kelikkk la saya pelisss!!

balik kampung

assalamualaikum... ermm penatnya... hari rabu lepas (23hb) sara balik ke kota bharu,naik air asia... yg lawaknya naik yg pukul 6.30pagi..korang bayangkan lah pukul berapa nak kena bangun dan siapkan anak2...aduii nasib baik 2 org je... kalau 4? kalau 5? huhuhuhu...pengsan!!

alhamdulillah walaupun cuaca tak berapa baik.... dengan angin kencangnya...hujannya..huhu menakutkan... sara selamat sampai pada pukul 7.35pg...papa dan mama datang jemput... since sara balik 3 beranak je kali ni...





sampai je kat umah, hujan turun mencurah2... tak berenti2 membawa ke malam... sejuk weiii mcm duk kat genting plak rasa... kalau dah hujan2 cam ni,perut pun sentiasa lapar..mata pun sentiasa berat...hehehehe....











hasil hjan lebat selama 2 hari.... air sungai belakang rumah melimpah...huhuhuhu... risaunya masa ni...kalau banjir umah sara tak de lah kena tapi jalan keluar sume tak le lalu lah... jd mcm pulau kat umah sara ni....hari jumaat ni ada kenduri kat umah sedara plak tu,cemana lah ye...












rombongan pengantin lelaki ke rumah pengantin perempuan... terpaksalah mengharungi banjir walaupun tak de la dalam mana pun hehehe... tak pe lah..dah kata sayang kan... setakat harung air banjir apa lah sangat...ekekekeke...nasib baik la dah tak hujan air pun makin surut time nih...


esoknya majlis umah pengantin lelaki plak... alhamdulillah walaupun berangin2 tapi tak de hujan..air pun makin surut... sara amik flight pukul 10.10mlm tu jugak balik ke kl.. kali ni balik berdua je dengan adam,sebab sara tinggalkan arissa dengan mama tok dia... saja cuti sekolah ni nak suh dia belajar apa yg patut ngan mama tok n papa tok dia heheheh...alhamdulillah jugak dia tak meraung2 kat airport tu... ok je salam n cium2... sbb awal2 tu dah rasuah macam2...adei!!


flight delay pukul 10.30mlm baru gerak si dlm kul 11.30mlm baru sampai..mr.hubby tunggu kat LCCCT terus gerak balik kl... hari isnin baru lah balik melaka balik...


arghh balik umah nak kena siapkan tempahan... nak kena laundry..nak kena packing baju mr hubby sbb dia kena bertugas kat LIMA... huhuhuhuhu!!!!














0 Response to "balik kampung"

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...