kelikkk la saya pelisss!!

shopping raya 1

hari ni lepas b'fast keluar ke mahkota parade...

tujuan hari ni ialah nak shopping baju raya arissa.... sbbnya kalau tunggu shopping masa puasa tak tau la larat ke tak nak kejar adam lagi... tambah2 pulak tahun ni insyaAllah arissa akan belajar berpuasa... kesian plak nak heret dia jelajah shopping complex time dia puasa nanti...


so hari sempat la merembat 3 helai dress n 1 helai blouse... perghh rambang mata dibuatnya... dress budak2 hari ni mmg cantik2 yg paling sara suka bila materialnya dr bahan cotton... corak2 pun menarik...tp sara perasan benyak corak polka dots la plak... so bila dah tengok banyak polka dots berkenan la pulak...hahaha kebetulan plak arissa mmg suka polka dots... so semua 3 helai tu dia yg pilih n dapat approval dr sara n ayahnya... suka la tu boleh pilih sendiri...


adeii la anak2 zaman sekarang ni kan... kalau kita dulu2 tunggu je makayah belikan tak kira la apa warna dan bentuk... sekarang budak2 dah pandai demand,kalau beli yg dia tak berkenan jgn harap la dia nak pakai... kita as parents sediakan duit jela... tp sara dah siapkan bajet, apa yg dia pilih perlu la ikut bajet yg sara dah sediakan... secara tak langsung sara ajar dia cara berbelanja...selain tu sarajuga nak bg motivasi pada dia sbg persiapan nak menyambut puasa ni... harap2 arissa dapat la berpuasa dengan seronok nanti...
adam dlm buggy....budak2 mmg cam tu kan..time tak berapa pandai berjalan sibuk nak berjalan..siap tk bg kita pegang...time dah boleh berjalan tak mau plak dia jalan...nak dukung je... so terpaksa la sewa buggy ni... sib la tak mahal rm3 je sejam... kalau bawak stroller pun blom tentu dia nak duduk diam2... so boleh la shopping dengan aman... tak de la adengan kejar mengejar hari ni,..hahahaha
baju raya arisa...hehehe semua ada polkadots..kecuali blouse tu...

0 Response to "shopping raya 1"

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...