kelikkk la saya pelisss!!

masih belum terlewat...

salam.. masih belum terlambat kan nak ucap selamat berpuasa (dah 10 hari pun )? hehe..lama menyepi, tak de cerita nak dikongsi... tahun ni alhamdulillah Adam mula belajar puasa.... sara tak nak la paksa2 sangat since dia sangat kuruskan kesian pulak rasa,tp tu la dah dia ok je.

setakat 9 (tak termasuk ari ni la kan)... adam dah puasa 5 hari..hari ni setakat pukul 3 masih lagi bertahan... selalunya time paling kritikal ialah masa balik sekolah, dahaga kan..so sara suruh tido je, kalau dia tido tengahari tu mmg sampai petang bangun je dah dlm kul 6 ok la puasa dia... kalau dia tak tido tu yg kejap2 buka peti ais,kejap2 nak susu sbb dia masih nyusu botol huhuhu.... kalau dah 2-3 kali suh tahan tak boleh jugak sara buat je la susu,kadang2 habis coco crunch semangkuk sambung posa balik (boleh??) hehehe...
Arissa ok la puasa sbb dia dah biasa..cuma time bangun sahur tu je la payah skit nak makan.lagi pun dia mmg tak suka makan.



 ni mmg betul puasa hahaha...tido tak sedar apa...kang bangun tanya pukul berapa..dah malam ke belum...heheh...




aiman pulak asal mami dia bangun dia pun sibuk la bangun. sara bangun awal skit dlm kul 4.30 or 4.45pg...dia pun sibuk la jugak bangun,terpaksala ayah dia bangun melayan,sian ayah dia nak tido lama skit pun tak boleh hehehe... alang2 dah bangun tu pas semua sahur sara mandikan dia terus hahaha...padan muka sapa suh bangun awal... siap2 tunggu abg n kakak nak pergi sekolah.



6 Response to "masih belum terlewat..."

  1. Miss Mirror a.k.a Sam says:
    7/19/13, 4:15 PM

    Ooo kecil lg tu... no wonder la. Anyway tahniah buat yr boy sbb dah pandai berpuasa.

  2. sara82 says:
    7/19/13, 4:44 PM

    alhamdulillah...sbb kat sekolah pun ramai jugak yg berpuasa... 2-3 minggu sebelum puasa rasanya cikgu dia dah cerita pasal puasa kot tu yg exited tu...kakak dia pun start puasa dr umur 5 tahun... 7 hari jugak la puasa penuh lain2 setengah hari hehe

  3. Saffa Adiza says:
    7/19/13, 5:27 PM

    hehe..rajin betul anak bgsu sara tu bangun sahur! Makcik kahum!!

  4. sara82 says:
    7/19/13, 5:41 PM

    haha kalau la anak dara yg bangun bole jugak tolong2... kalau hok tu bangun baik tak payah...sudahnya tak jadi keja... kihkihkih

  5. King Khadijah says:
    7/22/13, 8:35 AM

    Selero dop adam makan time bebuka??

  6. sara82 says:
    7/22/13, 8:39 AM

    alhamdulillah berbuka selero sokmo...time sahur nak bgun jah payoh skit..kalau dah bangun mkn banyak jugak nasi tp kena suap la...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...