kelikkk la saya pelisss!!

selamat hari raya 2015

selamat hari raya uolls! tahun ni giliran beraya kat KL.so raya pertama n kedua raya kl.raya ke3 dah balik kelantan.tak kose nak mereput kt kl lama2 ok.bosan huhuhu sedara tak ramai pun belah sana. Alhamdulillah semuanya ok belaka.Cuma Aiman la plak demam time raya.kesian dia tak selera makan.asik batuk n muntah.senyap je tak lasak mcm biasa. perjalanan balik kb pun lancar je tak de jem lama2. cuaca pun elok je tak panas sangat.tp dr gombak sampai ke raub tu mmg hujan lebat...sejuk skit la kan.tp kereta tak bole laju la jalan licin.sara mmg jenis cuak kalau naik keta time hujan.
oklah.pic pun tak banyak utk dikongsi.ada la sekeping dua yg tak seberapa ni hihihi

selamat...

selamat hari raya semua... dikesempatan ini sara nak ucapkan selamat hari raya maaf zahir dan batin kepada yg sudi membaca blog ini... jgn lupa bila pulang ke kampung halaman pandu dengan berhati hati dan berhemah.jgn marah2 walaupun dlm jem...

tak lupa beringat ingat bila menjamu selera.jgn lupa pada yg kurang bernasib baik.jaga akhlak dan peribadi.tutup aurat dgn sempurna.
meriah meriah juga tp biarlah meriah yg Allah suka...insyaAllah

bye!

hujan yang turun bagaikan mutiara!

Sejak puasa ni cuaca amat panas sara rasa.risau jugak budak budak ni puasa takut kena strok haba.pape pun alhamdulillah setakat ni ok lg.paksa diorg minum air kosong banyak waktu sahur.makan buah dan bubur.sesekali ada jugak beli aiskrim utk makan lepas berbuka.semalam dan hari ni baru hujan.Alhamdulillah.tp hujan pagi lebat teramat.sampai tak nampak jalan.siap guruh dan kilat.pukul 7 pg mcm pukul 7mlm...drive pun slow slow je takut jugak nk speed jalan licin.ammar pun takut sbb bunyi bising sangat.pape pun alhamdulillah sejuk sikit rasakan...

Ramadhan ke8 2015

Alhamdulillah...dah seminggu kita berpuasa.Adam dan arissa masih puasa penuh.kadang2 ada jugaklah merungut dahaga.cuaca sekarang panas je kan.tp masih bole bertahan.
Arissa ok la dah biasa.Adam masih belajar.tak nak lah push sangt.tp tahun lepas dia puasa penuh 7 hari.tahun ni katanya nak lebih lagi.ok lah kita just galakkan je lah.sambil2 ajar.
Persiapan raya dah star sikit sikit dr awal puasa lg.maklumlah anak ramaikan hahaha...kena start beli sikit2.nak keluar sekali harung tu pengsanlah pak cik tuh.
Baju melayu pun dah siap.sara belinkain n suruh wan sara jahitkan bulan mei lagi.dah alang2 balik cuti ari tu...semangat tau mak cik nih hahaha...
biskut2 insyaAllah buat sendiri la kot 2-3 jenis.

hobi baru

sejak dua menjak ni aku suka betul dengan pokok bunga ros jepun.lagi pun kawasan laman tu mmg kosong tak de bunga ke pape.mak mertua asik sound suruh tanam bunga...aku plak kalau tak minat n tak suka mmg wat pekak je la org nk ckp apa. so lepas pikir pikir n survey2 aku rasa ros jepun paling sesuai utk org tak rajin mcm aku ni hahaha...nk yg cepat je keluar bunga.senang jaga.siram pun tak payah banyak dan kerap. so ada la seri rumah aku ni.skang duk fikir nk tanam rumput pulak.cari rak utk pasu ke...hehehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

visit from: