kelikkk la saya pelisss!!

merdeka!

salam...lama sungguh tak update blog ni ye... ermm tak tahu nak mulakan dari mana...weken yg panjang hehehe... mr.hubby cuti hari isnin so 4 hari la cutinya...
sabtu lepas balik KL... bermalam diumah mak kat cheras... misi weken tu ialah beli kasut raya...

alhamdulillah dah dapat kasut adam n arissa kat kedai yg sama...tak mcm tahun lepas,tak tahu berapa puluh kedai kami jelajah...arissa punya cerewet kalah mami...hahahaha
tahun ni masuk de adidas tu terus dia berkenan adifit kaler pink...ok je lah..malas nak jelajah mcm tahun lepas lagi...so kasut budak2 ni beli adidas je lah...

hari ahad awal2 lagi kali gerak ke JJ tmn maluri dengan kak A' n mak...misi nak mencari kasut raya mami plak...hehehe mak pun nak cari kasut gak...last2 balik dengan tangan kosong je,mak sempat lagi merembat beg sebiik... org ramai yg amat ditambah pulak happy hour bhg handbag tu...huhuhu tak sanggup lah.. lagi pun tak banyak yg berkenan...hubby sempat beli seluar pendek je selai hahha...
mlmnya gerak balik melaka dlm kul 1 sampai...

isnin...kami hantar adam n arisa gi sekolah... baru la boleh shopping dengan aman.... kalau tak si adam ni kerja nak dukung je...arisa plak konon2 tak larat kan...tak nak posa plak...
pas zuhur kami gerak ke dataran pahlawan... oleh sebab hari ni hari kerja so tak ramai sangat la org...just beli seluar arissa dan baju adam sepasang dekat brands outlet,masuk butik levi's tp tak de yg berkenan plak...sbb tak dapat yg dicari kami gerak ke mahkota parade plak... kat sana jumpa la kasut sara n kasut mr.hubby...so ok la puas hati setakat ni... sempat beli belt tk adam jugak...dlm kul 6 baru la balik singgah kat pasarbeli lauk..ambik budak2 kat sekolah....pehh penat sangat!

so hari ni masih cuti...misi harini nak ke rumah tailor ambik baju adam n arissa..lain2 tak tahu lagi...sbb pikir2 mesti ramai gile kat soping2 mall kan since hari ni semua cuti...huhuhuu

sebelum terlupa sara nak ucapakan selamat hari merdeka kepada kawan2 semua....
MERDEKA! MERDEKA! MERDEKA!

* mlm tadi arissa tanya "mami,mlm merdeka nak buat apa?"
mami: buat apa....tido je lah kat umah
arissa: bukan org gi jalan2 ke masa merdeka?
mami: tak payah jalan2 tengok je kat tv...

kesimpulannya aku tak nak membudayakan gi sambut merdeka or tahun baru kat luar pada anak2 aku...ngeri weii kalau terjebak ngan benda2 tak elok...bukan tak de semangat kemerdekaan kalau sambut kat umah pun... tengok je la bulan 5-6 tahun depan berapa ramai bayi2 'merdeka' yg akan dijumpai dlm tong2 sampah,tangga2 surau,tepi2 longkang...

0 Response to "merdeka!"

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...