kelikkk la saya pelisss!!

cuti-cuti kuantan part 1

khamis lepas kami sefamily (ade ke perkataan tu?? hihihi...) ,
plan awalnya nk ke JB tp mr.hubby tetiba ubah haluan...huhhu... dr segamat terus ke kuantan...
sbb pg2 dah bangun so sepanjang jln tu tido je la kejanya...senang betul hati den...ihihi






muka2 happy sebelum gerak.... pas sarapan kuih lapin yg mami masak subuh2 hari tadi....
boleh la kan...sarapan simple2 je...mlas plak nk kena kemas dapo nnt...
sepanjang perjalanan tu adalah sangat lancar,tetiba selepas memotong sebuah 4wd,keta tetiba mati...apesal boleh mati?? kat tetenah ladang kelapa sawit plak tu kalau tak silap batu 50 pulau manis,lebih kurang5 minit nak sampai ke gambang...mr.hubby dah panik dah...mau taknya...hp pon tak de signal...wawawawawa....
nasib baik la ada sorng pakcik india nih yg tengah jagan lembu2 dia berenti tanya masalah kitaorg....

ni lah pakcik tu...
mr.hubby dah call sahabat EON,tp katanya 45minit br sampai....





sesambil borak ngan pak cik tu datang la sorang hamba Allah ni yg kebetulannya adalah seorang pomen,alhamdulillah... bila dia chek2 katanya petrol pump ke menda tah yg jem...so dia boleh betulkan kat situ jugak tak perlu panggil tow truck.... so kami berempat naik la kereta brader ni pergi ke gambang beli alat ganti...kenapa ber4?? takkan aku nak tinggal ngan budak2 kat tepi jalan tu kan...huhuhu dah la sunyi...keta laju2...seram weiii...




adam yg dah lapar...






kereta brader pomen tu...




lebih kurang setengah jam baru la kereta tu ok balik...dah boleh jalan seperti biasa...
so kami meneruskan perjalanan ke bandar kuantan...tak de la jauh mana pun dlm 10-15 minit dah sampai... berenti kat berjaya mega mall,makan kat my rasa... then masuk giant beli jajan... pastu terus ke hotel sri malaysia,sampai sana terus masing2 pancit...tido...hehehehe

chek in


















petang sikit barulah mr.hubby bawak budak2 ke pool... mmg tak sah kalau pegi hotel tak main kat swimming pool... arissa kalau ajak pegi jalan soalan pertama dia mesti tanya ada swimming pool tak...hehehe...



































malamnya kami jalan2 di teluk chempedak... makan2...sempat singgah kat bazaar malam tu..aku sempat plak rembat blouse selai...pikir2 balik nyesal plak apesal tak amik 2 ke 3 ke...murah weiii..hehehehe












suasana di bazaar malam...
balik hotel...semua terus pengsan..hehehehe


1 Response to "cuti-cuti kuantan part 1"

  1. agen judi online says:
    3/5/13, 12:09 PM

    cuti yang menyenangkan,,,,anak anak anda lucu lucu,,,,selamat bersenang senang

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...