kelikkk la saya pelisss!!

menjawab pertanyaan...

hahahahhahaahhahaahhahahaa nk meletop ye?? seyes jarang sgt jumpe family
gile korean gak ni....xde teringin nak ke korea ke?? ke dh g??? jap nak mintak
tips....akak suri rumah kan??? mcm mane bg mase buat sume2? sbb sy yg single ni
kalo tgk cite korea xgerak selagi nak solat xpon makan n tido....tu pon 1 cite
lmbt nk abes....kire akak ni hebat sbb tgk banyak cerite dalam 1 mase


menjawab pertanyaan dik nadey...
1.mmg teringin sangat nak gi korea...hehehe tp rasanya cam dik nadey jugak lah... buat yg baik dulu..hahaha gi umrah or haji dulu kan,pastu baru lah gi korea hahaha berangan dulu... ba kata mr.hubby dlm mesia pun tah habis jalan lagi...wakakakak...

2. ye akak suri rumah sepenuh masa. nak kata tips tu tak de lah...tp buat pengetahuan dik nadey, akak mmg tak tengok tv... pengetahuan tentang artis or drama mesia mmg hapir zero!! paling last amik tahu pasal retis mesia ialah yusri kawen ngan lisa,pastu terbaru yg kes umah mawi kena rompak n sekali gus baru tau mawi dah ada anak...wakakaka..gile lama tak update pasal retis mesia.
kerja umah plak mmg rutin la kan kalau bab menyapu,mop n masak tu kan... so jadua akak cam ni la bih kurang:

pagi dlm kul 6.30 bagun,kejut anak,siapkan dia nak gi sekoalh,siapkan sarapan,simple je roti or koko crunch milo n oat adalah wajib utk mr.hubby.
dlm kl 7.15 semua dah bye2 gi sekolah n kerja,baru la akak sapu lantai,mop,lap perabot skit2 kiranya cam morning exersice la,masukkan baju dlm mesin basuh,keluarkan lauk dr peti kalau perlu nyahbeku,masak nasi sesambil tu ON PC, chek email,reply email,amik oder...
9 pg mandi,jemur kain,sarapan sambil DOWNLOAD yg mana perlu.
sementara si adam belum bangun,LAYAN DRAMA kejap,sesambil reply email,or siapkan tempahan.
kalau dah si adam bangun mandikan dia,bg sarapan..pasang je katun so dia tak kacau dah,leh LAYAN DRAMA LAGI.
dlm kul 12tgh baru masuk dapur masak lunch,sejak duk umah baru ni tak bz sangat sbb mr.hubby tak balik lunch,arissa pulak setiap hari isnin hingga rabu petang baru balik.so lunch simple2 je. ns goreng ke,sup ayam je,nasi n telur goreng pun ok je.hahahaha... kalau masa duk umah lama plak masak lunch kalau 3 lauk tu dlm 45 minit dah siap... simple je yg penting berkhasiat..tul tak?
so lunch sediakan siap2 dlm pinggan utk adam n pasang kartun lagi... pas makan solat rehat jap..sesambil layan adam or ajar dia ABC,pastu kalau ada tempahn siapkan tempahan sambil layan DRAMA lagi...
dlm kul 3 or 4 ptg adam tido... masa tu lah leh layan drama tak de org kacau. sesambil lipat kain ke,sambil update blog,update facebook... heheh,minum petang kalau sempat wat puding or agar2 je pun... selalunya adam minum petang dengan biskt tiger je...dlm kul 6ptg bila adam dah bangun kasi can dia main kat luar,masa tu baru la kalut nak sapu depan umah, ber hai2 dengan jiran2...


sebelum mr.hubby balik dlm 7.30mlm dah siap2 mandi,siapkan adam n makan malam utk dia.
mlm plak biasanya mkn simple..jarang makan nasi,kala arisa nak makan nasi ...mr hubby beli ns goreng je... mlm just goreng nugget ke, wat burger ke... cam tu je... or kalau ada lauk lebih just panaskan je...hahaha... mr.hubby dah makan siap2 kat luar..or selalunya dia balik mkn roti je kalau dia dah mkn nasi lunch tadi. kitaorg mmg makan nasi sekali je sehari... tp tak de jugak kurus...wakakaka...
mlm sesambil ajar arisa homework,leh la packing barg utk pos esoknya,or prepare resepi or menu utk esok. layan drama lagi... sebelum tido dlm kul 11mlm iron baju dulu.. pas tu baru zzzz...

sekian jadual harian saya yg membosankan!!

1 Response to "menjawab pertanyaan..."

  1. nadey says:
    4/9/12, 2:47 PM

    seyes bosan??????????
    knapa saya rase macam hebat sgt2......seyes
    mayb sy tak pandai bahagikan masa kot.....
    kalau sabtu ahad tu pon nk kemas bilik pon smpai 2 jam.....nak masak pastu dh malas..... petang malas-malas......
    mayb pas ade keluarga mesti kene rajin kot!

    tq kak.....saya tunjuk blog akak ni kt mak sy....mak sy ckp...hebat....buat keje laju sgt....umah kami berkemas selang 2 hari baru mop lantai! dia kirim salam.... :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...