kelikkk la saya pelisss!!

Busy board for toddler



wekend lepas ajak en.suami ke kedai Eco Rm2.10, dah lama plan nak buat bsy board ni tapi asyiklah tertangguh.Kali ni lepas beli terus buat,tak de simpan2 lagi dah.Biasanya lagi lama simpan lagi lah malas nak buat hihiihi...






bahan2 yang dibeli kedai Eco.papan tu je ambik dari almari lama.sticker paper corak marble tu pun beli kat kedai Ninso Rm2.




tambahan dari mainan yang dah ada.



seromok pulak dia,mami panggil pun tak toleh dah


geram tengok tangan kecik tu hihihi











bila duk gini nampaklah kurusnya kau dik, berat tak sampai 8kg pun ni.sekarang appointment chekup kena buat sebulan sekali sbb misi nak pantau berat dia. berat naik sikit2 je,sekarang dah masuk graft kuning tu,undrweight. payah betul nak makan.kena top up dengan susu formula masa raya hari tu start.huhuhu...

Aidilfitri 2019


Selamat Hari Raya semua... Alhamdulillah tahun ni kami balik beraya di Kota Bharu,sebab tahun lepasnya kami tak dapat balik sebab sara masih dalam pantang kan. Seronok tak terkata weh,lama dah berangan nak balik berbuka kat kampung,rindu makanan kampung.Biasanya kalau kami balik sehari sebelum raya je,klu hujung2 mcm tu dah tak banyak orang menjual kat pasar ramadhan kan....

Tahun ni kami balik awal,30hb dah gerak dari melaka.Singgah di Genting premium outlet sekejap pusing2 cari pasal hihi...tak de membeli pun sbb semuanya dah siap.saja jalan2 kat situ.Turun dari Genting terus ke Temerloh.Bermalam di Sri Malaysia Temerloh,ok lah not bad hotelnya.cuma sbb tak de sahur,so kena prepare sahur sendiri.Sbb dah hujung2 mcm tu mcm tak kisah sangat makan simple2 pun,roti dengan milo pun dah cukup.

Dari Temerloh kami bermalam di Kuala Terengganu pulak, seronok pulak rasa berenti2 mcm tu sebab badan tak penat sangat,tapi kalau ikut hati dah lama sampai kampung hihihi... tapi bila bermusafir ni kami lebih bonding,banyak masa luang bersama...maklumlah walaupun duduk serumah tapi masa habis dengan aktiviti asing2,masing2 dah besar tak nak duduk sekali dengan mami dan ayah dah.So,bila travel begini kami banyak luang masa yang berkualiti dengan anak2.

1hb  (sabtu) barulah sampai Kota Bharu setelah chek out dari hotel Grand Continental K.Tganu.Lebih kurang dalam pukul 4ptg sampainya.sempat singgah pasar ramadhan dekat pantai timur pengkalan chepa beli kuih2 yang lama dah plan nak makan hahahah... berbuka dirumah mama,rehat2..esoknya berbuka rumah ayah di wakaf che yeh pulak.

2hb(ahad) adik lelaki - Gd sampai dari senawang. makin meriah rumah....
3hb (isnin) papa masak bubur lambuk terengganu,peghh sedapp,menu wajib ada tiap kali Ramadhan. bubur lambuk pekat,sarat daun2,rasa ikan penuh...makan dengan daging goreng/daging bakar dan kacang goreng.
4hb(selasa) hari ni aktiviti biskut bunga mamatok,tahun ni mama tak larat nak buat,so kena la ambik bahagian terap2 biskut.bergilir2 dgn adik ipar -Dayah terap biskut hihihi... biskut ni tak boleh tak ada,cucu2,sepupu2 datang cari biskut ni dulu rumah mamatok..wajib ada,malamnya dayah masak rendang daging.Berbuka pun makan simple2 je,habiskan saki baki lauk lebih hahaha...iron baju raya,vacuum carpet dll...
Tahun ni meriah sbb raya bersama family Gd,biasannya kami selisih,tahun ni kami sini dia balik serting,klu kami beraya kl dia balik KB... so tahun ni sbb kami balik KB n dia mmg turn Kb tahun ni...missing Adik bongsu Zatil sbb kena bertugas dihari raya huhuhu,adik beradik dah la tak ramai,tak cukup pulak lagi la terasa kan.apo boleh buat...
















Kat Genting Premeium outlet sebelum turun...pusing2 tengok kedai hihi..




acara wajib pagi raya


tokki dan cicit-cicit (ni baru sebahagian) ,kalau tak silap tokki ada 26 cicit


with mama n papa




family Angah Gd,Dayah n Nina


kami...

ready nak jalan raya


ciksu (adik Zatil) suruh tampal gambar dia kat tengah2 tu hahahaha


Me and mine

















Cincin

Sabtu lepas,en.suami ajak jalan2 kuala pilah.Nak bg hadiah katanya,birthday dah lepas,anniversary dah lepas..tak tahu lah hadiah apa..dah org nak bg kita terima dgn hati,tapak tangan dan lubang hidung yg terbuka hahahaha...






Murah jugak harga masatu, rm151/gram...klu nk pegi cari,sila cari kedai nama nur jannah,support org melayu kann hihi
Terima.kasih en.suami😍😍😘

Sesekali...

Sesekali bila en.suami ajak ke kedai eco rm2 mmg seronok,boleh shopping sampai penuh bakul hihihi...tujuannya cuma nak beli paper binder je tp keluar dr kedai penuh tangan kiri kanan hahhaha

bakul bujur 2 biji





paling suka yg ini,walldecor


jug mini nk isi minyak masa.tak kuasa nk angkat botol besar setiap kali nk masak
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...