kelikkk la saya pelisss!!

persiapan raya

salam...
Ramadhan dah nak sampai ke penghujungnya... nak dekat raya ni mcm2 benda nak kena buat,as parent mestilah  kita nak anak2 rasa seronok sambut aidilfitri... so sejak 2 minggu lepas sara n suami dah mula beli baju raya anak2... alhamdulilah dah baju melayu n baju kurung dah lama siap (balik kampung cuti sekolah hari tu lagi sebab nenek sara yag jahitkan),baju2 tambahan dah mula lengkap tinggal nak cari kasut n baju budak tembam tu je lagi. Adam punya dah siap awal2 sebab dia punya senang nak cari...tak cerewet sangat.
Arissa pula masih belum sebab dia da besar n dah pandai nak pilih sendiri...pape pun tahun ni sara banyak beli yg tangan panjang semuanya sbb sara dah nak ajar dia pakai tudung. tp payah jugak la dengan saiz n coraknya... tak nak pink sangat,labuh sangat,besar sgt..aisshh macam2 anak dara sorang ni...
  Aiman first time raya mmg exited la kan mami dia..tp susahnya nak cari baju yg muat utk dia,sekaran baru 7 bulan dah kena beli saiz 1 tahun or 12-18m??!!! adoii lah...
baju raya sara beli siap je,malas nak pilih2 kain pastu nak hantar tukang jahit... cuma masih tengah fikir tudung apa yg sesuai ye? tahun ni mesti ramai yg pakai tudung yg layer2 tu kan? sara tak berapa berkenan pulak hehehe...sara suka tengok org pakai shawl cnatiknya lah terletak je...teringin nak pakai tp boleh ke? takutnya dak bambam ni bukan reti duk diam2... uhhuhu.... (agaknya sbb tu la mak2 punya fesyen ni sama je...ringkas n mudah,senang nak pakai n tanggal...hehehe) oleh sebab semangat nak pakai shawl berkobar2 sara survey la nak cari inner ni..(kalau tak pakai ngan shawl boleh pakai ngan syiria kan ok gak tu.. inner magic ni mesti ramai dah pakai kan? hehe makcik ni baru nak try huhuhu sian sungguh!

inner ni tak melekat kat dahi...sara tak suka la kalau melekat ingat nak cari yg inner neck n jenis tak melekat cam ni tapi tak jumpa plak...huhu, seller ni pun baik n bagus je layanannya fast respon (tu yg penting!!!)
sapa ak try boleh la beli ngan sis ni  ~ https://www.facebook.com/InnerMagicAna

cantikkan shawl ni? lembut je kaler dia...tema taun ni pink hahaha...marah mr.hubby!! org lain sume nak pink dia sorang tak mau! :P



4 Response to "persiapan raya"

  1. Miss Mirror a.k.a Sam says:
    7/31/13, 6:58 PM

    Hai Sara!!. Tahniah Arissa dah nak belajar pakai tudung. I pun tgh pening tak tau nak belikan tudung apa utk anak dara kecik I tu, dia nak tudung bawal..tak mo tudung sarung tapi masalahnya tudung bwl byk yg besar2 je.

    Tudung 3 layer, I cuma suka tengok org pakai je tapi bila sendiri pakai mcm ada yg tak kena, tapi beli gak la utk raya. Kdg rasa bersyukur gak bila tak brapa comel pakai tudung tu, at least jimat gak duit I, sbb mahal klu nk dibanding ngan shawl. Hahaha..

  2. sara82 says:
    8/1/13, 8:32 AM

    arissa tak kisah tudung pape pun,sara rasa buat permulaan sara belikan tudung sarung je lah.senang.hehehe...

    tudung layer tu mahalnya satu kecik plak tu... ada yg besar tp nampak serabut plak,dah la besar betingkat2 plak...huuu...

  3. Rizziela says:
    8/1/13, 9:37 AM

    utk boboy sy semua dah siap

    sekarang ni tinggal utk mummy daddy ajer blm lagi

  4. sara82 says:
    8/1/13, 9:40 AM

    @ rizziela mak n apaknya mmg selalu last sekali hehehe biasa la tuh

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...