kelikkk la saya pelisss!!

si gebu utk dijual!!!!!!!!!!!








adik sara mintak tolong jual kucing ni... dia dah tak larat nak jaga sbb dah semakin bz..almaklumla kan sedang gigih mencari duit nak kawen...wakakaka...
ni detailsnya:


nama : gafy
usia : 11 bulan..
jantina : jantan
jenis : mix pure parsi

gafy ni dilatih berak/kencing kat pasir dia jek.. xbuang merata..
makan makanan dia jek xpenah bagi mende len..
gafy ni xpenah outdoor... men kat indoor jek.. cuma sesekali bawa juga kuar p jejalan..
manja.. xmenggigit.. xmencakar..
xtakut air.. 2minggu sekali dimandikan dengan shampoo anti bacteria..
bulu xbanyak luruh..

HARGA RM750  (bole nego lagi) harga adalah termasuk cage + makanan 2pack + pasir (tempat letak pasir sekali) + vitamin + dll

HARGA PENGHANTARAN +RM50 (SELURUH N.9.. MELAKA.. KAJANG.. BANGI.. S.ALAM SHJ)


makan-makan



sabtu lepas sara ke nilai impian atas jemputan sepupu sara...kenduri doa selamat sempena rumah baru beliau... sepupu sara ni sara panggil dia abg boy...hehe.. cantik umah dia... walaupun tak complete lagi dengan perabot... baru sudah renovate...





seri pengantin baru...hehehe ana n adiknya syasya...

ruang yg luas utk santai2 sambil main kat kolam...hehehehe


part yg paling kitaorg suka...balcony ni ada kolam n mini garden...cantiknya... nak berangan jap ada umah cam ni..adehh...

ni balcony asal...

lepas tu kami ke tiara resort plak... join abg ipar sara... bawak budak2 ni main air... sapa2 nak book bilik boleh la hubungi sara ye... sesuai la nak rehat2 sambil budak2 bz main air...hehehe

tengok arissa sorang je pompuan dlm geng sepupu2 dia...huhuhu




 jemputan dari sepupu sara kat kajang... miss hana yorie
adeii hadiah apa nak bg kat ko nih...huhuhu..penin!

kegilaan aku part 2




entry bersama dengan dik nadey ...
sama gak cam dik nadey ni bukan listing..just randomly choosing... sbb tak tau yg mana patut no.1 kan...ekekeke....




Jung kyung Ho ~ dlm citer smile you,sweet 18 dia mmg lawak



Kim Ji Hoon ~ dlm citer star falling from the sky,why did u come to my house...


Bi rain... citer full house gile best..comel je masa dia senyum mata sepet... bila la full house season 2 nak kuar ekk...

Hyun Bin dlm citer my name is kim san soon (skang tengah tengok)

kim jeong hoon ~ also side kick dlm citer goong..comel je muka baby face!


kim bum muka baby face gak walopun pelakon pembantu je dlm citer BOF tapi aku minat jugak...hehehe

kim hyun joong ~ side kick from Boy over flower... citer baru dia playfull kiss

lee dong wook ~ terkenal lam citer my girl... masa ni muka asik ketat je...hahaha

lee min ho mmg encem! hehe

oh ji ho suka tengok dimple dia...sweet!

kim hyun joon ~ woo bin

cinta pertama saya! ahn jea wook... hehee dlm citer mr.goodbye!


ni clip ahn jea wook berlakon iklan...

ada ramai lagi sebenarnya pelakon2 yg sara minat tp kang korang muak plak...ekekekeke...
sekian entry kali ini.... pasni nak wat entry pelakon wanita plak..


kegilaan aku!

menjawab pertanyaan nadey dlm bhg komen utk entry beliau  ...

"kak sararisa
hehehehehhehe akak pon minat ek korea2 ni huhuhuhuh"

jawapannya: ye ahkak pun layan korea dik...(rasanya lagi baik layan korea dr tengok citer indon...hahahha)

ni akak listkan utk dik nadey citer yg akak dah tengok...

1.boy before flower
2.the first shop coffee prince
3.personal preference
4.full house
5.smile,you (baru habis semalam) ~ yg ni paling lama nak abes 45eps ko!!
6.my girl
7.michievouse kiss
8.love marriage
9.stars falling from the sky
10.goong s
11.queen of housewive
12.couple or trouble
13.when its at night
14.sweet 18
15.get karl! oh soon jung
16.she is nineteen
17.wonderful life
18.stairway to heaven ~ citer paling sedih!!
19.marrying a millionaire
20.tree of heaven ~ hero dia dr jepun uchida asahi (gilo ensem) ~ pun sedih gak citer ni!
21.saranghae
22.my love pattzi
23.powerful opponents
24.why did u come to my house
25.mr.goodby ~ sad ending
26.single dad in love ~ open ending (ending lu pilir la sendiri...so tak le nak pikir sedih ke tidak)
27.oh phil seung and bong soon young
28.goong


citer taiwan:
1.fated to loved you
2.it start with a kiss
3.it start with a kiss 2
4.autumn's concerto ~ best!
5.easy fortune happy life

korean movie tak le nak ingat..nanti la chek balik... citer jepun ada lah sangat kureng tatau nape... sbb tak suke dengar diorg cakap kot...ekekeke

p/s:dik nadey..pasni kita wat entry fav actor plak nak?? ekekekeke

citer apa lagi ek yg best?? ada idea tak?? tgh cari citer nak tengok ni...



ni plak lagu dari cerita smile,you... best tak? skang msg tone pakai lagu ni...hehehe

tua ke?? ke muda?

selain dari hari jadi...rupanya balik lagi peristiwa2 lain yg boleh buat kita terasa tua dan terfikir "ermm..tua dah aku".... sara nak kongsi pengalaman sara hari ni...
hari ni sara pergi menghadiri majlis konvo arissa... ye walaupun majlis konvo utk budak2 tadika je... sara rasa exited...hehehe... (harap-harap sara diizinkan Allah utk hadiri majlis konvo arissa kat universiti plak ~ amin)
masa tengok arissa wat persembahan tu sara dah gabra..sbb selalunya arissa kalau depan org ramai2 n semua pandang dia...dia melalak...tp hari tu ok je...siap menari twist lagi...




paling terharu arissa dapat tempat pertama utk pelajar 6 tahun dan matepelajaran terbaik bahasa melayu dan jawi... padahal sara selalu marah2 dia malas baca buku....
semoga arissa sentiasa menjadi pelajar cemerlang...

huhu taun depan dah masuk darjah satu dah...besar dah anak mami... baju sekolah dah tempah... nanti kita shopping2 brg sekolah plak ye...yey seronoknya!!

macam-macam lah kau!

masa balik kg hari tu sempat belek2 catalog cosway...pastu terminat plak dengan menda ni...balik melaka mr.hubby belikan...ekekee kata dia jgn bertahan 2 hari dah la...hehe senang je nak pakai menda ni...so sara try la tiap2 pagi...berpeluh2 jugak ok... harap2 perut boleh kempis balik...ekekeke




 u all tau tak apa menda ni? ni la nama dia bedak sejuk muntah belut
bedak sejuk ni adalah bedak tradisional..bahan asasnya ialah tanah liat,sesuai utk merawat jerawat,resdung,dll penyakit kulit...cara pakainya ialah campur dengan air gamat pastu sapu la mcm pakai bedak sejuk biasa tu... sara dah try... mmg rasa lembut je muka... (kalau sapa2 berminat nak try boleh la oder ngan sara... rm1/sekeping...1 keping tu boleh bahagi 4) boleh la pakai utk 3-4 hari kalau pakai satu hari sekali)


ni plak kain cotton jepun..cantik tak? sara beli 2 meter je...tak tahu nak wat pe...ekekeke beli sebab berkenan ngan corak2 yg ceria tu... nak wat bj kurung ke,blouse ke..dress arissa ke..tak pikir lagi.. ada idea tak kawan2?

kuantan - teluk cempedak again!

8/11/2010 kami gerak balik ke melaka, tp singgah bermalam di kuantan dulu..seperti biasa kami pilih hotel seri m'sia...hehehe
gerak dr kb dalam kul 11 sampai di kuantan dlm kul 5ptg.. hujan renyai2 so kena la tunggu hujan berenti baru boleh bawak budak2 ke kolam... dah pukul 6 lebih dah pun baru lah boleh pegi kolam.. kejap pun adi lah... mlmnya pas maghrib keluar cari makan...




kali ni kami singgah makan di Ana ikan bakar petai... last time datang org sangat ramai tak de meja kosong pun huhu.. so kali ni sbb bukan musim cuti dapat la parking sini...tp makin tengah mlm makin ramai yg datang.. hehe

ikan bakar special kat sini di letak dengan sos/sambal pastu ada petai dibakar dlm daun pisang... rasa ok la tp tak berapa suka sbb rasa manis2 hehehe..petai tu tak de la besar mana pun kecik2 je...

lupa nak snap gamba sebelum makan.. lapar sangat...huhuhuh
pas makan kami jalan2 di teluk cempedak...org ramai mcm biasa... tahun ni dah 3 kali kot datang sini..sampai arissa cakap..."datang sini lagi"...hehehe









balik terus tido...chek out dalm kul 1 balik singgah kl dulu.. pastu terus balik melaka...singgah R&R jejantas ayer keroh...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...