kelikkk la saya pelisss!!

balik kampung

salam semua... ermm nak ambik mood sebelum mempacking brg hhihi... malasnya lahai bab packing brg ni...kalau sikit2 tak pe ni dah anak ramai kena la banyak kan aduiii... insyaAllah esok sara balik kampung di kelantan flight air asia pukul 4 ptg. sara balik berdua dgn bambam aiman je...sementara mr.hubby,arissa n adam balik dengan kereta.katanya nak singgah bukit tinggi la cherating la... suka hati deme la,teman nak cepat sampai je sbb tak larat nak duk lama2 dlm kereta tambah pulak aiman bukan reti nak duduk diam.mr.hubby balik dgn kereta kecik pulak tu hahaha... bior la... sara ok je boleh balik kg lama2...

ni first time sara fly dgn aiman berdua je ni,dgn stroller lagi..berdebar je rasa,selama ni kalau en.hubby tak fly sekali pun sekurang2nya adam n arissa dah besar2 tak banyak ragam ni dgn aiman lg perut dah memboyot lg harap2 semua ok la kan...dah la sejak2 baik demam ni asik meragam je,tak boleh duduk lama,pastu kalau nak tido kena tido kat rumah tak mau dah tido atas riba ke dlm stroller ke payah betul nak lelap...huhuhu pas tu  mula la meragam lentik2kan badan dia,kalau ringan tak pe ni dah 10kg wat mcm tu patah la bahu mami!!!!....

oh ya sebelum terlupa pada peminat2 atau pengumpul2 fridge magnet kalau ada yg berminat nak wat koleksi ke,nak buat gift ke nak buat door gift ke bole la hubungi sara... ni antara felt fridge magnet yg sara siapkan sebelum bercuti...


kek b'day

ok bila sebut majlis sambutan hari jadi mesti la kek yg jadi bahan utama yg u all akan fikir betul tak?? terutamanya majlis utk kanak2,kek kena sedap,cantik,tak muak dan paling penting poket tak bocor hihihihi.... setuju tak??? kalau setuju sila angkat keyboard!



ini kek moist chocolate yg sara tempah untuk b'day arissa n aiman, pastu sara tambah plak choco oreo ni kegemaran arissa,dah b'day dia kan layan je lah...  semua ni sara oder di sedap-sedap belaka

kek coklat ni sara ambik hari khamis sbb plannya nak wat makan2 malamnya tp takjadi,so simpan la utk wat esok.apa yg bestnya kek ni tetap lembut n moist,chocolate topping tu tak naik berminyak n tak meleleh atau mengeras walaupun simpan 1 hari mmg elok2 je. lagi satu korang makan la banyak pun mmg tak muak coklat dia mmg sedap!!!

kat sedap-sedap belaka ni korang boleh request macam2 jenis kek,pastri,utk sebarang majlis kahwin ke,hantaran ke,door gift ke...selain tu ada jugak perkhidmatan candy buffet!! kalau u all ada bajet lebih n nak buat majlis,boleh diskas dgn tokey dia mcm2 tema hihihi... nanti u all jalan2 kat fb page sedap2 belaka tau!!
tokey sedap2 belaka ni makcik sara yg tinggal kat kajang... pape boleh contact dia ni personal fb tokey sedap2 belaka ( rusnani @ nenynani ) atau nak jalan2 cuci mata kat insta pun boleh add : nennynani



semua tak menyabar nak terkam kek chocolate hihihi...


weeekend yang panjang

assalam, khamis lepas mr.hubby cuti sbb nak kena bawa aiman cucuk setahun n sara pula ada appoiment utk scan,so terpaksa la cuti ye lah kat klinik kesihatan ni mmg lama lagi pun nak kena pergi dua tempat...alang2 dah ambik cuti tu petangnya kami balik ke kl.esoknya mr.hubby berkerja mcm biasa,kl ke klia tak lah jauh mana so jumaat tu sara stay kat rumah kakak ipar.kebetulan ayah mertua pun ada datang dari kelantan.so meriah la jugak. malamnya kami buat acara makan simple2 je sebab tak sambut lagi b'day aiman kan,7hb tu b'day arissa n ayah mertua hihi seronok sangat bila sesekali berkumpul mcm ni.

selamat hari jadi arissa sofia, semoga mejadi anak yang solehah,bijak dan sentiasa sihat.
alhamdulillah keputusan tahun ni pun memuaskan hati.tahun depan naik kelas.pastu dilantik menjadi pengawas pembimbimng rakan sebaya pulak. mami mmg suka sangat,walaupun mmg payah betul nak suruh dia baca buku....hihihi




antara pic yg sempat snap.... nanti sara buat entry lagi satu..nak cerita pasal kek yg sedap tu!

happy 1st b'day aiman mikail

hari ni aiman genap setahun... pantasnya masa berlalu sedar2 dah setahun sedar sedar nak dapat adik lagi hihihi... kalau teringatkan kes bersalinkan aiman tahun lalu (boleh baca SINI ) mmg ngeri dan trauma tp mengenangkan baby yg comel boleh gomel2 suka plak kan hehehe....
pape pun alhamdulillah semuanya baik2 saja... doa mami dan ayah semoga aiman membesar menjadi anak yg soleh,sentiasa sihat dan bijak...  :) HAPPY BIRTHDAY SAYANG!!
jom layan pic aiman sepanjang setahun :)


first pic pada pukul 3pg...

                                                                      day 1               





                                                
                                                               umur sebulan



                                                                     2 bulan


                                                                   
                                                                     3 bulan



                                                                           4 bulan

                                                      

5 bulan


6 bulan


7 bulan



8 bulan



                                                                  9 bulan



10 bulan


                                                                   11 bulan



 12 bulan yey!! 1st pic in the morning hehehe!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...