kelikkk la saya pelisss!!

hujan yang turun bagaikan mutiara!

Sejak puasa ni cuaca amat panas sara rasa.risau jugak budak budak ni puasa takut kena strok haba.pape pun alhamdulillah setakat ni ok lg.paksa diorg minum air kosong banyak waktu sahur.makan buah dan bubur.sesekali ada jugak beli aiskrim utk makan lepas berbuka.semalam dan hari ni baru hujan.Alhamdulillah.tp hujan pagi lebat teramat.sampai tak nampak jalan.siap guruh dan kilat.pukul 7 pg mcm pukul 7mlm...drive pun slow slow je takut jugak nk speed jalan licin.ammar pun takut sbb bunyi bising sangat.pape pun alhamdulillah sejuk sikit rasakan...

Ramadhan ke8 2015

Alhamdulillah...dah seminggu kita berpuasa.Adam dan arissa masih puasa penuh.kadang2 ada jugaklah merungut dahaga.cuaca sekarang panas je kan.tp masih bole bertahan.
Arissa ok la dah biasa.Adam masih belajar.tak nak lah push sangt.tp tahun lepas dia puasa penuh 7 hari.tahun ni katanya nak lebih lagi.ok lah kita just galakkan je lah.sambil2 ajar.
Persiapan raya dah star sikit sikit dr awal puasa lg.maklumlah anak ramaikan hahaha...kena start beli sikit2.nak keluar sekali harung tu pengsanlah pak cik tuh.
Baju melayu pun dah siap.sara belinkain n suruh wan sara jahitkan bulan mei lagi.dah alang2 balik cuti ari tu...semangat tau mak cik nih hahaha...
biskut2 insyaAllah buat sendiri la kot 2-3 jenis.

hobi baru

sejak dua menjak ni aku suka betul dengan pokok bunga ros jepun.lagi pun kawasan laman tu mmg kosong tak de bunga ke pape.mak mertua asik sound suruh tanam bunga...aku plak kalau tak minat n tak suka mmg wat pekak je la org nk ckp apa. so lepas pikir pikir n survey2 aku rasa ros jepun paling sesuai utk org tak rajin mcm aku ni hahaha...nk yg cepat je keluar bunga.senang jaga.siram pun tak payah banyak dan kerap. so ada la seri rumah aku ni.skang duk fikir nk tanam rumput pulak.cari rak utk pasu ke...hehehe

damailah engkau disana

assalam... sebenarnya banyak cerita yg nk dikongsi tapi asiklah tak berkesempatan...bz dgn anak2 yg makin lama makin besar makin lasak makin macam-macam.
just nk share cerita tak berapa nak sedap didengar.tp berat lg mata yg memandang berat lg yg memikulnya.
alkisah adik sara n sil akan menimang baby dalam masa terdekat (30 mei due date)... 29hb pagi2 dlm kul 8 dah ke hospital sbb dah keluar tanda katanya... dlm pukul 10pg sara call tanya,baru buka 2cm.masuk wad dulu.so sara tak chek phone sampai pukul 1.30tghari.balik dr jemput adam br lah chek phone.tgk berita kat group wasap family katanya baby dah tak de dlm pukul 11++ pg td...Innalillah...kesian sangat kt adik sara n sil.2 tahun jugak menunggu tp rezeki tak kesampaian lg. kemungkinan besar ada kecuaian dlm procedure hospital.tp tak boleh nak cerita lg.katanya lepas 3 bulan baru hospital panggil utk sesi dialog ke apa tah. esok pagi baru lah baby keluar.hantar jabatan forensik.mandi n kafankan.terus bawak balik ke kampung sil di felda serting.lepas zohor terus kebumi.mlm tu br lah sara sampai di serting sbb mr.hubby br sampai dr ipoh ptgnya.
mama n papa sara pun dtg dr kota bharu.tak terkata apa2 lah takut sil sara sedih.malam2 pun nangis lg.kesian sangat2.
harap2 adik n sil sara kuat semangat.terima dengan hati terbuka.semoga diorg tak putus asa.kawan2 doakan juga ye...

kedai emas kuala pilah...

jumaat lepas en.suami half day.balik dr kerja terus ajak pergi kuala pilah.amboi semangat kemain hahaha... so lepas pick up adam terus je gerak.tujuan ke kuala pilah mesti korang dah boleh agak kan? kikiki.... kedai omeh la apa lagi.sedara mara mmg tak de la kat situ hiihihi... sebelum CNY hari tu dah survey harga emas...kebanyakkan kedai tak boleh pakai credit card...ye la takkan nak gi jalan2 bawak cash banyak-banyakkan? (mcmkan banyak plak hahaha)...
lepas cny tu emas 916 naik skit...so tak pe la tak yah beli lg...tp pas 2-3 hari tu turun balik..eh suami kata survey la nak jenis mcm mana,berat anggaran berapa...owh aku pun terus berangan hah..nak yg terbaru..terbesar terus hahhahaa....
so jumaat tu terus tuju kedai emas kedai pertama aku pegi kedai emas fairuz tanya price dia kata 135/gram... tanya rantai tgn upah berapa..aku pilih yg basic je rantai tgn mesin tu upah rm120 dia kata...credit card boleh pakai tp lupa nak tanya berapa dia caj...ok pegi kfc kejap..balik kfc singgah plak Lee Wah...dia kata kat kedai dia emas 133/gram...upah rantai tgn kat situ baru rm100 weiii...kredit card caj dlm 1.7% kalau tak silap...so decide beli kat situ je la...amik untuk arissa satu n utk mami arisa jugak...yahuuu....




ni yang arissa punya suka charm dia sbb mmg ambik yg tebal punya... cakap kat arissa nanti kumpul duit boleh tambah charm lagi..kemain semangat dia nak kumpul duit sebab nak tambah charm kikiki...biar dia belajar menabung...selalunya duit tabung masuk bank so tak nampak sangat kan...nanti dah ada duit wat beli emas baru berbaloi...nama pun perempuan kannnn...(sib baik la anak dara sorang je,kalau ramai tak mampu kot nak beli gelang banyak2 hahaha...)  

yg mami punya tak payah la tunjuk hihihi biasa2 je hihihi....
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

visit from: