kelikkk la saya pelisss!!

aktiviti di kampung


kalau adam balik mesti abes bungan papatok dikerjakan.... suka sangat adam tarik bunga kertas papatok..hehehehe....geram sebab lebat sangat bunganya...


bhg dalam tak de kesan pun...



kesan pada tingkap...
sara pernah cerita yg rumah mama sara dinaiki pencuri..so kesan akibat dikopak masih ada lagi....huhuhu


tukar plan

salam...agak lama sara tak update blog ni...sebelum ni bz siapkan tempahan cross stitch... pastu plan nak ke sarawak..tapi akhirnya kami tukar plan balik ke kelantan,sbb nak menziarah pakcik ... so hari jumaat pkul 6.30pg kami gerak ke kelantan dr KL... dlm kul 2 sampai ke kelantan... plannya esok tu nak jenguk pak cik sara yg sedang sakit tenat di hospital K.T'ganu...akibat canser usus... tp ptang tu sepupu sara call katanya nak bawak pakcik balik ke rumah di besut... tp sesampai di rumah dalam 15 minit,pakcik sara pulang ke rahmatullah.so tak de lah rezeki sara nak jumpa beliau....semoga roh beliau di cucuri rahmat dan ditempatkan dikalangan org yg beriman...
agak terasa jugak dengan kehilangan beliau,sebab masa sara kecik2 dulu masa cuti sekolah sara akan tinggal dirumah pakcik...

kepada customer di sarawak

PERHATIAN KEPADA CUSTOMER DI SARAWAK (KHASNYA SEKITAR KUCHING)
SARA AKAN KE SARAWAK PADA 28HB...SO KALAU U ALL NAK ODER BOLEH ODER SEBELUM 27HB YE.... INSYAALLAH SARA AKAN BAWAK KE SARAWAK,BOLEH COD SEKITAR KUCHING...KALAU TAK SEMPAT SARA AKAN POS DR SANA...SO U ALL DAH JIMAT KOS POS.....HEHEHEH!!!
RASANYA SABAH PON BOLEH...SARA AKAN POS DARI KUCHING...DAN KOS POS AKAN IKUT RATE SANA..BUKAN RATE SEMENANJUNG!!
CAPAT JGN TUNGGU LAGI...BERBALOI-BALOI!!

musibah

salam...
petang tadi dapat berita buruk dari mama sara....
semalam mama n papa sara ke t'ganu untuk melawat pak cik sara (abg sulung papa) yg sedang sakit tenat akibat barah usus...dijadualkan akan operation semalam tp tak bole operation sebab beliau tidak sedarkan diri...sekarang ni dah masuk ICU,semalamnya mama n papa sara bermalam di t'ganu...
pagi tadi balik ke rumah (KB) sebab dapat panggilan rumah kena pecah... bilik mama sara kena kopak n pencuri tu berjaya melarikan barangan kemas mama sara bernilai lebih kurang 20K.... paling sayang ialah cincin pusaka pemberian arwah nenek sara pada mama dan gelang mama dlm 10K,lain2 tu yg kecik2 mcm gelang adik sara,gelang sara,subang dan cincin...huhuhu...kesian la plak kat mama sara.... mama sara tak sempat nak simpan elok2 brg tu sbb nak cepat ke t'ganu...
pada kawan2 sama2 la kita doakan semoga di pulangkan balik brg kemas tu....
mama sara sedang bersedih tp sara nak tolong pun tak tau mcm mana....

lama tak update....

salam...

lama tak update... wekend yang lepas mak metua dan abanng,kakak dan adik2 ipar semua datang ke rumah... sabtu tu kami ke muar untuk perbincangan dengan family sebelah pihak perempuan mengenai aturcara majlis pasa 14 feb ni...iaitu majlis akad nikad dan persandingan adik ipar sara yg bongsu...seronok jugak...selalu kalau kesana makan2 tu mmg enjoy sbb masakan memna sedap...lauk2 kampung,walaupun simple tp mmg kena...hehehe...keluarga pihak perempuan org jawa... (ni bukan nak ejek2 or nak senda2kan tau!!) ,
kata mak pihak perempuan tu...mmg macam tu...adat kat sana...kalau tetamu datang mmg makan2 tu sampai 2,3 kali..apa taknya...baru sampai kami dihidangkan dengan kuih2,lepas tu makan nasi,lepas tu kerepak plak...adehh sampai penuh perut...tak cukup dengan tu siap bekalkan lauk plak dlam mangkuk tingkat...waduhhh baik sungguh tuan rumah....terima kasih la banyak2!!

hari ahad tak de buat apa pun semua lepak je...makan tido,makan tido... kalau mak mertua sara datang mmg cuci tangan la sara... semuanya mak yang buat...mmg tak kering la meja makan tu...ekekeke...penuh dengan anika juadah... rasanya kalau duk dengan mak..mau bole masuk biggest loser sara ni..kekekeke...
malam baru la keluar ke mydin cari barang dapur... baik rumah layan raja lawak...hehehehe....

sararisa-store: craft supplies




sararisa-store: craft supplies: "hari ni sara baru perasan...box sara sangat penuh..huhuhu... so sara decide nak share dengan sesapa yg berminat nak beli beberapa bahan2 utk kraf... sara rasa baik la sara letgo dari duk membukit kat dalam kotak tu kan...antaranya ribbon,corrgutated paper (ni yg paling banyak)
dan sara akan upload sikit2 ye malasnya nak keluarkan semua...
so kepada kawan2 yg berminat bole lah ke sararisa-craft
insyaAllah harga yg sara tawarkan adalah berbaloi dan item tu bukannya terpakai ye...semua masih baru in good condition !!"

idea baru


dah lama tak update blog ni... sejak 2 menjak ni sara sangat suka dengan kraf butang...so mcm2 idea la timbul dengan butang ni... tu yg tak berkesempatan nak update blog ni... selain tu sara jugak packing cantik la skit utk produk sara... mungkin org lain dah wat lama dah...tp sara baru nak wat....huhuhu... ok la..untuk produk lebih detail jemput la ke sararisa-craft
harga insyaAllah berpatutan... jemput la ye... jgn lupa tinggalkan komen dan pandangan anda jugak!!

berdikari


start tahun baru ni sara ajar arisa tido sendiri.... so sebab nak galakkan dia berdikari,sara siapkan bilik dia biar dia seronok nak tido sendiri.... selain tu sara ajar dia kemas katil dan asingkan baju kotor dan susun mainan n buku sendiri... sebenarnya tak susah... bila dia ada ruang sendiri automatik dia tahu nak jaga bilik dia... ada la jugak dia lupa n tak tahu mana nak letak so kena la sentiasa monitor dan bg tahu... alhamdulillah arisa senang je nak di ajar,setakat hari ni ok je tidur sendiri... ermmm senang hati...

HAPPY NEW YEAR 2010







semalam pergi bagan lalang umah che mah...mak sedara aman...sebab nak ambik arisa... mak sume gi lepak2 kat sana... petang jalan2 kat pantai...mlm baru gerak balik melaka...
penatnya!!




HAPPY NEW YEAR DARI KAMI !!!



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...