kelikkk la saya pelisss!!

DIY toys for toddlers

Assalam...nak ceritakan.sara ni ada la satu habit kalau beli barang2 yg kotaknya cantik n tebal rasa sayang nak buang.so simpan la konon2 bole pakai buat simpan brg ke apa kan...tp.end up tersadai je kat situ sampai rasa semak.pas tu stress sendiri hahaha...td kemas2 meja jumpa la satu kotak ni...mula2 nk buang tp sayang...angkat letak angkat letak tak jadi2 jugak masuk plastik hahaha.... dapat idea terus transform jadi menda ni.tadaaa.....






tak ingat dah kotak ni bekas beli apa.tp tebal dan kukuh.ada 3pc semuanya.satu bahagian tapak,1 bahagian lubang kecik,satu bahagian lubang besar.n sara cantum pastu lekat je pakai salotape.atas dia sara tutup dgn plastik transparent yg tebal.saiz A4 pastu potong ikut saiz kotak. cara main just gerakkan kotak tu n masukkan guli kedalam lubang.aktiviti ni untuk develope motor skill kanak2.sesuai usia aiman dlm 3-4 tahun.dah try bg ammar main tp mcm tak minat.mungkin tak capai lg dipunya level. esok sara up satu lg toys yg sara diy jugak.tungguuuuuu tau! mommies yg suka simpan kotak bole cuba jugak ye... senang sangat...yg penting murah!! hahaha...kalau jahanam pun tak de la sakit hati sangat ^_^

back to normal

selepas raya punya cerita tak de la menarik sangat... tapi tahun ni mmg nampak sangat open house banyak kurang hihihi.. duit dah makin mengecil.apa pun tak pe lah.tak wajib pun kan.ada rezeki lebih bole buat tahun depan.or raya haji nanti.

lepas raya ni cikgu transit arisa bersalin.so makin banyak lah trip sara keluar masuk menyupir budak2 ni...huhuhu.
bayangkan adam keluar 1.05,arisa keluar 1.35.balik rumah kelam kabut pukul 2 or paling lambat 2.15 keluar balik hantar sekolah agama pulak.pukul 6 keluar lagi jemput balik sekolah. huhuhu yang sadisnya mak tak jugak kurus kurus T_T

siang malam la duk doa biar rezeki lebih.kot2 bole cari rumah dekat skit ngan klia..hehe

dgn budak2 makin lasak ni...penatnya lahai badan..otak..mulut nak jerit2!! @-@
ni pun kira syukur banyak dah..laki jenis tak berkira...sempat masak ok..tak sempat tapau je.. baju tak iron anta dobi... kikiki...tapi mmg manjang la yg tak sempat tu kan...eleh eleh mcm tak tau tektik kau hahaha... tah pape la sara bebel ni haha

jendul biru tu amik kat rumah atuk kb.kenangan raya katanya haha..

selamat hari raya 2015

selamat hari raya uolls! tahun ni giliran beraya kat KL.so raya pertama n kedua raya kl.raya ke3 dah balik kelantan.tak kose nak mereput kt kl lama2 ok.bosan huhuhu sedara tak ramai pun belah sana. Alhamdulillah semuanya ok belaka.Cuma Aiman la plak demam time raya.kesian dia tak selera makan.asik batuk n muntah.senyap je tak lasak mcm biasa. perjalanan balik kb pun lancar je tak de jem lama2. cuaca pun elok je tak panas sangat.tp dr gombak sampai ke raub tu mmg hujan lebat...sejuk skit la kan.tp kereta tak bole laju la jalan licin.sara mmg jenis cuak kalau naik keta time hujan.
oklah.pic pun tak banyak utk dikongsi.ada la sekeping dua yg tak seberapa ni hihihi

selamat...

selamat hari raya semua... dikesempatan ini sara nak ucapkan selamat hari raya maaf zahir dan batin kepada yg sudi membaca blog ini... jgn lupa bila pulang ke kampung halaman pandu dengan berhati hati dan berhemah.jgn marah2 walaupun dlm jem...

tak lupa beringat ingat bila menjamu selera.jgn lupa pada yg kurang bernasib baik.jaga akhlak dan peribadi.tutup aurat dgn sempurna.
meriah meriah juga tp biarlah meriah yg Allah suka...insyaAllah

bye!

hujan yang turun bagaikan mutiara!

Sejak puasa ni cuaca amat panas sara rasa.risau jugak budak budak ni puasa takut kena strok haba.pape pun alhamdulillah setakat ni ok lg.paksa diorg minum air kosong banyak waktu sahur.makan buah dan bubur.sesekali ada jugak beli aiskrim utk makan lepas berbuka.semalam dan hari ni baru hujan.Alhamdulillah.tp hujan pagi lebat teramat.sampai tak nampak jalan.siap guruh dan kilat.pukul 7 pg mcm pukul 7mlm...drive pun slow slow je takut jugak nk speed jalan licin.ammar pun takut sbb bunyi bising sangat.pape pun alhamdulillah sejuk sikit rasakan...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...