kelikkk la saya pelisss!!

ahli keluarga baru saya!




oh bukan..bukan.... baby saya belum keluar lagi hehehe...masih lagi berseronok2 dlm perut...ahli keluarga yg sara maksudkan ialah kereta baru hadiah dr en.suami utk sara ... kira ahli keluarga la jugak ye sbb kita kena bg dia makan,kena jaga n kena gi klinik kalau sakit kan??...alhamdulillah en.suami dengan murah hatinya hadiakan sara kereta comel ni dengan syarat tahun depan tugas anta n amik anak2 sekolah sara kena wat...huuhuhu,tak pe lah bersyarat ke tak janji dapat hadiah kan... lalala....so tahun depan naik pangkat la jadi mak supir,huhu dengan baby lagi anta amik arissa n adam lagi...mesti penat berganda!! adeiii..... redha je lah  ^_^





37 minggu

akhirnya dah nak sampai ke garisan penamat...hehehe hari ni genap 37 minggu,letih,penat,sakit pinggang,heart burn,sume ada... balik dr regular chek up hari ni... doktor cakap berap baby lebih kurang 3.4kg sekarang....huhu takutnya kalau besar sangat, tak tahu la larat ke tak nak push nanti..harap2 bersalin dlm minggu ni jugak...kalau makin lama makin besar la baby nmpaknya.... Alhamdulillah semua sihat,kandungan gula,darah tinggi sume tak de,heart beat baby pun ok.so sekarang cuma tunggu masa saja...

kali ni bersalin kat melaka,mama akan datang ke melaka 3 dec nanti dengan arissa. Arissa balik kampung cuti deepavali hari tu,mr.hubby gi hantar...saje je nak suh dia habiskan masa ngan mama tok n papa tok kat sana sambil2 belajar ngaji n semayang.kalau duk umah ni tv je lah 24jam....huhuhu....
persiapan brg2 baby semua dah siap,sekarang nak prepare fizikal dan mental je lah... ermm... kawan2 doakan sara selamat semuanya ye...

aku bangga!

semalam walaupun tak larat gagahkan jugak pergi ke majlis anugerah kecermelangan kat sekolah arissa...beriya2 dia suruh mami pegi...asik ayah je pegi... so walaupun tak larat pegi la jugak,berpeluh2 tunggu majlis tu mula.. huhuhuu.... alhamdulillah arissa dapat 3 anugerah hari tu, anugerah tebaik mata pelajaran jawi,anugerah anjakan paradigma,anugerah kecermelangan keseluruhan... walaupun baru darjah 2 rasa cam terharu pulak tengok pencapaian dia..ye lah dari darjah satu uhari tu meraung2 tak mau pergi sekolahkan..ngan malas baca buku n buat homework kat umahnya...hari2 la kena marah ngan mami kan.ekekeke.... sebolehnya sara tak paksa anak2 ngadap buku,tp at least dlm sehari tu setengah jam pun jadilah kan dr tak tengok buku langsung

arissa mmg cepat tangkap pape yg dia baca,mudah faham n mudah ingat kecuali matematik sedikit lemah adoii mcm mami lah!!





yg ni pulak kertas periksa adam... dapat 4A 1B,ok lah 4 tahun dah boleh baca dan tulis nama sendiri... bila dah start boleh baca ni baru nampak dia minat nak menulis dan mewarna...kalau dulu nak tengok buku pun tak nak... kalau beli majalah buat tak tahu je or tengok gambar...sekarang dia rasa nak tahu majalah tu cerita apa n dia akan mintak kakak arissa bacakan...sekarang sara banyak beli buku warna n gambar yg sambung titik2 tu sbb nak latih tangan dia,tahun depan kan dah nak sekolah huhuhuhu....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...