kelikkk la saya pelisss!!

sale 29/3 ~ 9/4

kawan2... dah lama sara nak wat sale ni... alhamdulillah ni lah masanya..since banyak betul stok2 yg dikumpul... insyaAllah item lain akan mnyusul sedikit semi sedikit...marilah sama2 menyokong saya!! yeeeha!

sila ke page ini ye ---------> sararisa-craft sale

taman botani ayer keroh melaka ~ cubaan ke2







hari ahad lepas balik je dr kelas mr.hubby ajak gi taman botani melaka... masa mak datang hari tu dah pergi tapi buggy car tu dah abes tak le naik (leh tengok post kat sini)  konon2 nak naik buggy car tapi hampa lah jugak... counter dah tutup huhuhu... sedih betul arissa n adam... so kitaorg pun jalan2 kat luar tu je lah,kawasan yg cantik n hijau je.. sesuai nak gi joging ke lepak2 ngan family ke.. plan nak try weken ni plak...harap2 boleh dapat la ye...

dating lagi

hari ni pagi lagi pas subuh mr.hubby tanya nak gi tengok wayang tak.... hahaa apa lah yang dia mimpi mlm tadi sampai subuh2 hari tanya nak gi tengok wayang ke tak....hahaha..so sara tak lepaskan peluang ini... bila lagi kan nak gi dating...so dlm kul 10.30 kitaorg gerak... amik tiket kul 11.30pg..bestnya sbb tak de org..ada la 4-5 org dlm panggung tu...
tengok cerita world invention:battle los angles.. bg sara citer ni tak best sangat...huhuhu... tp tetap tak nyesal sbb gi ngan mr.hubby kan...ermm..

tak sabar tunggu citer transfomers n pirate caribbean... tak lupa twilight breaking down... kat panggung tu nampak banyak poster citer best2..... masa je tak de nak gi...hadesss...



cuti sekolah

salam,
kawan2 ke mana cuti sekolah ni? erm... sara nampaknya terperap kat rmah je...huhuhu bosannya... mr.hubby cuti 3 hari tp cuti utk menyiapkan assigment n preparation utk test... bukan cuti utk jalan2 seperti selalu... huhuhu sangat lah bosan..tambah2 dengan budak berdua ni asik bergaduh je... tesionnya rasa... tak sabar nak tunggu sekolah dibuka... boleh lah rehat sikit... rumah pn aman je..


hari rabu lepas kami bawak adam n arissa pergi tengok cerita RANGO. adam first time masuk panggung,masuk2 je dia tanya "mami..alap (gelap)" hahahaha... pastu sibuk duk makan pop corn.. abes je pop corn sibuk ajak balik..adesss tensen sungguh... (lain kali tak mo bawak dah adam :P)
nasib baik la panggung tak penuh..so bawak adam duk kat belakang sekali... takut gak menggangu org lain kan.. biar je dia main panjat2 kat belakang..

overall cerita tu biasa je tak de la kelakar mana pun... nama pun citer utk budak2 kan..hahaha..




hari khamis plak kami ke tanjung bidara... sbb mak suruh survey kot2 ada tempat2 menarik utk family day tahun ini...  ada lah 2,3 tempat yg menarik... so sabtu ni mak datang tengok n decide...

our 7th anniversary!!

salam,just nak share semalam adalah anniversary kami yg ke 7...
7 tahun baru kan...hehehe
sara kenal mr.hubby 4 tahun lebih kurang kot sebelum kami bertunang dan kawin...
4 tahun tu bukan bercinta tau... sekadar teman tapi mesra...hahaha..kami betul2 bercinta lepas bertunang,
3 bulan bertunang baru lah kawin... alhamdulillah...
dari kawin sampai ke hari ini mr.hubby masih lagi tidak berubah... antara yg selalu dia buat ialah sebelum balik dr opis dia akan call dulu kot2 sara nak suh dia beli pape,kalau makan..makanan yg last tu dia akan tanya sara nak tak? kalau sara tak nak dia akan habiskan...kalau sara nak dia akan bagi pada sara dengan senang hati... tu yg dia tak pernah berubah dari bertunang sampai la sekarang...
harap2nya begitulah sampai bila2 kan...

hari khamis tu kami keluar dating berdua...just pergi tengok wayang n lunch je...lama tak keluar berdua..tiba2 rasa kekok...hahahha


lama tak ambik gambar berdua..ehehe
..yg paling seronok ialah
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-



                                         panggung tu kitaorg yg punya....hahaha tak de org pun... oppsss... tp kitaorg tak wat 'wayang' ye...tengok wayang je.. hari tu layan citer the adjustment bureau..ok gak la citer... bukan citer action yg selalu kitaorg tengok...kali ni lain skit..hahaha... (matt damon adalah sangat hensem...hahaha)

2 days 1 night





kalau korang biasa ngan KBS (chanel 391) mesti korang pernah tengok variety show... korea n jepun mmg terkenal ngan rancangan cam ni... idea pelik2 n kelakar... salah satu yg sara layan ialah ranangan ni 2 days 1 night... kelakar sesangat... dulu just tengok kat tv je..skang agak malas nak tengok drama..so sara layan show ni je... kelakar..mmg leh hilang tension..hahaha

serba sedikit tentang show ni:
mereka ni akan melawat tempat2 menarik sekitar korea... memperkenalkan makanan dan tradisi kat sana... apa yg membuatkan rancangan tu menarik ialah setiap kali nak makan mereka kena main game...kalah menang akan menentukan mereka dapat makan,kena wat kerja or tido di tempat yg selesa... game tu plak mmg kelakar dan mencabar... so diaorg ni mmg kelakar..the way diorg berfikir tu yg buat menda tu kelakar...adeh susah nak citer..korang layan je...

oh tidakkk...




just nak share... hero paberet saya dah nak pegi join army... nanti lama lah nak tunggu muka dia lagi... selalunya 2 tahun kalau tak silap...

Hyun Bin said his good byes through his last movie before joining the army.

He said through the movie company “I had a great time in Berlin. I want to share the glory of being able to stand in an international spot to the fans that care for me.”

He continued, “I will remember the adventures I had recently and will return in 2 years as a more mature actor.”

The movie “I Love You, I Don’t Love You” will be his last work before leaving off for the navy and will open in theaters on March 3rd. He said “I need to meet with you fans through fan signs and press conferences but I won’t be able to so I’m sorry for that. Just like the character who let his love go without realizing the end, I am still not feeling the reality of me going to the navy.”

He finished by saying “Although I won’t be available for the fan meets, I hope the movie is satisfactory.”

He will enter the navy on the 7th of March.

good luck hyun bin!

mood yg hilang

salam... entah mengapa mood nak berblogging agak pudar akhir2 ni... ermm badan rasa lemah je...asik penat dan mengantuk... ni kisah minggu lepas yg sara nak kongsi dengan kawan2... kisah adam dan iron panas...huhuhu sara tinggal kejap je nak sembahyang zoroh...sudahnya  gini jadinya...

melecur tangan anak teruna den! masa kena tu sara terus letak jeli gamat bg sejuk... astu tak tahu dah nak wat apa... pujuk2 dia suh tido je la sudahnya... esoknya terus mengelembung cam tu...besar la jugak...




ni lepas 4 hari..gelembung tu dah pecah... still sapu jeli gamat n antiseptik...
skang ni mmg tak boleh biar je dia sorang2..mcm2 kerenah dia sekarang... sebelum tu dia sepahkan dapur ngan beras...huhuhu... tak tahu bape banyak beras dia curah kat lantai...
pagi ni plak sebotol bedak dia sapu kat meja...adoiii penat  lah...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...