kelikkk la saya pelisss!!

adam being silly




dah lama adam berkenan ngan bakul ni....hahaha so mami bubuh adam dalam bakul ni....kemain seronok dia...hahaha!!







scarry tak?? hahaha adam makan roti...nyumm nyumm sedap tau!



(day 2)


agak2 korang tahan tak tempurung tu....kihkihkih...


ok...strategi kita ialah..bla..bla..bla...(kemain lagi biras aku mengatur strategi..last2 sume berterabur...wakakakka)






pasukan merah....hehehehe



adam jadi big boss hari tu....hehehehe



































ni kategori heavyweight...wakakakaka....







FAMILY DAY DI P.D 24 - 26hb 2008 (day 1)


arissa yg dah ngantuk n mula tunjuk perasaan...see muka aku yg masih control....dalam ati geramm!!!....huh!!!


antara game malam tu....aku org first kena kick....cehhh!!



cehh sempat lagi korang ni....sian adam tau...tak kose mak!!!

















arissa dengan costume butterfly nya....






alololoh!!!







ape pasal aku cam peknen je kat sini...ceh!!








cun2 tak sume ni??









wanita idaman malaya...hhehehe






















baju pepel tu ana punya beras lah...ekekeke












adam n auntie a' (the hantu plastik sampah...ekekeke)













my tiger!!














huhu..ngantuk dah ni....



lokasi: rumah peranginan persekutuan port dickson
date: 24 - 26hb JAN 2008
aktiviti: hari keluarga
lebih kuang 12 family so sume nya dalam 40 org yg hadir pada hari tersebut....sangat meriah..sebab sume mmg jenis sporting...aktiviti hari pertama bbq,kareoke,game dan tema malam tu holloween fancy dress dan juga cabutan bertuah...kitaorg dapat 4 hadiah utk cabutan bertuah....yahooo!
arissa dapat tempat pertama fancy dress kategori kanak2..n adam tempat kedua....ehehehe!!

hari kedua....ada sukaneka...pastu acara bebas...
hari ketiga balik.....







aktiviti baru


ni gaya adam n arissa tido tengah hari...fuh aman kejap rumah...so mami ada masa nak tengok cerita korea....wakakaaka...!!

ekekeke...aku dah dapat aktiviti baru utk 2,3 hari ni....aku dah start gile tengok drama korea...ekekeke ni mesti berjangkit ngan SIL aku ni..kak a'...baru abes maraton tajuk "tree of heaven"...perghh sedih gile...




komen: sedih,hero hensem nak mampus...ekekeke....tak boring...markah ialah 9/10....ekeke (cam pengkritik plak aku...muahahaha)




u all leh tengok kat sini...tak perlu download...tapi kena tunggu loading tu lama skit la....hehehe




rojak buah


tadi pergi pasar malam...ada satu gerai ni jual rojak buah...mmg sedap....baru 2,3 minggu ni dia buka...mula2 dulu beli ngan dia penuh 1 bekas polsterin tu rm2 je...minggu lepas beli tetap rm2...tapi dah kurang isinya...minggu ni beli 1 bekas kecik je kalau dulu boleh share ngan aman,skang 1 bekas tu dia sapu licin sorang2!!...huhuhu....nasib baik rasanya sedap...kalau tak sedap huh tak hingin aku nak beli...cam ni la org melayu meniaga...kalau makin laku makin kurang plak isi ni...walau pun harga tak naik...adehhhh....

angin malam

malam tadi pukul 11 mlm aman ajak kuar....bila tanya kemana...jom supper...so ikut la jgak walaupun mata dah ngantuk...arissa yang dah tido pun aman kejutkan jugak...adesss buang tebiat pe ... dah lama giler tak kuar lewat malam ni...so ingat kan pegi dekat2 la kan...alih2 sampai ke bandar melaka masuknya...huhuhu....sempat singgah taman lanun...(nama tak komercial betul)... dengan angin yg kuat plak tu tepi sungai...adam n arissa mengigil2 sejuk...bersalah plak rasa..keluar tadik tak bawak sweater n stokin utk adam n arissa...tu la dia...aman mmg macam tu..bukan nak bagi tau gi nak gi mana...kalau tau nak gi mana leh la plan apa nak bawak...dia suka main suka hati dia je...kita ni susah hati tengok anak kesejukkan...adehh la...kalau kita sorang je tak kisah la...ni ngan anak kecik..tengah2 malam buta...sejuk plak tu...errmm....

alih2 singgah kat food court kat apa tah...tak sempat nak tengok nama dah...mata dah ngantuk...tapi sempat lagi oder nasi goreng ayam kunyit ala thai...wakakakak.....hancuss diet aku.....dah lama tak makan lewat malam cam tu..kalau makan pun yg simple2 je...tu dah katogeri berat tu...balik umah terus tido...hehehehe...bagus tull....

art work


see...cantikkan...buah apple...

hari ni dgn gumbira rianya arissa balik dari sekolah sebab nk tunjuk hasil kerja dia....siap tampal kat peti sbb nk tunjuk kt ayah...muahaha.....
arissa mmg suka dgn menda2 kraft ni...kerja2 potong n tampal ni boleh buat dia asik...heh klu nk suh dia duduk diam bg je gunting (gunting jenis plastik, yg jenis tak bilah dia dr plastik jugak mmg selamat) n kertas...hasilnya??? kompem rumah bersepah...adehhh!!
malam tu arisa tunjuk kat ayah....n aman plak amik tengok sambil siap puji2...tapi gamba pegang terbalik...pastu arisa cakap...ayah terbalik la gamba tu....tu apple la....sekali aman cakap...."ooo ayah ingat pokok..."...apedaaaa pokok plak!!! huhuhu

sport car


mengoda tak kakak??


sana la sikit...sempit nih..!!



ala adik ni..nak tumpang pun tak le....


sempit la mami...sibuk je la kakak ni kan??



kakak...stop..stop...langsir tu nampak sedap la....



adam yg selama ni teringin sesangat nak naik "kereta sport car" (arissa yg panggil cam tu...wakakaa) kakak...ari ni aku try letak kat atas tu sebab dia dah boleh duduk sendiri...ape lagi kemain happy beb...tersengeh2 cam kerang...wakakaka then kakak biasalah...kalau tau adik usik brg dia mesti nak sibuk sama....nk gak berhimpit kat situ..adeesss la...jeles tak abes2....n macam biasa la kalau happy hour tak di akhiri dengan air mata mana sah kan...tak tau cemana kakak buat tau2 adik dah tergolek kat bawah...adoiii la.....dah tentu la mami dengan muka garang marah kakak...ekekeke last2 dua2 nangis...baru adil....heh!!

aku dan tanggungjawab!!




aku terfikir...kalau la aku kat tempat mereka...nak kentut pun takut askar2 tu dengar....kesian sangat2...walaupun hanya mampu berdoa...aku try gak la boikot yg mana boleh boikot....aku ajar gak anak aku tak yah makan fast food....n yang lain2 tu kalau ada alternatif lain aku try boikot...yg tak le elak wat masa ni aku teruskan jugak,walaupun dalam hati tak rela..
kalau ada yg suh hamas berundur tu...cuba fikir cam ni...kalau la ada yang serang negara kita ni (nauzubillah..) kita nak lari kemana?? sanggup ke kita gi merempat kat negara org lain?? yang belum tentu nak layan kita...cam tu la jugak palestine...bagi aku diarg ni bukan setakat pertahankan tanah air mereka...tapi juga agama dan maruah...israel tu pun belum tentu nak layan org palestine ni baik2 walopon dah bagi tanah tu....cer tengok serangan2 yg diorg buat...kebanyakkan nya kanak2 dan bayi...sebb diarg tak mau kanak2 ni besar n serang diorg balik....yg paling aku tak le tahan...gamba baby yg kena tembak betul2 kat dada...nampak sangat la diorg aim betul2 kat dada baby tu....sengaja tembak...sedangkan dalam undang2 perang mana boleh tembak org yg tak berdaya...seperti org perempuan,kanak2,org tua...org tak bersenjata....apa lagi gi bom tempat awam yg sah2 la ada org2 dari golongan ni...satu pencabulan hak yang tak boleh dimaafkan...
aku selalu bayangkan cemana kita kat tempat mereka...cemana kalau aku n suami mati ..sapa nak jaga anak2 aku yg masih kecik...sapa nak tidokan mereka...sapa nak suap makan..sapa nak basuh berak...sapa nak peluk meraka kalau meraka takut....sumpah...aku leh tak pikir sume tu...sume tu membuatkan aku murung sepanjang hari...kalau aku ada kekuatan...mau aku gi bedil sekor2 anjing isreal tu....pas diorg mampus aku pijak2 aku ludah...pastu aku bakar je,pastu aku sumbat kat kandang rimau....(tapi tu tak menunjukkan keperibadian kita sebagai umat islam kan....tapi nak wat cemana benci dan dendam membukit dalam dada aku...!!!)
so,aku fikir oleh sebab aku tak mampu nak pergi sana...angkat senjata...apa yg aku boleh tolong cuma doa...dan sumbangan yg tak seberapa dan boikot yg mana patut..kalau ada yg cakap...ramai lagi gi makan mcdonalds....aku fikir cam ni je....kalau ada 100 customer mcdonalds....tolak aku sorang dah tinggal 99...tolak laki aku n anak2 dah tinggal 96...tolak orang lain lagi so dah tinggal sikit..makin sikit...makin sikit....walaupun lambat,tapi kalau kita bersatu hati...sentiasa nekad...insyaAllah....walaupun sikit sekurang2nya aku dh laksanakan sebahagian tanggungjawab aku....kalau ada kekuatan lagi aku akan cuba lagi...dan lagi..dan lagi...sekurang2nya tak de la aku duduk sajakan....
kalau u all nak tengok lagi gambar2 penindasan ni...u all bleh KLIK SINI ...(AMARAN...IBU MENGANDUNG,PESAKIT JANTUNG,ORG LEMAH SEMANGAT..DINASIHATKAN TAK YAH LA TENGOK...)
lagi satu aku nak pesan pasa sume kawan2...marilah kita sama2 nekad memerangi sebarang bentuk penindasan,pencabulan hak dan pape la yang mendatangkan kerosakan....

adam punya kerja...2


ha...menan kakak...best nih...


adam..ooo adam... ye mami..adam kat bawah ni...
opocot...adam wat pe bawah tu??



meh la kuar....
"kejap la mami...sikit lagi nih..."




ok..ok nak kuar dah ni...tapi tak le kuar....huwaaa...




hasilnya....adam wat kuar harta karun...!!
muahahahaha......


adam punya kerja...


mami...tolong....!!


adik sangkut nih...!!



cemana ekk..nak turun...


eyah...eyah....



cam ni leh ke?? hehehe...
sah pastu tergolek.....muahahahaha.....



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...