kelikkk la saya pelisss!!

cerita dari langkawi

NO NO NO...buka saya yg ke Langkawi...tp en.suami hehe...oleh sebab en.suami pergi kerja 2 hari je pun bukan nya lama, pergi pulak hari sekolah kan so tak boleh la makcik ni ngikut...demi mengubat hati isteri ini dia belika oleh2 dr langkawi utk saya konon2nya...

 pemanggang ajaib vantage ni hiii...org lain dah berzaman pakai kita br nak test... kononnya nak memudahkan bini dia masak bulan puasa nanti, puas hati gak la besar 36cm punya baru rm119

 kegemaran mak anak-anak papero almond...dan cekelat daim adeiii rosak la gigi kemain banyak... budak2 ni kalau nampak cekelat banyak makan mcm makan nasi...

semalam konon2 nak testing pemanggang ni la kan...tp sbb lunch pun dah lambat so sara decide buat roti pizza je la utk dinner...ada yg tanya resepinya so sara kongsi kat sini je la ye malas nak wat banyak2 n3.

bahan2:
roti sandwish putih/wholemeal
mix vege
crab meat
hot dog ayamas yg premium tu ada ada perasa cendawan or black papper (ikut suka)
capsicum hijau or merah or kuning ikut suka
cendawan butang (fresh dlm pek tu ye bukan yg dlm tin)
sos tomato kimball (yg sos utk buat pasta ye,sara pakai yg ada perasa cendawan)
mayonis
keju cheedar

cara buat:
mix vege,crab meat,cendawan tu sara celur dlm air panas
hotdog rebus sampai masak
pastu potong semua kecik2 ke potong dadu ke ikut suka
utk sos kalau suka boleh adjust dulu nak masin ke manis ke...tp sara pakai terus je tak de adjut2 dah

1.susun roti dlm pemanggang/loyang
2.sapu sos tomato
3.tabur bahan2 inti tadi
4.tabur black papper
5.keju

bakar pakai oven pun boleh,kalau pakai pemanggang tu kejap je ye nanti roti tu rentung,api kecik sudah...
dah siap baru sara letak mayonis


ni lah hasilnya... :)




saja nak tunjuk spice rack hehehe..tak de keja!

2 Response to "cerita dari langkawi"

  1. Miss Mirror a.k.a Sam says:
    7/1/13, 9:00 PM

    Waa best ni.
    Dah lama dah teringin nak beli pemanggang tu tp tak terbeli2 lg.

  2. sara82 says:
    7/1/13, 9:11 PM

    kena beli sis... senang kot masak ramadhan nanti hehehe...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...