kelikkk la saya pelisss!!

pleaseLAH...

yes i'm expecting... ade beberapa teman terdekat bukan terdekat, kaum kerabat yg bertanya khabar,terima kasih sangat2... tak kurang yg ucap tahniah dan ada jugak yg menyindir2 katanya plan tak menjadi dan sebagainya... meh sini nak jawab!

aku rasa annoying sangat2 bila ada yg cakap kesian kat aiman kecik lagi dah dapat adik,kurang kasih sayang la... awat tak plan tak kurang pulak yg bagi label baby opps,baby supprise,baby whatever yg korang label... kenapa ya?? baby luar plan tu baby unwanted ke? unwelcome? korang sapa nak cabar kejadian Allah? besar mana sangat kuasa pil perancang kalau dah Allah kata kun fayakun...jadi maka jadilah!!

Bagi aku, aku tak rasa kesian dgn aiman ke adam ke arissa ke sbb aku tau kasih sayang aku tak berbelah bagi,sama rata je utk semua... mungkin perhatian sedikit teralih tak tak bermakna dah tak sayang!!
aku dan suami sama2 berkerjasama bagi sepenuh perhatian pada aiman,adam, arissa walaupun penat.

nasib aku baik walaupun dah masuk minggu ke 7 tak de pulak rasa alahan yg teruk just cerewet je skit time nak makan.tak cepat penat n muntah2...alhamdulillah sangat2!

so korang lain kali please lah kalau ada org lain yg preggy rapat2 ni tak payah la nak cakap mcm tu... tak rasa bersalah ke? sesedap mulut je...beranak rapat korang tanya,tak beranak korang tanya...beranak sikit tanya bila nak tambah,beranak ramai tanya plak tak penat ke...abes korang rasa perfect sangat dah ke??

maaf update dlm keadaan annoying dan menyampah sangat2! so please lahhh!...

6 Response to "pleaseLAH..."

  1. Unknown says:
    9/18/13, 3:33 PM

    hehehe...kan sara?lagik2 kalo2 boss yg ckp lagik annoying tau...hahahaha....tp sndiri pun anak 4 apa salah kalo kite staff nak anak ramai skit..ima mule2 pun cam ok x sedia tp lama2 pikir rezeki dr allah..ape yg allah nak bagi kite pun x tau ms dpn kan?wlpn penat tp anak kan?bab kasih syg mmg akui mgkn masa nak layan semue tu cam terbatas tp mak2 kite dulu pun anak smp 8 9 10 bule je apsal kite x leh kan?hahahaha...persetankan kata2 org...

  2. sara82 says:
    9/18/13, 3:49 PM

    betul tu ima...mencik betul aku dgn mulut yg tak boleh blah ni... ada yg siap cakap time2 brg sume mahal ni pakat2 nak beranak plak... dia lupa ke apa Allah dah tetap rezeki baby dr dia umur 4 bulan dlm kandungan lagi...ko gaji la juta pun blom tentu anak ko dapat kalau Allah tak izin..betul tak?

  3. Siti Nadey says:
    9/18/13, 5:18 PM

    kak...sy anak sulong tp sy manje terlebih....

    xde hal la kes anak kurang kaseh syg tu...bergantung pd ibu bapa...mayb org yg ckp gtu kurang kaseh syg...

    jgn rase beban ...ni lah rejeki! bukan senang2 Allah bg amanah ni kan...

    ada orang tunggu lama nk dpt baby. syukur

    smuga akak sehat slalu!

  4. sara82 says:
    9/18/13, 5:35 PM

    terima kasih ye dik...hehe.. bukan apa sentap jugak la kan sikit2 baby oppss... sikit2 gelak kata tak tau merancang... huhu

  5. Miss Mirror a.k.a Sam says:
    9/19/13, 7:27 AM

    Oh!. Tahniah Sara!.
    Ada byk fadilatnya bila anak rapat2 ni, macam anak I, Qistina & Shashal selang 2 taun, masa kecik mmg la penat sikit kita jaga...tp bila dah besar ni.. rasa seronok tengok diorang gi sekolah sama2, berkongsi barangan, saling tolong menolong. Pendek kata..mmg sweetlah!. Takde pulak perasaan nk membezakan kasih syg, mereka semua anak.. nak "mengeluarkannya" dah la bukan senang, sakit!!. Haha... tak kan la nak membeza2 pulak kan?.

  6. sara82 says:
    9/19/13, 9:11 AM

    terima kasih kak... tu la takkan la nak beza2 pulak kan..huhu pedih sungguh!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...