kelikkk la saya pelisss!!

seminggu yang panjang...

Assalam... minggu lepas ialah minggu yg sangat penat bagi sara, terasa sangat2 badan sakit sana sini,nak tidur pun rasa lenguh2.Seminggu sebelum tu en.suami outstation ke Penang,Ammar dan Aiman bergilir2 muntah dan berak2.
 Petang Ahad (20/11/2016)  tu kak ipar sara datang bertandang ke rumah,sambil2 bawakkan hadiah untuk Arissa... malamnya sebab dah rasa nak demam sara mask tidur awal,dalam pukul 9mlm mcm tu...

Dalam pukul 1.30am mcm tu dengar suami duk mengeluh sakit,tanyalah kenapa then dia cakap sakit perut... ni tak lain tak bukan sakit batu karang dia lah tu,sakit mcm tahun lepas katanya... dah tak tahan sangat terus kejut Arissa n kemas beg baju en.suami. Nasib baik la Arissa senang bangun,siapkan susu adik,angkut sorang2 masuk kereta.Pukul 2am gerak ke kecemasan hospital Pantai.

Lebih kurang pukul 4am barulah urusan masuk wad selesai, angkut Aiman yg dah tertidur,badannya suam2...dah 2-3 hari tak selera makan.sampai je kat rumah terus muntah.Ammar pulak mintak roti nak makan...adoi ingt boleh terus sambung tidur.

Pukul 6am kejut Arissa,ingt nak suruh dia cuti je hari Isnin tu,tp dia cakap tak boleh sebab ada raptai untuk hari Anugerah dan beberapa urusan lagi.

Hari Selasa (22/11/2016) Mil pulak datang nak jenguk En.suami.penat jugak berulang alik ke hospital ni kan.dengan nak mengangkut kecik2 ni huhuhu....

Hari Rabu (23/11/2016) Majlis Anugerah sekolah kakak Arissa.Oleh sebab En.suami tak keluar wad lagi,aku gagahkan diri jugak pergi sbb ni majlis last untuk Arissa. terpaksa lah bawak Aiman n Ammar sekali,Mil tak berapa sihat,kesian pulak nak tinggal...kalau tinggal dah tentu2lah melalak si Ammar ni.



                                 Adam Danish dapat anugerah matapelajaran pen.jasmani dan kesihatan terbaik






Tak banyak gambar dapat diambil,maklumlah nak kejar dua org kenit ni mmg tak cukup kaki tangan rasanya.
Anugerah yg arissa dapat hari tu ialah: Anugerah matapelajaran terbaik Sains dan Teknologi Maklumat, Anugerah UPSR cemerlang, Anugerah Anjakan Paradigma dan Anugerah Khas Tokoh Sahsiah Terbaik 2016.
Alhamdulillah, penutup terbaik untuk tahun ini. Semoga dapat jadi inspirasi untuk adik2nya pulak.

5 Disember 2016 nanti arisa kena ke MRSM Terendak untuk Ujian Kelayakan Kemasukkan Mara (UKKM)...doakan dia ye?
Sara harap sangat arisa dapat masuk ke MRSM,supaya dia dapat kenal ramai kawan,dapat banyak pengalaman dan boleh belajar berdikari.

keputusan UPSR 2016 ~ Arissa Sofia

Assalamualaikum... alhamdulillah semalam keputusan UPSR 2016 dah keluar.Anak sara Arissa Sofia salah seorang calon tahun ni, berdebar2 dari semalamnya lagi nak tunggu keputusan keluar... bila baca status2 mak2 kat FB, tak sabar nak tgk keputusan anak,sara pulak rasa cuak sangat... dalam masa yang sama ajar hati supaya redha walauapa keputusan Arissa.

Malam tu dah tak boleh tido,kejap2 sedar,kejap2 sedar huhuhu... dah la en.suami tak de kat rumah.Dia kena outstation ke Penang.So pagi2 kejut Arissa hantar sekolah mcm biasa,biasanya lepas hantar Arissa n Adam sekolah sara singgah kedai kuih utk beli sarapan Aiman n Ammar...tp fikiran dah melayang entah kemana.Sampai rumah baru teringat nak beli sarapan hihihi,sudahnya makan roti jelah pagi tu. Bila dah pukul 10pg sara try SMS untuk keputusan UPSR send ke 15888. 
Bila dah dapat tau keputusan barulah lega sikit,takk de debar2 dah hahaha... 

Dalam pukul 11.20pg sara keluar ke Airport Batu Berendam jemput En.suami dulu,lepas tu baru kesekolah Arissa.Ammar tertidur pulak dalam kereta,so sara tunggu dalam kereta jelah. En.suami sms katanya pengetua tgh bagi ucapan dan lepas tu baru bagi result. Katanya sekolah Arissa tak de yg dapat 6A dan 5A..paling tinggi 4A je,so mungkin Arissa lah yg dapat (masatu en.suami dah tau keputusan Arissa)


 Arissa antara seorang calon yang dapat 4A 2B dari 3org tu
dan 5 orang calon dapat 3A 3B

Okeylah tu Mami n ayah sangat berpuas hati dah dengan keputusan Arissa...kalau nak ingt balik keputusan ujian bulanan dan penggal pun teruk2 jugak... Semua cikgu tak sangka Arissa top scorer hari tu,sbb result periksa dia selalunya tak consistent.
Tak sia2 lah ayah cuti selalu sbb nak bg kelas intensif math kikiki.... 

Ada yang tanya tips mengajar anak...sara mmg tak de tips nak kongsi..yg sara tau,dekat nak periksa paksa je baca buku...(sbb anak sara mmg jenis kena paksa...mmg kalau tak suruh tak buat la jawabnya),tunggu la anak masa dia buat kerja sekolah.Paling penting sara tak bagi tengok rancangan maharaja lawak or sewaktu dengannya,sbb takut dia guna bahasa yg salah dalam periksa.Lain2 mcm makpak org lain jugak lah...doa doa doa!

p/s:maaf tak banyak pic,ni pun cikgu yg tolong snapkan hihihi









Kedai eco rm2 haul

Assalam, alang2 dah ada pic tu rasa nak update kat sini je....setiap kali balik KB suka sangat gi kedai Eco rm2 tu,kat melaka tak de kedai cam ni hihi... kebanyakkan barang ada je yg mcm mrDiy,daiso, tapi specialnya kat sini semua rm2...yahooo
ni yg shopping trip masa balik raya haji ari tu


buku mewarna org dewasa secret garden (ciplak punya) tp ok lah kertas pun sama kualiti,tp tak tebal la dalam 12pages je. drawing book step by step utk adam,sbb dia suka melukis
rm2 each


bekas besi bertutup n bekas plastik bertutup pun rm2 each


plastic vase tu rm2 utk 2 ketul, sudip2 bamboo tu rm2 utk 3 ketul hihihi suka suka!

mug besi bertutup rm2,senduk plastik rm2 utk 2 ketul,bekas simpan sudu bertutup pun rm2 je

sebekas magicpen rm2 (kalau kat daiso rm5.30), note book + pen rm2 each saje beli lebih,arissa nak bagi bestfriend dia

bekas air rm2 utk 2 biji ni tak besar pun dalam 500ml je

alas kaki rm2 each, yg love love tu kecik je tp lembt gebu2...sara letak kat depan meja make up

kitchen towel yg besar,comelkan gambar dia...cari punya cari tak de dah tinggal selai ni je ada

toys

pengikat langsir rm2 each kena beli 2 la kan

toys

shopping bag pun rm2 besar gedabak cam ni

hook utk bilik arissa  rm2 utk 3pc ni

tu je nak kongsi.... kalau jumpa keda eco sila la masuk,macam2 ada dalam tu.


rezeki Syawal



Alhamdulillah, hujung puasa ari tu tesco ada call n sara menang voucher tesco rm2ribu, saje je masa join contest ni, syarat dia perbelanjaan minimum rm100 dlm 1 resit dah boleh join contest ni,just register kat web je...tak payah nak pos2 borang mmg senang yg amat lah... rezeki lepas 4 resit dapat call terus. 1ribu kena share dgn sesapa syarat dia...so sara share dengan adik sara, kebetulan dia baru pindah rumah baru seminggu sebelum puasa...so bg je lah kat diakan... ringankan beban  dia sikit..ye lah naik rumah baru banyak pakai duit kan...insyaAllah ada rezeki lain kita kongsi dgn org lain pulak...

peristiwa raya...

Allah lamanya tak berupdate blog ni... sibuk dengan urusan duniawi sangat haha.. Alhamdulillah puasa tahun ni Adan n arissa puasa penuh,walaupun cuaca panas sangat...
Raya tahun ni giliran balik Kota Bharu, so hari sabtu balik KL dulu,mak plan berbuka ramai2,so chek in kat De Palma,berbuka dekat Ruz Alladin,nasi beriani.sedap jugak.tp sbb ramai sangat,so servis sangat la lembab...padahal menu dah tempah siap2 seminggu sebelum tu lagi.
Hari Ahad baru lah gerak balik ke KB,dalam pukul 12.30 gerak dr hotel. Trafik sangat lancar...ada la etengah2 tempat slow je tp tak dela sampai berhenti terus kan... pukul 7 dah sampai rumah papa. kelam kabut sampai2 tu angkat beg n solat jamak zohor n asar dulu huhu...Aman tak berenti mana2 pun sbb takut lambat sampai...

Esoknya hari isnin tidur rumah ayah, selasa balik tido rumah mama,raya pertama tido rumah ayah,raya kedua balik tido rumah mama...kikiki gitu lah kalau ada 2 rumah kan mmg kena bergilir la... kalau yg jauh kan best...cuti seminggu comfirm duk ruah kita je hahaha....

tak banyak gambar yg sempat snap raya ari tu... phone sara buat hal,bateri cepat drain... mmg na kena tukar dah pun... huhuhu... so layan je lah ye... 



ya rabbi mcam mengandung kembar aku masa ni hahaha


raya ke3,on day way balik,singgah kenduri kat besut dulu

me and the one n only adik ipo...


family lengkap sara... ni raya ke3 ni,nak balik dah,
papa,mama,me,aman,angah,dayah,adik zatil,arissa,adam,aiman n ammar


ni pulak pic sekali dengan atuk sara,wan,mak sedara,pak sedara n sepupu.
ehem ehem adik sara pun ada jugak dalam ni hihihi

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...