kelikkk la saya pelisss!!

dentist


perghhh...penat...baru balik dari klinik gigi...wat chek up biasa,mmg rutin 6 bulan sekali sara gi dentist...pastu dentist tu cakap ada gigi yg baru start rosak...ok dokter wat sume yg mana rosak n pastu 'cuci' (scaling) - tujuan scalling tu ialah nak buang plak yg terdapat pada gigi...dentist tu cakap...kalau kita gosok gigi n keluar darah..maknannya gusi kita tak sihat,n kena la wat scalling gigi....tak sakit pun,rasa ngilu2 je...kalau first time buat mmg la skit skit sbb plak tu dah tebal...kalau dah rutin 6 bulan sekali buat tak sakit pun sekali rawatan tu tengok pada klinik la...ada amik rm50 ada rm60...hehehehe...tadi sume sekali tampal 4 gigi + 1 cuci rm185...tak de la mahal sangat kan??



0 Response to "dentist"

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...