kelikkk la saya pelisss!!

DIY toys for toddlers

Assalam...nak ceritakan.sara ni ada la satu habit kalau beli barang2 yg kotaknya cantik n tebal rasa sayang nak buang.so simpan la konon2 bole pakai buat simpan brg ke apa kan...tp.end up tersadai je kat situ sampai rasa semak.pas tu stress sendiri hahaha...td kemas2 meja jumpa la satu kotak ni...mula2 nk buang tp sayang...angkat letak angkat letak tak jadi2 jugak masuk plastik hahaha.... dapat idea terus transform jadi menda ni.tadaaa.....






tak ingat dah kotak ni bekas beli apa.tp tebal dan kukuh.ada 3pc semuanya.satu bahagian tapak,1 bahagian lubang kecik,satu bahagian lubang besar.n sara cantum pastu lekat je pakai salotape.atas dia sara tutup dgn plastik transparent yg tebal.saiz A4 pastu potong ikut saiz kotak. cara main just gerakkan kotak tu n masukkan guli kedalam lubang.aktiviti ni untuk develope motor skill kanak2.sesuai usia aiman dlm 3-4 tahun.dah try bg ammar main tp mcm tak minat.mungkin tak capai lg dipunya level. esok sara up satu lg toys yg sara diy jugak.tungguuuuuu tau! mommies yg suka simpan kotak bole cuba jugak ye... senang sangat...yg penting murah!! hahaha...kalau jahanam pun tak de la sakit hati sangat ^_^

2 Response to "DIY toys for toddlers "

  1. Miss Mirror a.k.a Sam says:
    8/19/15, 9:02 PM

    Good idea tu Sara.
    Kak Mirror ni pun jenisnya tak suka buang kotak.. Tp end up jd "bahan2 construction" (si bujang buat main bina2 bangunan).

  2. sararisa says:
    8/20/15, 10:38 AM

    kan hahaha...buat bina bangunan pun ok jugak...tp sepah tu tanggung la sendiri hahaa

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...