawl.Alhamdulillah sepanjang proses menyusu anak ni Allah bagi kemudahan untuk aku,tak pernah rasa susah pun kalau kena pergi nursing room. Encik suami pun banyak membantu,biasanya dia suka pergi mall yg ada nursing room sahaja,Dia tak kisah kena tunggu lama sikit,atau kejap2 nak gi nursing room.

Eh terpanjang pulak celoteh pasal pengalaman kikiki... pendapat aku tentang upload pic bf anak kat FB tu tak payah la buat,.. satunya tak de faedah apa pun,perbuatan yang sia-sia je. Kedua masa bf anak ni kira masa yang exclusive,tak payah la share2 dgn ore...cukup la kita dan org yg kita kenal je tau...tak payah nak tunjuk2,tak takut ke nanti timbul perassan riak?... (eh menyusu anak pun boleh timbul riak tau...), ketiga boleh timbul fitnah mcm ni la...tujuan upload dgn tujuan lain,orang paham lain,org lain paham lain,pastu tak puas hati gaduh sana sini....ermm ish banyak la sebab yg lebih kepada tak baik...so rentikan le!

Lagi satu page Amran Fan tu,rasanya ada salah faham,Amran tu cuma bash pasal "apa kepentingan upload gambar menetek baby kat dalam FB" tapi yg orang paham Amran anti bf baby...kikiki adoi lah... ape menda lahaiii...jauh nau bezanya tu.So yg aku tengok sekarang banyak mak2 yg menetek anak ni yg emo lebih... SPM bahasa melayu mesti cangkul nih...org cerita pasal bola tu bulat,kau cerita pasal padang bola,pasukan arsenal,jersi pink qu putih qu putih...muekakakakaka!!!

Lagi satu ada terbaca komen kat mana tah, kalau ye pun nak promote mommies right,mintalah diperbanyakkan bilik menyusu,seat utk ibu menyusu dalam bas atau train,bilik menyusu bergerak,which is aku rasa sangat bernas! ni tak payah la nak meroyan  minta hak menyusu secara terbuka lah apa lah....eh org pun tau la anak kau lapar,n kalau kau duduk diam2 menyusu anak mmg tak de org nak kisah pun..ni duk laung2 mommies right lah..menyusu dengan selesa la..aku rasa korang yg buatkan situasi yg jadi tak selesa...sebab apa? sebab netural n korang taksub sangat n besarkan isu ni. Aku pun pernah public bf anak,so aku tau apa rasanya,abes nak buat cemana? nak marah org pandang? dah org tu ada mata..sama mcm kau pakai seksi pastu marah org tenung kau? mcm tu ke?wat tak tahu dah la... nk gi marah orang yg tengok tu mmg tak de sebab la kan?

Oh sebelum terlupa, ada jugak yg share pic2 mat saleh yg bf baby yg mmg nampak breast dia,the art of bf baby la sangat kononnya... n aku perati komen2 kat situ "mcm ni la saya ngan anak no.2 n no.3..kiri kanan jalan" "macam ni la saya 2 tahun lepas..rindunya nak bf baby lagi" "macam ni la akak masa menyusu kembar" "macam ni la makcik menyusu anak sambil baring 10 tahun dulu"  amboii amboiii cik adik,cik akak..makcik makcik korang nak bg tahu kat satu dunia ke korang menyusu anak ke? tak rasa ke komen2 tu org lain pun boleh baca...jantan betina sume baca hoiii...simpan la sikit malu tu!! tak paham betul aku...


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...