kelikkk la saya pelisss!!

lactose intolerance

salam,


lama tak update perkembangan....


ermmm tak tahu dari mana nak mulakan... dah 2 minggu adam berak2... berkali2 jugak pergi klinik...dokter cakap food poisoning,colic dan macam2 lagi...bermacam2 jenis ubat dah adam telan tapi tak menjadi jugak...still dokter cakap kalau aktif dan boleh minum dan makan tak de masalah...ye lah tak de masalah pun kalau berak2 sampai bontot tu merah2,mengelupur time kena air mana tak masalahanya kan... last sekali baru lah dokter cakap lactose intolerance...so penyelesaian dia adam kena la tukar susu free lactose...
so mr.hubby belikan isomil ni... tp adam tak berapa nak minum...sbb rasa dia mmg tak best...hehehe..(soya based kan...mmg la tak sedap)... terpaksa la campur dengan milo sedikit...adeii...tak tau la,mummy dah abes ikhtiar rasanya nak suruh adam makan dan susu mcm biasa...



pada hari (isnin) pergi chek adam tu adam demam jugak,so sbb demam tu tinggi dokter suruh bg perhatian lebih sbb adam demam dah lama...dlm 2 minggu kot...demam tinggi jugak, around 28-29.4c... antibiotik dah tukar 3 kali...tp tak ok jugak...yg peliknya walaupun demam tinggi adam boleh main mcm biasa,cuma makan je dia tak nak... berat badan adam turun sikit last sekali timbang berat cuma tinggal 9.5kg?? !!! huhuhuhu.... siannya!!
mungkin hari ni pergi lagi klinik since antibiotik dah habis, tp demam tetap mcm tu jugak... rasanya nak kena rujuk pakar lah plak pas nih....

mummy dah penat dan letih,semua kerja2 tertangguh dan jadual jadi caca marba sbb duk melayan kerenah adam asik nak mengarut je...adeiiii
adam danish cepat2 lah baik mcm biasa....makan dan susu banyak2...(nanti mama tok marah mami tak bagi adam makan...sbb adam dah kurus...huhuhuhu)

2 Response to "lactose intolerance"

  1. hati - ema says:
    4/1/10, 10:38 AM

    huhuhuhuhu...... kan? kalau anak kurus....kite gak yg kena.. hahaha...

    harap Adam back to normal cepat2

  2. sararisa says:
    4/1/10, 8:39 PM

    thanks red...
    mmg nenek2 sume mcm tu kan red?? hehehe last2 kita yg kena...huhuhu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...